logo

trugen jacn

DİRİLİŞ OCAKLARI GENEL MERKEZİ : DOĞU TÜRKİSTAN, TÜRK DÜNYASININ NAMUSUDUR !

Diriliş Ocakları: Doğu Türkistan Türk’ün Namusudur!

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Genel Merkezi Kayseri’de bulunan Diriliş Ocakları  Derneği  Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm,etnik ayırımcılık,dini ve ırkı soykırım uygulamaları ile Oruç ve Ramazan yasaklarını kınadı ve yaptığı bir açıklama ile bu zulüm ve yasaklara zert tepki gösterdi.  için bir açıklama yaparak sert tepki gösterdi. Diriliş Ocakları Derneği’nin Sosyal Yardımlaşmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Minik Çin’in Doğu Türkistan’da yıllardır uyguladığı insanlık dışı soyutlaştırma  çalışmalarını kınadığını bildirdi ve  sert tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Minik   “Doğu Türkistan, Dünya Türklüğünün Namusudur..”  sözleri ile Doğu Türkistan sorununa Türkiye ile  Türk –  İslam dünyasının ve uluslar arası toplumun  dikkatini çekti.

 

Otomatik alternatif metin yok.

Diriliş Ocakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Minik açıklamasında “Zaten öksüz olan dünya Türklüğü, Doğu Türkistan’da 70 yıla yakın süredir kahpe Çin’in uyguladığı zulümler ile, her geçen gün ayyuka çıkmaktadır. Bugüne kadar Türk dünyasının yönetimine talip olanların etkin bir çabasının olmaması,  adeta yaramıza tuz basmaktadır” dedi.

Diriliş Ocakları adına yaptığı açıklamanın devamında Minik sözlerini şöyle sürdürdü ;  ” Diriliş Ocakları olarak Türk birliğini savunmaktayız. Özellikle Doğu Türkistan’da Müslüman Türk’e uygulanan asimile çalışmaları, izole ediliyor. Gizlenmeye çalışıyor. Şuan yapılan araştırmalar,  dünya üzerinde İslamiyeti en iyi yaşayan üç yerden birisinin, Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız olduğunu gösteriyor. Müslüman dünyası sessiz, Türk Dünyası sessiz. Dünyada artık müslümanlar ve Türkler, yorulmuş atlar gibiler. Koşmamış, koşmadan yorulmuş atlar gibiyiz”diyerek devam etti.

Diriliş Ocakları Sosyal Yardımlaşmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Minik “Yaklaşık 1949 yılından beri soydaşlarımızdan 30 milyona yakını ya kayıp, ya da katledilmiş durumda. Bunun yanı sıra Çin Doğu Türkistan’a uyguladığı siyasi ve iktisadi yaptırımları, adeta bir devlet politikası haline getirmiştir. Dünya Türklüğünün ağabeyi konumunda olan Türkiye olarak, soydaşlarımıza sırt çevirmemeli ve soydaşlarımıza ve akraba topluluklarımıza yönelik en az bakanlık üstü bir kurum vasıtasıyla daha etkin çalışmalar yapmalı, asimile çalışmalarına yönelikte tepkimizi daha sert bir dille göstermeliyiz. Diriliş Ocakları Derneği olarak, devletimizin her zaman olduğu gibi, böyle önemli bir konuda yapacağı çalışmalarında imkanlarımız çerçevesinde sınırsız destekçisiyiz” diyerek sözlerini noktaladı..

Kaynak :  http://www.kayserimden.com/dirilis-ocaklari-dogu-turkistan-turkun-namusudur-4166.html

 

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1274 Kez Görüntülendi.