logo

trugen jacn

ÇORUM’LU KÜRŞAT KILIÇ’TAN UYGURLARA YAPTIĞI BASKI VE ZULUM İÇİN ÇİN’E AFİŞLİ TEPKİ

BİLLBOARD AFİŞİ İLE UYGUR TÜRKLERİNE UYGULANAN ZULME TEPKİ GÖSTERDİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çorum’un Sungurlu ilçesinde Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yapılan baskı ve işkencelere Kürşat Kılıç isimli vatandaş hazırlattığı billboardla tepki gösterdi.
Kılıç köprü başında bulunan billboardlarda ’Al Bayraktan Gök Bayrağa Selam Olsun diyerek başlayan mesajın devamında ise ’Rabiacı Müslümanlar Hiç Sesiniz Çıkmıyor. Yoksa Doğu Türkistan Türk Diye Ümmetten mi Sayılmıyor’ yazarak tepkisini gösterdi.
Doğu Türkistan’da baskı ve işkencelere yönelik son dönemde medyada ve özellikle sosyal medyada yaygın olarak kullanılan fotoğraflardaki görüntüler, Çin yönetimine tepkileri arttırdı. Kılıç, “Şu eziyete bir son verin. Bu nasıl bir düzen, nasıl bir ülke bu! Kimse mi ses çıkarmayacak. Ya lütfen boş durmaktan vazgeçelim. Bu olaylara nasıl ses çıkarılmıyor?” mesajlarını paylaştı.

Otomatik alternatif metin yok.

GEÇ GÖRÜLEN VE PAYLAŞILAN BİR HABER VE TEŞEKKÜR

Bugün internet’te gezinirken,02.07.2015 tarihli bir habere tesadüfen rastladım.Her nedense  bizim için çok önemli bu haber o zaman gözümüzden kaçmış,görememişiz.O,tarihlerde Doğu Türkistan’da işgalci Çin’in uyguladığı oruç tutma  yasağı ve ramazan ibadetlerine getirilen kısıtlama ve engellemeleri kınamak ve protesto etmek için  Türkiye genelinde eylemler yapılıyor ve İşgalcı Çin  bu tür yasal ve barışçıl tepki  eylemleri ile  sıkıştırılabiliyordu.  Daha sonraları ise,köprülerin altından çok sular geçti ve durum değişti.  Günümüzde ise, bu pek mümkün görünmüyor. İşgalcı Çin’in 01 Nisan’da uygulamaya koyduğu  yasa ile,  İslam dinine göre günlük normal yaşamı  ” Aşırı Dincilik ve Terörle Savaş ” kapsamında tanımlıyor ve ağır cezalar getiriyor.Maalesef ülkemizde  1-2   imanı  bütün ve duyarlı  köşe yazarı ve gazete’den  ve   bir iki Tv.kanalından başka başka Türk medyasında yankı bulmadığını üzülerek ve kahrolarak izlemekteyiz. 11 Nisan tarihinde AKİT TV.nin sevilen Yer Yüzü  Notları adlı programda Doğu Türkistan son olarak gündeme getirilmiştir.

İnşaallah 16 Nisan sonrası medyamız bu konuyu gündeme getirir ve  gerekli  duyarlılık ve tepkiyi gösterir,diye umuyoruz.

Bu habere konu olay eylem,Temmuz 22015 tarihinde Çorum’un Sungurlu ilçesinde yaşayan adı de sanına layık Kürşat Kılıç adlı cesur ve duyarlı ve  kutsal İslam dinimizin  “Kardeşlerinizin derdini siz de dert edininiz.” emri ilahisini  yerine getirmek için çırpınan   duyarlı Müslüman ve Milliyetçi Kardeşimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Kürşat Kılıç Bey, masraflarını kendi kesesinden karşılayarak bu afişleri yaptırmış ve Belediye’ye ücret de ödeyerek Çin’in Doğu Türkistanlı Kardeşlerine yaptığı baskı,zulüm ve soykırımıı kınayarak protesto etmiştir. Doğu Türkistanlı Müslüman Kardeşlerinin  ve soydaşlarının  kimsesiz ve yalnız olmadıklarını göstermiş ve onlara sahip çıkmıştır.
Allah kendisinden sonsuz razı olsun.

Doğu Türkistanlıların duası  her zaman kendisi ile beraberdir.

Sayın Kürşat  Kılıç Bey,Doğu Türkistan’da,Aziz Türkiye’mizde ve Türk- İslam dünyasında kutsal değerlerimiz için canlarını feda eden Şehitlerimizin aziz ruhlarını hoşnut etmiştir. Gazilerimize büyük destek ve  moral vermiştir.

Allah Gazasını makbul eylesin.Amin.

Allah ne muradı ve maksadı varsa  daima nasip etsin.Amin.

Biz de ikramın ve Teşekkürün zamanı geç değildir ,diye düşündük,Bu haberi paylaşarak  Sayın Kurşüt Kılıç Beyin kendisine olan minnet ve şükranlarımizi ve  ve dualarımızı şimdi ifade etmeye çalıştık.
HEY GİDİ GÜNLER HEY !
Bu ve benzeri eylemlere artık hasret bir duruma düştük.Bunlar  artık “BAKİ KALAN BU KUBBE’DE BİR HOŞ SEDA İMİŞ ! ”  misali olarak tarihe geçmiştir.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/billboard-afisi-ile-uygur-turklerine-corum-yerelhaber-865804/-İHA

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
1083 Kez Görüntülendi.