logo

trugen jacn

ÇİN’İN TÜRKİYE’YE ÇİN POLİS VE İSTİHBARATÇILARINI GÖNDERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Sabir Boğda Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerine karşı baskı, zulüm, asimilasyon dini ve etnik soykırım uygulamaları ile yetinmediği,Çin Polis ve İstihbarat elemanlarını Uygur Türklerinin yaşadığı ülkelere gönderdiği ve bu ülke vatandaşlarına şantaj,baskı ve tehditler yaptığı açıklandı.
ABD.’nin başkenti Washington’dan yayın yapan Özgür Asya Radyosunun adı açıklanamayan ve kendisinin İstanbul’da yaşadığı bildirilen bir Uygur Türkü’nün kendilerine ilettiği ifadelere dayanarak verdiği  habere göre, geçtiğimiz hafta içerisinde  Çin Polisleri ile ile Çin İstihbarat elemanlarının İstanbul’a geldiği ve çeşitli temas ve çalışmalar  yaptıkları bildirildi.  Gelen bu Çin polis ve  Çin İstihbarat elemanlarının  Türkiye’de bazı Uygurlar tarafından kurulan Mesleki Derneklerin de yardımı Doğu Türkistan  ve  Çin ile ticaret yapar bazı Uygur Tüccar ve iş adamaları ile  Doğu Türkistan’a mal  taşıyan  bazı Kargo Şirketlerinin yöneticileri ile toplantılar yaptığını bildirdi. Çin’in yolladığı bu Çin Polis ve İstihbarat elemanlarının Türkiye’de faaliyet gösteren bu Kişiler ve Şirketler ile  Çin yönetimi arasında “ İşbirliği ve Yeni İlişkiler Tesis Etmekve İşbirliği  Yapmak ” istediklerini  söyledikleri ifade edildi.

Uygurların Çin elçiliği Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çinli Polis Ve İstihbaratçılar Toplantıda Uygur Tüccarları Uyarmış !
Gelen Çinli Polis ve İstihbarat elemanlarının ayrıca,toplantıya katılan   bu kişiler ve Şirket yöneticilerine Türkiye’de faaliyet gösteren Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşlarından uzak durmaları,faaliyetlerine katılmamaları ve onlara hiçbir şekilde yardım etmemeleri hususlarını telkin ettiği ve bu konuda bu kişileri iknaya calıştıkları belirtildi. Çinlilerin bu telkin,ikna ve tekliflerine itibar etmeyen bu Uygur Tüccar ve Kargo Şirketlerinin İstanbul’dan Doğu Türkistan’ın Urumçi,kaşgar , Hoten başta diğer kentlerine mal göndermelerinin engellendiği  ve nakit transferi işlemlerini durdurduğu bildirildi.
Radyo muhabirleri Türkiye’deki Çin Temsilcilikleri ile bu toplantı’ya katıldıkları . belirtilen bazı Uygur Tüccarlar ile Uygur Meslek Kuruluşları Başkan ve temsilcilerini ulaşarak bu toplantı ve konuşulan konular hakkındaki iddiaların doğrulamak ve bu konuda onların de bilgi ve görüşlerini almak istemiş iseler de kendilerine ulaşmayı başaramadıkları belirtiliyor.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan
Uygur Tüccar : Doğu Türkistan’la  Normal Ticaretini Sürdürenler Çinliler ve  Çin Temsilcilikleri ile Yakın İlişki İçinde olanlardır
Radyo ,Türkiye’de kurduğu bir İthalat ve İhracat Şirketi kanalı ile Doğu Türkistan ile ticaret yapan ancak,son aylarda Çin yönetimince mal göndermesini  yasakladığı için büyük zararlara uğradığı bildirilen T.C.Vatandaşı bir Uygur Türkü Tüccarın ifadelerine yer veriyor.

Bu kişinin anlattıkları şöyle ; “ Son aylarda Çin yönetiminin Doğu Türkistan Türkiye arasındaki ticari faaliyetleri yasaklaması nedeniyle büyük zararlara uğramış bulunuyorum.Ancak,Çin yönetimi veya Çin Temsilcilikleri ile yakın işbirliği ilişki içerisinde bulunan başka tüccarların ticare faaliyetleri normal şekilde devam ediyor.Onlara bu konuda her hangi bir engel ve kısıtlama yoktur.” Şeklinde konuştu.

Doğu Türkistan’in Başkenti Urumçi’de Türk Mallarının  Satıldığı Bir  Alış Veriş Merkezi

Türkiye,Çin’in Şantaj ve Tehditlerine Karşı Önlem almalı
Dış Ticaret Şirketi sahibi Uygur Tüccar konuşmasını şöyle sürdürdü ; “ T.C.vatandaşı olan ve bu ülkede yaşarken,ben ve diğer Uygurların ticari faaliyetlerinin Çin yönetimi tarafından engellenmesi mutekabileyet esasları ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.Çinlilerin  Türkiye’de yüzlerce Şirketi vardır.Türkiye bu Çinli Şirketlere hiçbir kısıtlama ve engel çıkarmıyor.Bilakis onları yasal olarak kolluyor ve hatta teşviklerden yararlandırıyor. Türk Hükümeti Çin yönetiminin biz T.C. Vatandaşı Uygur Ticaret erbabına  karşı baskı yapmasını ve tehdit etmeleri ve benzer olumsuz tutumlarına karşı gerekli tedbirleri almalarını  istiyor ve bu adil olmayan  haksız tutumun önlemesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1459 Kez Görüntülendi.