logo

trugen jacn

ÇKP. REJİM MUHALİFİ GOU : UYGURLARIN MEVCUT DURUMU BİLİNENLERDEN DAHA AĞIR VE FECİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ÇKP.üst düzey görevlisi ve Çin İstihbarat Örgütü En Çüen Tüen’in önemli yetkililerinden iken,ÇKP.’nin şimdiki yöneticeleri ile anlaşmazlığa düşen ve daha sonra ABD’ye iltica ederek  ÇKP.iktidarına ve ÇKP.lı eski ortaklarına karşı tek başına muhalefet eden Gouwinggoy’un Çin işgal yönetiminin Çin’deki ve işgali altındaki Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı baskı,zulüm,asimilasyon dini ve etnik soykırım uygulamaları ile insanlık dışı cinayetlerine ait iddia ve ifşaatlarını sürdürüyor.

Çin’deki ÇKP.rejimi karşıtı Gou 05 Ekim 2017’de Washington’daki “ABD.Ulusal Basın  Kulübünde düzenlediği basın toplantısında ÇKP.rejimi hakkında önemli suçlamalar ve ifşaatlarda bulunduğu açıklandı. ABD. ve dünya medyasından önemli yayın organları ile uluslar arası insan hakları ve hukuk örgütlerinin çok önemle ve dikkatle takip ettiği bu basın toplantısı Youtube başta bir çok sosyal medya platformu  üzerinden   canlı olarak yayınlandı.
Çinli Muhlaif Gouwinggoy : Benim bugün Burada Sizlerle Hayatta  Karşı Karşıya Bulunmam için Çok Bedeller Ödenmiştir.
Özgür Asya radyosunun bildirdiğine göre 05 Ekim’deki basın toplantısında konuşan Gou sözlerine “benim bugün burada sizlerlerin karşısında hayatta   birlikte olabilmem  için çok ağır bedeller ödenmiştir.Bu durum bana pek kolay ve ucuza  mal olmadı.”sözleri ile başladı. Çin Komünist Partisi kadrolarının Çin’de ve işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm uygulamaları ile bu kadroların akraba ve yakınlarının işledikleri rüşvet,yolsuzluk ve usulsüzlükler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin  ilerideki günlerde merkezi Çin ile  Çin işgalindeki Doğu Türkistan,Tibet ve diğer bölgelerdeki  baskı,zulüm ve cinayetlerini hakkında açıklamalarda bulundu.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar, ekran ve iç mekan

Uygurların Durumu Medya’ya Yansıyanlardan Daha Ağır ve Çok Daha Feci
Çinli Rejim muhalifi Gou’nun bu basın toplantısını Washington  merkezli Uygur İnsan Hakları Programı Yönetisi Ömer kanat takip etti ve kendisine ve Uygur Türklerinin güncel sorunları hakkında  sorular yöneltti. Gouwingoy ÇKP.dikta rejiminin işgalı altındaki Doğu Türkistan’daki uygulamaları hakkında bilgiler verdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.  ÇKP.rejim muhalifi Gouwingoy şöyle konuştu ; “ Ben ÇKP.rejiminin Uygurlara reva gördükleri  baskı,zulüm ve cinayetleri  hakkında çok şeyler biliyorum. Çünkü, ÇKP. rejiminin sözde Uygur Özerk bölgesi işlerinden sorumlu   en üst  yetkilisi  ve aynı zamanda Pekin’deki Çin Merkezi  yönetiminde Devlet Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı olan Ma Ciyen benim uzun yıllardan beri çok yakın ve samimi dostum idi. O,bana Uygur bölgesindeki  uygulamalar  ile ilgili bir çok gizli ve önemli hususlar hakkında bilgiler verir ve konuşurdu.Uygur bölgesindeki dramatik durumu kısaca özetlersek ; Bu bölgedeki durum bilinenlerden ve yabancı medyaya yansıyanlardan ve tahmin edilenlerden çok daha daha ağır ve çok daha fecidir. Ben önümüzdeki günlerde Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan ve Tibet bölgelerindeki uygulamaları hakkındaki bildiklerimi ABD.yönetimine raporlayarak ileteceğim.  Çin yönetiminin Uygur bölgesi ile Tibet hakkındaki gerçek dışı açıklamalarını belgeleri ile ortaya koyacağım ve bu yöndeki yalanlarını yüzlerine  çarpacağım. Çünkü ÇKP.iktidarının işgal altında tuttuğu bu bölgelerdeki baskı,zulüm ve soykırım uygulamaları insanlık  onuru ve  değerlerine tamamen aykırı icraatlardır. “şeklinde konuştu.

Ma Ciyen Kimdir ?
ÇKP.rejim muhalifi Gou Wingoy’un açıklamalarında  gündeme getirdiği   ÇKP.rejiminin Doğu Türkistan işlerinden sorumlu  en üst düzey yetkilisi ve Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Ma Ciyen bu görevini 2006 yılından beri sürdürüyor. Bu Bakan Yardımcısı aynı zamanda Çin Kamu Güvenliği Bakanlığının İstihbarat ve  Karşı Casusluk operasyonlarından sorumlusudur. İşgalcı Çin’in 05 Temmuz 2009’daki Urumçi Katliamında bizzat Urumçi’ye gelerek Çin işgal ordusunun katliam ve cinayet operasyonlarını  yönettiği biliniyor. Ayrıca,yaşlı annesine organ nakli yaptırmak için Urumçi’de 23 yaşındaki bir Uygur gencini haksız ve sebepsiz yere tutuklatarak idama mahkum ettirerek  öldürttüğü ve organlarını organ yetmezliği yüzünden hasta olan yaşlı annesine naklettirdiği medya’ya yansımıştı.

Bu Çinli Cani Bakan Yardımcısının  bu insanlık dışı cinayetleri için şu link’teki habere bakılabilir :http://www.uyghurnet.org/52082-2/

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2111 Kez Görüntülendi.