logo

trugen jacn

MHP. İL BAŞKANI KARAGÖZ. : ÇİN’İN UYGUR TÜRKLERİNE BASKI VE ZULMÜNÜ LANETLİYORUZ

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ekran

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Komünist Çin’in işgal ederek sömürgesi konumuna getirdiği Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere yönelik baskı,zulüm,etnik ayırımcılık,dini ve ırkı soykırım uygulamaları ile en son 01 Nisan 2017’de çıkardığı Çin devlet terörü temelli “Aşırı Dinciler ve Terörle Savaş “yasasını protesto etmek ve Türk ve uluslar arası kamu oyunun gündemine taşımak amacı ile Antalya’dan Ankara’ya doğru yaya olarak  protesto eylemi  başlatan Uygur Türkü Osman Turan’i Afyon Karahisar İl sınırında karşılayan MHP.il Başkanı Mehmet Karagöz yaptığı konuşmada  “Çin  yönetiminin işgalleri altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Kardeşlerimize karşı uyguladığı baskı,zulüm, ve soykırım uygulamalarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” Dedi.


Özgür Asya radyosuna konuşan MHP.Afyonkarahisar İl BaşkanıMehemet Karagöz  şunları söyledi ; “ MHP,Antalya İş Teşkilatımız Uygur Türkü Kardeşimiz Osman Turan’ın Antalya’dan başlattığı bu eylem hakkında bizi bilgilendirdi,Bunun üzerine biz Arkadaşlarımız ile birlikte İli’miz sınırında kendisini karşıladık.Bir gün bizim misafirimiz oldu. Osman Kardeşimiz bize Çin zulmünü anlatırken ağladı ve bizi de ağlattı. Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin çekmekte olduğu Çin baskı ve ve zulmünü kalbinin derinlikilerinde hissetmeyen ve istirap duymayan bir kişi insan,Türk ve Müslüman asla değildir. Biz Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin çektiği baskı ve zulmü kalbimiz ve vicdanımızın derinliklerinde hissediyor ve istirap duyuyoruz. Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize Çin işgal yönetiminin yaptığı baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”dedi.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi
MHP.İl Başkanı Karagöz,Türkiye Cumhuriyeti devleti ve yönetimi olarak Uygur Türklerine esahıp çıkılması gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü ; “ Uygur Türkü Kardeşlerimiz dini ve milli değerlerini korumak için onlarca yılıdır İşgal güçlerine karşı elinden gelen mücadeleyi  vermektedirler. Müslüman Türk kimliğini korumak ve devam ettirebilmek için kahramanca savaşıyorlar. Doğu Türkistan Milli Bağımsızlık hareketinin yurt dışındaki Lideri konumundaki Dünya Uygur Kuruultayı Başkanı Rabia Kadir’e  maalesef Türkiye’ye giriş izni verilmemektedir. Bu Türk Milleti olarak bizim için utanç verici bir durumdur. Bu yanlışın en kısa zamanda düzeltilmesini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Hükümetimiz,Doğu Türkistan sorununa elinden geldiğince sahip çıkmalıdır,diye düşünüyorum.


Doğu Türkistanlı Osman Turan Kardeşimin Al ve Gökbayraklarla yaya olarak yollara düşmesi  eylemini çok önemli buluyorum. Bu eylem mutlaka Türk ve ulusular arası toplumun dikkatını çekecektir,diye düşünüyorum.Ben kendisini kutluyor ve Allah’tan kuvvet ve dayanma gücü vermesini niyaz ediyorum.”sözleri ile konuşmasın sonlandırdı.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
915 Kez Görüntülendi.