logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA MÜSLÜMAN UYGURLARIN DNA ÖRNEKLERİNİ DEPOLUYOR

Çin Uygurların DNA verilerini depoluyor

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin yönetiminin İşgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerinin Uygur Özerk Bölgesi’nde analiz etmek amacıyla DNA örneklerini topladığı bir veri tabanı oluşturduğu bildiriliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre, Çin yönetimi  DNA analizlerinin yapılacağı ekipmanlar için 11,5 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Verilerin toplanması için Çin polislerinin  görevlendirildiği bildirildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü araştırmacılarından olan Maya Wang, bu işlemin hakkında soruşturma açılmayan Müslüman Uygur Türklerini de de kapsadığını bildirdi.

Çin’in Uygur Özerk Bölgesi  olarak adlandırdığı Doğu Türkistan’da   Çin İşgal yönetiminin  son yıllarda  Müslüman nüfusa yönelik baskı,zulüm ve saldırıları arttırmış ve bir çok etnik temelli ölümler ve yaralanmalar ile sonuçlanan olaylara sahne oluyor.

Çin yönetimi geçtiğimiz yıl’dan itibaren bölge’de yaşayan Müslüman Uygur Türklerinin   pasaport başvurularını reddediyor ve daha önce verdiği  pasaportlara da el koyuyor.

Son günlerde ise  Uygur Türklerinin yurt dışı seyahatlerinde DNA numuneleri, parmak izi ve ses kaydı verme  mecburiyeti getiriliyor.

thumb

Kaynak :  http://www.haberiyat.com/musluman-azinliklar/cin-muslumanlar-icin-dna-veri-tabani-olusturuyor

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1472 Kez Görüntülendi.