logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN’İN İLİ VİLAYETİ, NİLKA İLÇESİ’NDE 4 BİN 900 YILLIK BİR MEZARALIK BULUNDU

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistan’ın Kazakistan sınırındaki İli Vilayetinin Nilka İlçesinde 4 bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen bir  tarihi mezarlık bulunduğu açıklandı.
Özgür Asya radyosunun Çin’in Xinhua Ajansına dayanarak verdiği haberde 21 Kasım 2017’de sözde Uygur Özerk Bölgesi Arkeoloji ve Kültür Varlıkıları Kurumu uzmanlarının İli Vilayetinin Nilka ilçesinde çok kadim bir mezarlık yerini tesbit ettiği  ve yapılan kazılarda  bir çok yeni buluntular keşfedildiği belirtildi. Elde edilen buluntuların araştırılması sonucunda bu Kabristan’ın zamanımızdan 4 bin 937- 4 bin 953 (M.Ö.2920-2936) yılları öncesine ait olduğunun  tesbit edildiği  bildirildi.

Uygur Bölgesindeki Arkeolojik Resimler ile ilgili görsel sonucu
Söz konusu Mezarlıkların kazı çalışmalarına katılan Çinli Arkeoloji uzmanı Yüen Çiyurung bu mezarlığı Doğu Türkistan’da şimdiye kadar keşfedilen en eski bir mezarlık olduğunu belirterek ,bu yeni buluş ile İli bölgesinin bilinen tarihinin bin yıl daha  geriye  gittiğini  ifade etmiştir. Çinli Arkeolog bu yeni buluntuların Orta Vadi(Orta Çin) medeniyetinin   batı medeniyeti ile karşılaşması tarihinin  de böylece daha uzun bir tarihe uzandığını de  iddia etmiştir.

İlgili resim

Dr.Berat : Çinli Tarihçi ve Arkeologların Söylemleri Bilimsel değil, Tamamen Siyasidir.
Doğu Türkistan’daki bu yeni buluntuların keşfi ve Çinli  Tarihçi ve Arkeologların bu konudaki açıklamalarını değerlendiren ABD’de yaşayan İpek Yolu Araştırmacısı Dr.Kahhar Berat Çin’in ve Çinli bilim insanlarının sosyal  bilimler veya her hangi bir bilim sahasında verdiği hükümler ve açıkladığı teorilerin  hiçbir zaman bilimsel olmayıp ,tamamen siyasi olduğunu belirterek şöyle konuşmuştur ;  ”  Çin işgal yönetiminin emrindeki Çinli bilimi insanları her fırsat ve her konuda  eldeki delilleri  ve onun sonuçlarını Çin’in resmi söylem ve amaçlarına göre değerlendirmekte veya değiştirebilmektedir. Bunun için bu ve benzeri konularda yanlı ve hatalı açıklamalar ve değerlendirmeler ortaya atmaktadır. Bunun  esas nedeni ise, işgalcı Çin yönetiminin “Doğu Türkistan,Xinjiang Adı İle Ezelden Beri Çin’in Ayrılmaz Bir Parçası” yönündeki inandırıcılığını tamamen yitirmiş ve yalan ve   sahte safsataları kanıtlamaktan başka bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1052 Kez Görüntülendi.