logo

trugen jacn

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,BİZ MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYI DAİMA SÜRDÜRECEĞİZ.

ئەردوغان: «بىز زۇلۇمغا ئۇچرىغۇچىلارنىڭ يېنىدا ئورۇن ئېلىشنى داۋاملاشتۇرىمىز»

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünya çocuklarını Cumhurbaşkanı Külliyesinde kabulünde yaptığı açıklamada, ”  Türk Milleti olarak tarihten beri daima mazlumların yanında ve onlardan yana olduk.Bundan sonra da Mazlumların ve Mağdurların yanında olmayı Sürdüreceğiz.” dedi.
Trt.Türkiye’nin Sesi radyosu ile diğer diğer  ajans ve gazetelerin  bildirdiklerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözleri TRT.Kurumu tarafından  bu yıl 39. düzenlenen Uluslar arası 23 Nisan Dünya Çocuk Bayramı dolayisiyle dünya çocuklarını kabul ederken   sarfettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 ülkeden gelen  Çocukları Külliye’de kabulü sırasında şöyle konuştu ; “ Şimdiye kadar hep büyüklerin sebep olduğu şiddet ve çatışmaların zararını hep çocuklar görmüştür.İnsanlık, sebep ne olursa olsun,kendilerinin sebep oldukları bu bedeli masum yavrularımıza ve çocuklarımıza ödetmemelidirler. B yıl 39.cusunu kutladığımız TRT. Uluslar arası Dünya Çocuk Bayramında bir çok ülkeden çocukların davet edilmiş olmalarına rağmen, bu bayrama katılamadıkılarını üzüntü ile görüyoruz.”dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye’nin mazlum ülkelere her zaman yardımcı olduğunu hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü ;  ” Dünya’da 10 binlerce Çocuk bu tür bayramları kutlama imkanından mahrum bir durumdadır. Çocuklar öldürülmemeli,büyüklerin sebep olduğu savaşların bedeli küçüklere ödetilmemelidir. Büyüklerin pervasızlığı  sonucu  Çocukların körpe bedenleri çok  küçük yaşlarda yok olmamalı. Biz çocukların yaşatılmasını istiyoruz. Çocukların yaşatılması için büyüklerin daha güzel bir dünya yaratılması için çalışmalarını bekliyoruz.Ayrıca,çocuklar sadece yaşamakla kalmamalı ve kendilerini her zaman ve her yerde güvende hissedebilmelidir. Çocuklar,beslenme başata  giyim kuşamdan  sağlığa ve eğitime kadar  olan bütün hizmetlerden tam olarak yararlanabilmelidir.Biz bunu samimiyetle  istiyoruz. Bunun gerçekleştirilebilmesi için bir çok ülke’de yardım, eğitim ve sağlık faaliyetleri yürütüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve STK.lar olarak çocuklara yönelik bir çok yardım faaliyetleri yürütülmektedir. Ülkemizde kendimizin muhtaç durumda çocuklarımız varken,biz bunu bir ölçü olarak kabul etmiyoruz.İnsanıi olarak ve özellikle Çocuklara yardım konusunda Türkiye,ABD’den sonra dünya’da 2.sırada yere almaktadır.Ayrıca Milli gelire göre yapılan insanı yardım bazında ise,Türkiye 1.sıradadır. Çünkü,bizler dert,elem ve istirabı çok iyi biliriz.Biz  zulme uğrayanlar ile mağdurlara ve haksızlığa uğrayanların yanında yer aldık ve bundan sonra da mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarına Rusya’ya kaçan Şair Nazım Hikmet’in şiiriyle mesaj verdi.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
740 Kez Görüntülendi.