logo

trugen jacn
22 Ağustos 2017

ANADOLU GÜNLERİ FESTİVALİ’NDE DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKİYE İLE BİR KEZ DAHA KUCAKLAŞTI

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ANKARA- ETİMESGUT Belediyesi’nin düzenlediği 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 9. gününde Yozgat, Niğde ve Doğu Türkistan, yemekleri, oyunları, yöresel dansları, şiirleri ve türküleriyle boy gösterdi.
Yozgatlılar gecesinde yöresel halay ekibi Yozgat halaylarını sergiledi. Meydanda pişirilen Yozgat testi kebabı başkentlilere tanıtıldı. Daha sonra Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal diğer ve protokol üyeleriyle birlikte testileri sahnede kırdılar. Başkan Demirel’e, Yozgat’ın yöresel ürünlerinden çörek, bazlama, yufka, erişte, çökelek, bal ve pekmez hediye etti.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sahnede, ayakta ve gece

Niğde programında Bor Yöresel Cümbüş ekibi sahne aldı. Niğde yöresi türkülerini seslendiren cümbüş ekibi büyük beğeni kazandı. Niğdeliler, arap oyunu ve Naciye oyununu da sahneleyerek tarihi geleneklerini bir kez daha tanıttılar. Yöresel sanatçı Mustafa Ertürk, sazı ve sözüyle festivale renk kattı. Niğde Dernek Başkanı Ömer Kalkan, Başkan Demirel’e eşi İlknur Demirel’le birlikte fotoğrafının dokutulduğu Niğde halısı ile yöresel ürünler takdim etti. Niğdeliler, Niğde Tavası’nı da görücüye çıkararak başkentlilerin damak zevkine sundular.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, sahnedeki insanlar, ayakta duran insanlar ve gece

Doğu Türkistanlılar, yaşadıkları sorunları festivalle bir kez daha dünyaya haykırdılar. Türk Beyleri Kent Meydanı’nı dolduran 100 bin kişi kardeşlerinin sesine kulak verdi. Mücahit Kaşgarlı, ‘Biz Kimleriz’ şiiriyle Doğu Türkistan’ın yaşadığı sorunlara ışık tuttu. Yerel sanatçı Abdullah Köse ezgileriyle alkış aldı. Doğu Türkistan Derneği Başkanı Hayrullah Efendigil, Başkan Demirel’e yöresel kıyafet çapan ve dobba giydirdi, Doğu Türkistan’da yetişen özel kavundan hediye etti.
9. gün kültür ve sanat etkinliklerinin ardından Ferhat Göçer konser verdi. Konseri 100 bin kişi izledi. Başkan Demirel konseri sonunda sanatçıya plaket verdi.

Fesdivalde Niğde, Yozgat ve Doğu Türkistan kucaklaştı

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve kalabalık

KAYANAK  : http://www.hurriyet.com.tr/fesdivalde-nigde-yozgat-ve-dogu-turkistan-kuca-40556118

Etiketler: » » » » » »
Share
913 Kez Görüntülendi.