logo

trugen jacn

MİHRİGÜL’ÜN MUCİZEVİ KURTULUŞU : “ÇİN’İN NAZİ KAMPI CEHENNEMİNDEN ÖZGÜRLÜĞE-1 “

            Mihrigül Tursun Merkezi Çin’de bir Şirkette Çalışırken.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Mihrigül Tursun 29 yaşında Doğu Türkistanlı bir Uygur Türkü Hanıım .Yüksek öğreniminden sonra Merekezi Çin’deki bir şirkette çalışmaya başladı.Daha sonra bir Mısır Vatandaşı ile evlendi ve Mısır’a yerleşti. 15 Mart 2015’de üçüz bebeklerini alarak Mısır’dan Doğu Türkistan’ın petorol ve doğal gaz merkezi Korla’nin Çerçen ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret için ülkesine geldi.  Urumçi hava alanında uçaktan iner inmez Çin işgal polislerince hemen tutuklanarak hapsedildi ve   Çin’in çok ağır baskı zulüm ve işkencelerine maruz kaldı. 25 Ağustos 2015’de Üçüz çocuklarından birisinin vefatı üzerine   şartlı olarak tahliye edildi. Üçüzlerinden birisi bakımsızlıktan ölmüş diğer ikisi ise,çok hasta  durumda idi. Cep telefonu ve pasaportuna el konuldu.   28  Nisan  2018 tarihine kadar toplam 3 kez aralıklarla  Çin Nazi Kamplarına kapatıldı. Kamplarda  psikolojik ve fiziksel işkencelere maruz kaldı. ve sara  hastalığına yakalandı.  Bu arada ruh sağlığı de bozulmuştu. Bunun üzerine Çinli işgalcılar ana babası ve tüm aile bireylerini rehin alarak kendisini  Çin  Nazi Kampından  serbest bıraktı.  Daha sonra Mısır Vatandaşı olan eşinin çabaları ile ve 2 çocuğunu alarak Mısır Elçiliğinin himayesinde  28 Nisan’da  Mısır’a geldi. Üçüzlerinden birisinin donmuş cesedi daha sonra kendisine teslim edildi. Eylul ayında ise ABD’e gelerek yerleşti.Mihrigül Tursun’in hiç bir siyasi  veya ideolojik bir bağlantısı yoktu.Üçüz çocuğunun bakımı ile meşguldu. Suçu Mısır’a yerleşerek yurt dışında  inancına uygurn ve özgürce yaşaması ve ailesini  ziyaret için ülkesine geri gelmesi idi. Mihrigül Tursun bunun için ÇKP Faşizminin düşmanı idi ve o bu sebeple  Çin Nazi Kamplarına  kapatılarak  cezalandırılmalı idi. Allah onun Üçüzlerinin yüzü suyu hürmetine onun için bir mucize  nasip etti.   Bakımsızlıktan hasta olan  2 çocuğunu yaşaması için onu Çin Nazi Kamplarından kurtardı. Mısır hükümeti islam dini öğrenimi için ülkesine gelen  yüzlerce Doğu Türkistanlı öğrenciyi  2016 yılında Çin Ajanları ile işbirliği yaparak tutuklamış ve Çin’e iade etmişti.Belki de bu  Çin, Mısır yönetimine  bu işbirliği ve hiyanetinin karşılığının diyetini ödüyordu kim bilir ? Her neyse ki sonuçta Mihrigül Tursun Çin’in Doğu Türkistan’daki Nazi Kampı Cehenneminden kurtulmuş ve özgürlüğüne kavuşmuştu.

Ancak,Ömir Bekali’nin vatandaşı olduğu  özgür ve bağımsız Kazakistan’da Çin baskı ve şantajları yüzünden kalamadığı gibi Mihrigül de Mısır’da  yaşaması mümkün olmadı ve ABD’ye iltica etmek zorunda kaldı. ÇKP’nin yedi kollu faşizmi Doğu Türkistanlılara sadece kendi ülkelerinde değil, her ülke’de zülmediyor  şantajlar korku salabiliyor ve  tehditler savurabiliyordu. Mihrigül Tursun  da Mısır’da aynı  Çin şantaj ve tehdidi ile karşılaştı ve en sonunda ABD’ye ilitica etmek zorunda kaldı. Mihrigül Tursun Kazak Türkü Ömir Bekali’den sonra ÇKP Faşizminin  Nazi Kampı cehenneminden kurtulan ilk   Uygur Türkü mağdur idi. ÇKP’lı işgalcıların Doğu Türkistan’daki  insanlık dışı cinayetlerini insanlık alemi ile uluslar arası topluma anlatarak soykırımın ifşa edilmesi için büyük katkılar sağlayacağını ümit ediyoruz.

Mihrigül Tursun ABD’ye Geldikten Sonra Çocukları ile bir  Parkta

Mihrigül Tursun yaşadığı ABD’de başından geçen    acı ve istırap dolu  hayat hikayesini 31 Ekim 2018’de  Özgür Asya Radyosu muhabiri Gülçehre Hoca’ya anlattı. Muhabir   Gülçehre Hoca  onun başından geçen bu  çok çarpıcı  ve aynı zamanda dramatik olayı ” Çin’in Cehenneminden Özgürlüğe ” başlığı ile bir  belgesel hikayeye dönüştürdü. Ayrıntılar geldikçe  siz değerli okuyucularımız ile paylaşacağız. (1.bölümün sonu.devam edecek)

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1763 Kez Görüntülendi.