logo

trugen jacn
27 Eylül 2018

ÇİN NAZİ KAMPI MAĞDURU BEKALİ : ÇİN BENDEN İNTİKAM İÇİN TÜM AİLEMİ HAPSETTİ

 

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Kazakistan vatandaşı iken 2017’de gittiği Doğu Türkistan’da Çin işgal yönetimince tutuklanarak Hapishane ve Çin Nazi Kamplarında toplam 8 ay tttuklu kalan ve  bu arada bir çok baskı ve işkencelere maruz kalan Kazak Türkü aktivisit Ömirbek Bekali Çin’in kendisine ve Soydaşlarına yaptığı  baskı  zulüm ve işkenceleri  ifşa ettiği için Çin’in kendisinden intikam aldığını belirterek , “ Çin benden anlattıklarımın intikamını almak için bütün ailemi tutuklayarak Çin Nazi Kamplarına kapatmıştır.” Açıklamasında bulundu.
Özgür Asya radyosuna açıkılamalarda bulunan Ömirbek Bekali Kazakistan’in müdahalesi ile bir yıl önce Çin Nazi Kamplarından kurulduğunu ancak şimdiye kadar kendisinin ve ailesinin  huzura kavuşamadıklarını belirtti ve kendisinin ve eşi Ruşengül Taşmuhammed’ın tüm ailesinin kendilerinden intikam amacı ile Nazi Kamplarına kapatıldığı bilgisini aldığını ancak onların nerede ve nasıl tutuldukları hakkında hiçbir bilgiye  sahip olmadıklarını  bildirdi.

8 ئايلىق تۈرمە ۋە لاگېرلاردىكى قىيىن- قىستاقلاردىن قۇتۇلۇپ، «تەربىيەلەش لاگېرى» نىڭ ھەقىقىي ئەھۋالىنى خەلقئاراغا ئاشكارىلىغان ئۆمەر بېكئالىنىڭ تۇغقانلىرى.
Çin, Ömirbek ve Eşi’nin  Ailesinden   Tutuklananlar
Ömirbek Bekalı kendisinin ailesinin Kazakistan’a gelerek Çin baskı ve zulmünden Türkiye’ye gelerek ise Çin’in tehdit ve şantajlarından kurutulduğunu belirterek şöyle dedi “ Ben ve ailem kurtulduk.Ancak Doğu Türkistan’da kalan benim ve eşimin tüm yakınlarımız benim medya’ya Çin zulmünü ve soykırım uygulamaları ile Çin Nazi Kamplarını anlattığım için intikam amacı ile tutuklanarak hapsedildiler. Ben kurtarılarak Kazakistan’a geldikten sonra  dünya medyasına  ilk kez 04 Mart 2018’de açıklamalarda bulundum.Bunun üzerine İşgalci Çin 27 ve 29 Mart 2018’de iki kez beni telefonda tehdit etti ve ailemi tutuklayacaklarını söyleyerek beni susturmak için şantaj yapmaya yeltendi. Ben de sert şekilde asla yolumdan dönmeyeceğimi bana ve halkıma karşı uyguladıkları zulüm ve işkenceleri dillendirmeyi sürdüreceğimi kendilerinden asla korkmadığımı söyledim.Bunun üzerine İşgal Polisi benim ve eşimin tüm ailesini tutuklamaya başladı.Babam ise 80 yaşındaki olduğunu için onu bir az geç yanı 24 Nisan 2018’de tutukladılar.Ben en son 24 Nisan’da babamla konuştum.Ondan sonra telefon haberleşmemiz tamamın kesildi.8 ئايلىق تۈرمە ۋە لاگېرلاردىكى قىيىن- قىستاقلاردىن قۇتۇلۇپ، «تەربىيەلەش لاگېرى» نىڭ ھەقىقىي ئەھۋالىنى خەلقئاراغا ئاشكارىلىغان ئۆمەر بېكئالىنىڭ لاگېرغا ئەكېتىلگەن ئاتا-ئانىسى.

Ömirbek  ailesinden tutuklananlar şunlardır ;

1. Babam İbrahim Bekali 80 yaşında
2. AnnemAmine Sadık 70
3. Kardeşim Abdurrahman 47
4. Kızkardeşim Adile 32
Kardeşlerimin eşlerinin ve çocuklarının da tutuklandıklarını tahmin ediyorum.
Eşi Ruşengül Taşmuhammed’in Ailesinden Tutuklananlar
1. Ağabeyi Şirmuhammed
2. Kardeşi Taşmuhammed
3. Kızkardeşi Saliha
Bunların her birinin 3-5 arasında çocukları vardır.İsimlerini tesbit edemediğimiz 7 akrabası de hapsedilmiş durumda.


Çin’in Tehditlerinden ve bu Şerefli Mücadelede  Ölüm bile olsa  Asla Korkmuyorum
Özgür Asya radyosunun tüm ailesi ve yakınlarının hapsedilmiş olduklarını bundan sonra da medyaya açıklamalar yapıp yapmayacağı yolundaki sorusunu ise şöyle cevaplandırdı ; “ Ben ülkemi işgal eden ve Milletimize işkence eden ve soykırım yapan ve onları toptan yok etmek isteyen İşgalci Komünist Çin’in tahditlerinden  asala korkmuyorum.Bu şerefli mücadele yolunda ölüm bile olsa devam ettireceğim. Hak,hukuk ve adalet ve hakkaniyet için mücadeleye devam edeceğim.Şu anda elimden gelen ve yapabileceğim şey,kendimin maruz kaldığım Çin’in zulüm ve işkenceleri ile Çin Nazi Kamplarında şahit olduğum korkunç olayları medyaya anlatmak suretiyle Türkiye ve uluslar arası toplumu Doğu Türkistan konusunda bilgilendirmektir.  Zaten şimdiye kadar dünyanın en önde gelen ve önemli haber ajanslarına Tv.larına Çin zulmü ve Çin Nazi Kampları ile açıklamalarda bulundum. Kazakistan’da iken.bir önemli gazete ve Ajansın temsilcileri benimle konuşmak için ta Pekin’den Alma-Ata’ya geldiler. Yaşlı Babam ve Annem şimdi Çin Nazi Kamplarında.Çok üzülüyorum.Ancak,Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve soykırımları ile Nazi Kamplarını birilerinin anlatması gerekir.O da her halde bana nasip oldu. Hakkaniyet için sonuna kadar mücadeleye devam ! diyorum.”şeklinde konuştu.

Kazakistanlı Ömürbek Bekali Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Kazakistan ve Türkiye Müteşşekkirim
Kendisini Çin’in Doğu Türkistan’daki Nazi Kamplarından vatandaşı olduğu Kazakistan devletinin kurtardığını bunun için Kazakistan devletine minnettar olduğunu belirten Bekali şöyle konuştu ; “ Kazakistan beni Çin’den kurtardı. Ancak.Kazikastan’da Çin’in baskılarından,tehdit ve şantajlarından kurtulamadım.Çin Ajanları beni sürekli tehdit ediyorlardı. Bu sebeple Dindaş,Kandaş ve Saydaş  Türk Kardeşlerimize  Türk devletine sığındım. Burası güvenli ve hür bir ülke.Eşim hava alanında bir az sıkıntı çekti.Ama sonuçta serbest kaldı. Türk halkına ve Türk devletine çok teşekkür ediyorum.Türkiye bütün Türklerin ve Müslümanların sığınağı ve kendilerini emniyette hissedebileceği  güverilir  ve büyük bir bir ülke. Allah Türkiye’ye ilelebed  korusun. Daima dualarımızdadır.” dedi.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1342 Kez Görüntülendi.