logo

trugen jacn
14 Haziran 2018

UYGURLAR’IMA TÜRKİYEM DE VATAN ! AMA İLLE DOĞU TÜRKİSTAN;DOĞU TÜRKİSTAN AH !…….

Otomatik alternatif metin yok.

Dilek Yılmaz/ Bursa

Ahh! UYGURUM’A burası da vatan. Ama ille de DOĞU TÜRKİSTAN,  

Biliyorsunuz Türk Dünyası hakkında özellikle de Uygur Türkleri hakkında yazılar yazıyorum.

Dün( 12 Haziran 2018) akşam   Uygur Türk’ü kardeşlerimle bir İftar yemeğinde bir araya geldiğimizi de paylaşmıştım,  Kısaca  bu konuda duygularımı yazmak istiyorum. Davet geldiğinde çok mutlu oldum. Yolda giderken dediğim şuydu: “Uzaklardan gelen akrabalarımı görmeye gidiyorum.”

Bu duygularla Uygur Türk’ü kardeşlerimle ve onlara her türlü desteği veren Erdem  Özdemir hocamızla tanıştık, sohbet ettik. Çok nazik ve hoş karşıladılar bizi. Sağ olsunlar. Ve işittiğim bir şey beni çok etkiledi. Onu da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malumunuz;  Türkiye’de   yaşayan Uygur Türkleri ve özellikle yüksek tahsil öğrenim gören  Doğu Türkistanlı Kardeşlerimiz yaklaşık 2 yıldır   aileleri ile görüşemiyorlar. Gittiklerinde  pasaportlarına el konuluyor ve hapse atılıyorlar. Haberleşemeleri dahi yasaklanmış durumda. Ülkeleri ve aileleri ile ilişkileri tamamen kopuk durumda. Bu yüzden çok zor durumdalar. Maddi manevi desteğe ihtiyaçları var. Uludağ Üniversitesi  Konservatuvar bölümü  Öğretim Üyesi Hocamız sayın Erdem Özdemir  konuya duyarsız kalmamışlar. Sağ olsunlar. Geçen  haftada  Uygur öğrencilerimiz için bir  yardım kampanyası düzenlemişler. 9 gün gibi kısa bir sürede epey para toplanmış. Hatta Uygur Türk’ü öğrenci temsilcimiz; “Hocamız bize yardım toplama fikrini söylediğinde bu kadar toplanacağını hiç düşünmemiştim, herkesten Allah razı olsun” dedi.

Yalnız benim asıl dikkatimi çeken nokta şu oldu. Yardıma ihtiyacı olduğu halde listeye adını yazdırmayan gözütok, duyarlı, koca yürekli Uygur Türk’ü kardeşlerimin olduğunu öğrendim. Kendinden önce diğer kardeşini düşünüp, onun benden daha çok ihtiyacı var, ben başımın çaresine bakarım diyerek aradan çekilen Uygur Türkleri bizlere insanlık dersi verdiler.

Türklüğümle, Müslümanlığımla, kültürümle, töremizle bir kez daha gurur duydum.

Bu nasıl güzel bir erdemlilik !  Bu nasıl  Fedakarlık ve nezaket ! Bu ne büyük Bir Uygarlık (Uygurluk) !  …

Cennet vatanımız Türkiye,Uygur  kardeşlerimize de vatan oldu.   Ahh!

UYGURUM’A burası da vatan.

Ama ille de DOĞU TÜRKİSTAN, DOĞU TÜRKİSTAN..!

 

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1257 Kez Görüntülendi.