logo

trugen jacn

ÇİN’İN NAZİ TOPLAMA KAMPLARINDAKİ UYGURLARI KATLETMEYE BAŞLADIĞI BİLDİRİLDİ

ئۇيغۇر بوۋاينىڭ كوچا چارلاۋاتقان خىتاي قوراللىق ئەسكەرلىرىنىڭ يېنىدىن ئۆتۈپ كېتىۋاتقان كۆرۈنۈشى. 2009-يىلى 9-ئىيۇل، ئۈرۈمچى.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin yönetimi işgaL  altında tuttuğu Doğu Türkistan’da yaşayan  Müslüman Türkleri  tarihi Çin milli hedefleri olan Bir Kuşak-Yol, Yeniden İpek yolu vebenzeri taşma,yayılma, sömürgeleştirme ve işgal etme  emperyal emellerinin önünde engel gördüğü ve onları  bir an önce toptan yok edebilmek için  katliamlarına  hız verdiği  bildirildi.  Çin işgal yönetimi geçtiğimiz yılın sonlarından başlayarak bu ülke genelinde yaygınlaştırarak açtığı  ve birer Çin Nazi  Toplama Kampları olan  “Mesleki,Siyasi ve İdeolojik Eğitim Merkezleri” adını verdikleri gizli hapishanelere on binlerce Uygur’u  kapatmış bulunuyor.  Çin işgal yönetiminin  son zamanlarda bu Çin Nazi Toplama Kamplarına kapattığı Uygur gençlerine işkence ile yetinmeyerek onları   katlederek öldürmeye başladıkları açıklandı.
Kaşgar’ın Yenihisar İlçesi’ne bağlı Sagan kentin’deki bir Çin Nazi  Toplama  ve Ölüm Kampında son 3 ayda en az en az 4 kişinin öldürüldüğü bildirildi.
Özgür Asya radyosu bir süre önce Sağan kentin’nden bir kişinin kendilerine gönderdiği bir mektuba dayanarak  verdiği  haberde  Sagan kenti’nde Çin’in kurduğu bu “Terbiyeleş Merkezi ” ne kapatılan kişilerden birkaçının öldüğünü ve ölenlerden birinin ise bir süredir bu kampta tutulan 71 yaşındaki Hasan Emin adında yaşlı bir kişi olduğunu bildirdi. Mektupta ayrıca,Bu kent’teki Terbiyeleş Merkezi’ndeki  hayat şartların çok kötü olduğu ayrıca,psikolojik baskı ve işkencelerden dolayı burada tutulan Uygurların arka arkadan hayatlarını kaybetmeye başladıklarını de bildirdi. Çin işgal yönetiminin kamplardaki bu ölüm olaylarının  etrafa duyurulmaması için Kampta tutulanlar ile Sagan kenti  sakinlerini uyardıkları ve buna uymayanların terör suçlusu olarak cezalandırılacaklarını de bildirdi.
Bu Nazi Kampında hayatını kaybeden 71 yaşındaki Hasan Emin’in 10 yıl önce oğlunu gizli bir l yer altı  Medresesi’ne  göndererek Kur’ani kerim ve dini eğitim aldırdığı için tutukladığını  ve bu “Gizli Eğitim Merkezi”’ne kapatıldığını de belirtti.

Sağan  Polisi  Çin Nazi Kampındaki Ölüm Olaylarını Doğruladı
Radyo muhabirleri kendilerine yollanan mektuptaki bilgileri teyit etmek için Sağan Kenti’deki Polis Merkezlerine telefonla ulaştıklarını bildirdi. Sağan Kenti 1 Numaralı Polis merkezi görevli Çin İşgal Polisi Hasan Emin’in Sagan’a bağlı 7.kent sakini olduğunu ve kendisinin tutulduğu “Terbiyeleş Merkezi”’nde 2 ay önce hayatını kaysettiğini bildirdi.

Sağan Kenti’ndeki Polis Merkezi Nöbetçisi ise, Sagan 18.kent sakini bir kişinin daha öldüğünü, Sagan 6.kent Polis Merkezi Nöbetçisi ise,kendi bölgesinden Sabit Rahman isimli bir Uygur’un geçen Ağustos ayında Terbiyeleş Merkizinde tutulmakata  iken.öldüğünü doğruladı. Ayrıca Sagan 15.kent Polis de 2.kentten tutuklanarak bu Çin Nazi Kampına kapatılan bir kişinin 2 gün önce öldüğünü de  açıkladı.
Yenihisar İlçesine bağlı Sagan kenti’ne bağlı 21 köy ve 101 mahalle’de  toplam 23 bin 100 kişi yaşadığı bildiriliyor.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2865 Kez Görüntülendi.