logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN’DA 2 BİN YILLIK BİR TÜRK MEZARINDA ALTIN RENKLİ AT KALINTISI BULUNDU

enhanced-buzz-30201-1341594029-20

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin’de, keşfedilen at kalıntılarının arkeolojik DNA analizleri yapılıdı.Analiz sonuçlarına göre analizi yapılan atın yalnızca 2000 yıllık olduğunu değil, aynı zamanda altın rengi olduğunu da ortaya çıkardı. Araştırma, Çin Sosyal Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü tarafından yürütülüyor. Araştırmacılar, göçebelere ait bir mezarlık alanında bulunan 5 atın kalıntılarını analiz ettiler. Analizler, mezarların Batı Han Hanedanlığı Dönemi’nin (MÖ. 202 – MS. 8)’ne ait olduğunu açıkladılar. Ayrıca bu at mezarlarının de Doğu Türkistan’da olduğunun ortaya çıkarıldığını de de belirttiler.

Projenin Baş  Araştırmacısı  Çinli Arkeolog Zhao Xin “Atın gövdesi altın rengi iken, yelesi ve kuyruğunun neredeyse beyaz olduğu görüldü.” diyor.

Zhao, “Bu keşif, altın rengi bir atın ortaya çıkarıldığı ilk arkeolojik keşif olmasa da, altın rengi atın sahip olduğu genetik varyasyona, çok çok nadiren rastlanmaktadır.” dedi.

Buradaki mezarlığın MÖ. 400 – 120 yıllar arasına ait olduğu ve göçebe toplulukların bu mezarlığa gömüldüğü bildirildi.

Kazılarda keşfedilen bu 5 atın, 3 farklı insan için kurban edildiği tahmin ediliyor.

Zhao, “Üç atın aynı mezar içinde bulunduğu görülürken, yalnızca altın rengi olan at sahibi ile birlikte gömülmüştü.” diyor.

“Açıkçası, altın rengi atı bu kadar değerli yapan, onun dikkat çekici ve eşsiz görüntüsü.” diyor.

Kaynak :  https://onturk.org/2016/01/12/cinde-2000-yillik-altin-rengi-at-kalintilari-bulundu-haberi/

Çin,Doğu Türkistan’da Bulunan Bu Mezar İle İlgili Ayrıntıları  Gizliyor

Çin yönetimi milli kıskançlıkları nedeniyle Türklerin kendilerinden daha ileri bir kültür ve medeniyete sahip oldukları gerçeğini gizlemek  için  tarih ve kültür kanıtlarına ait delilleri ve bulguları faşizan bir algı sonucu sürekli gizliyor ve bilim dünyasından kaçırıyor. işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’da bulunan  kadim Türk tarihine ait bulguları,duvar,resimileri ile mumyaları bilim dünyası ile paylaşmıyor.Bunun nedeni ise,Çin’in  kendilerini her  kesten üstün bir ırk olarak kabul etmesinden yanı Çin ırkçılığından  kaynaklanıyor. Bu kez Doğu Türkistan’dan bulunan bu At kalıntıları ile birlikte gömülen kişilerin göçebe olduklarını belirtiyor fakat. bu insanların Türkler olduğu gerçeğini özenle gizlemeye çalışıyor ve bu konudaki  ayrıntıları ise,asla  paylaşmıyor.(UYHAM)

 

Etiketler: » » » » » » »
Share
900 Kez Görüntülendi.