logo

trugen jacn

ÇİN,URUMÇİ SOYKIRIMININ EŞKATİLBAŞISI BEKRİ’Yİ VEKİLLiKTEN KOVARAK ” ÖDÜLLENDİRDİ “

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgal yönetimi 2007-2014 yılları arasında sözde Uygur Özerk Bölgesinin kukla başkanlığını yapan ve özellikle Çin’in 05 Temmuz 2009 Urumçi katliamının eşkatilbaşısı  ve baş sorumlusu işbirlikçi Nur Bekri’ye Çin Komünist Partisi 19.Kurultayında sözde Halk Vekilliğinden kovarak  cezalandırdığı  açıklandı.
Özgür Asya radyosunun verdiği haberde  Doğu Türkistan Türklerince “Vang Bekri ( Wang: Çince kadim bir mülki unvan) olarak anılan İşbirlikçi ve kukla sözde Bölgesel Hükümet Başkanı Nur Bekri her ne kadar Çin Komünist Partisinin eğitirek görevlendirdiği bir Komünist üst düzey Çin memuru ise de, etnik kimliğinden dolayı “İki yüzlimiçi = İki Yüzlü”’lükle suçlandığı ve ÇKP. 19. Kurultayına Vekil  atanmadığını bildirdi.
Wang Bekri Hiç Bir Zaman Uygur Türklerini Temsil Etmemiştir
Doğu Türkistan Türkleri bu kurultay esnasında Kurultay Vekili atanmayarak cezalandırılan Wang Bekri’nin görevi esnasında hiçbir zaman Uygurları temsil etmediğini aksine Çin işgal yönetimi ile işbirliği yaptığını belirterek “ Kukla Wang Bekri,05 Temmuz 2009’da Çin’in etnik temelli Urumçi katliamında Uygurların celladı ÇKP.Sekreteri Wang Luçen ile yakın işbirliği yapmıştır. Çin işgal Ordusunun Uygurları acımasızca ve vahşice katletmesine ortak olmuş ve  destek vermiştir. Çin işgal Ordusunun katliamlarına karşı insanı bir tavır dahi sergiliyememiş bir korkak ve alçaktır. O,öncekiler gibi  efendisi Çin yönetimine canı ile hizmet etmiştir.”şeklinde ifade ediyorlar.

Nur Bekri Resimleri ile ilgili görsel sonucu
Wang Bekri’nin  İşlediği Cinayetler
Çin’in işbirlikçisi Sözde Kukla Bölgesel Başkan Wang Bekri görev yaptığı 7 yıl zarfında işlediği cinayetler şunlardır ;

  1. Görev yaptığı yıllarda Doğu Türkistan’da büyük ve kanlı katliamlar meydana gelmiştir.
  2. 05 Temmuz 2009 Urumçi katliamında binlerce masumun öldürülmesine   ve on binlercesinin yaralanmasına yol açan operasyonlarında  Çin Faşisti ÇKP genel Sekreteri Wuang Liçüen ile birlikte  eşkatılbası olmuştur.  Ayrıca ,tutuklanan binlerce Uygur genci kaybolmasının baş sorumlularındandır. Son aylarda orta  çıkan   bilgilere göre bu  tutuklanan sağlıklı gençlerin  Çini işgalcılar tarafından katledilerek organlarının çalındığı ve cesetlerinin de yok edildiği tahmin edilmektedir.
  3. Çin işgal Ordusu 28 Temmuz 2014 tarihinde Doğu Türkistan’ın önemli merkezlerinden Yarkent’in İlişku kentinde büyük bir katliama imza atmıştır.Kahraman Uygur Türkü Hacker Ebubetir Rahim’in Çin’in sansür duvarını aşarak yurt dışına ilettiği bilgilere göre Çin işgal ordusu İlişku kentinin 3 bölgesinde  bebek,çocuk.,kadın ve yaşlıların da bulunduğu toplam 3-5 bin  sivil ve masum Türkü  ağır silahlar ve savaş helikopterlerini kullanarak öldürmüştür.
  4. İşgalci Çin yönetiminin Uygur Türklerinin ana dillerini yok etmek ve dönüştürmek için icra etmeye çalışıtığı Çift dilli Eğitim(Maarif) uygulamasının yaygınlaştırılması için çok aktif rol oynamıştır.
  5. İşbirlikçi Kukla Başkan Wang Bekri zamanında Doğu Türkistan’ın etnik olarak Çinli’leştirilmesi için Çinli göçmen transferinin en hız kazandığı bir devre olmuştur.

Çin’in Suçlaması : Wang Bekeri Ders Kitaplarında Uygurların Milli Ruhunu Okşamıştır.
Gözlemciler, Çin işgal  yönetiminin  2014 yılında sözde  Bölgesel Yönetim Başkanlığından alarak Devlet Enerji Kurumu Başkanlığına naklen atayarak terfi ettirdikleri işbirlikiçi gözdesi Wang Bekri’nın gözden düşme sebeplerinin başında ona bağlı Eğitim Bakanlığının hazırladığı  Ders kitaplarına Uygur Türklerinin milli ruh,haslet ve duygularını öne çıkaran ve öven ifade ve parçalara yer verdiği için “İki Yüzlü” olarak suçlandığını bildiriyorlar. Geçtiğimiz haftalarda Sözde Belgesel Eğitim Bakanı Abdussettar de  iki yüzlü olmak ve Milliyetçilikle suçlanarak Çin Nazi Kampı olan Eğitim merkezine kapatılmıştı. Bu sözde escort mersin bakanın zamanında hazırlanan Uygurca tarih ders kitaplarında Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusuna silah taşıyan Kastamonulu Şerife Bacı’nin hikayesine yer verilmişti.Bu Hikayede Kahraman ve fedakar Türk Anası Şerife Bacı’nin üzerindeki şalını Çocuğuna değil,de kağnısındaki top mermesini önttüğü ve niçin buyle yaptığı sorusuna “ Çocuğumu tekrar doğurabilirim.Ama,Vatanım elden giderse bir daha elde edemem,” şeklindeki bir hikayeye yer verdiği biliniyor. İşgalcı Çin’in geçtiğimiz aylarda yaptığı toplu tutuklama furyasında bu ders kitabını hazırlayan Komisyonun başkanı Abdurrezzak de tutuklanmış ve 17 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.Komisyon üyelerinden biri olan ve Uygur Türklerinin önde gelen şair ve yazarlarından Yalkun Ruzi’yı de 7 yıl hapisle cezalandırılmıştı.
Uzmanlar Wang Bekri örneğinden yola çıkarak Uygurların Çin ile ne kadar işbirliği ve yalakalık yaparsa yapsın,  onların asla gözüne girip güvenini kazanamayacaklarını  belirterek  “ Wang Bekri’nin akibeti çağdaş işbirlikçiler için bir ibret ve aynı zamanda bir sinyal olmalıdır.”şeklinde değerlendiriyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2856 Kez Görüntülendi.