logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA SOYKIRIM, TÜRKİYE’DE İSE, “DOSTLUK ” ZİYARETLERİ YAPIYOR

Çin Komünist Partisi yönetimi ,  1949’da bağımsız Doğu Türkistan Cumuhuriyeti’ni Ağababası Momünist Rusya’nın yardımı ile yıkarak işgal etti.  68 yıldan beri bu ülkenin tarihi sakinleri ve asil sahipleri  Müslüman Uygur Türklerini envaiçeşit Çin, baskı, zulum,işkence.etnik ayırımcılık,dini ve ırkı soykırım uygulamaları ile kimliklerinden ayırarak toptan yok etmek için katliamlarını hızlandırıyor.Çin işgal yönetimi 29 Mart’ta kabul ettiği ve 01 Nisan 2017’den itibaren uygulamaya koyduğu Hitler Almanyasının Nazı uygulamalarından beter  icraatları ile  Uygur Türklerini yaşamlarının manası olan Dini ve kültürel kimliklerinden zorla ayırarak, kimliksiz,dinsiz ve diyanetsiz bir  bumerng  haline dönüştürerek  ateist,dinsiz ve hareket eden ve kıpırdayan her canlıyı yemekten kaçınmayan Çin toplumunun içinde eriterek toptan imha etmek istiyor.

İşgalcı Çin yönetimi Doğu Türkistan’da bu insanlık dışı soykırım amaçlı uygulamalarını ve cinayetlerine hızlandırırken,diğer yandan  Türkiye’deki diplomatik  Temsilcilerini  kullanarak ve onları işe salarak , Doğu Türkistan Türklerinin öz Kardeşleri olan Türkiye’de bin bir türlü hile.desise ve sinsi aldatmaca ve yalanlarla “DOSTLUK ZİYARET”lerini sürdürüyor. Bu Çin Temsilcileri Türkiye kentlerini Çin şehirleri ile Kardeş  yapma tekliflerini  sıkılmadan, yüzü kızarmadan    büyük bir utanmazlık içinde   ifade etmekten ve dayatmaktan  kaçınmıyorlar .

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu ve Çin Halk Cumhuriyeti Gansu Eyaleti Siyasi Danışma Konferansı Başkan Yardımcısı Huang Xuanping ile beraberindeki heyet, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret ederek “dost şehir” olma teklifinde bulundu.

Hamit Göktürk (UYHAM)

Çin işgal yönetimi istila ve sömürgesi altındaki Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine  karşı tarihin en acımasız ve en vahşi baskı,zulüm, etnik ayırımcılık,dini ve ırkı soykırım uygulamalarını icra ederken,  bu  şen’i ve lanetli  uygulamalarını  gizlemek için bin bir türlü Çin usulü sinsi  aldatmaca ve yalanlarla kamufle ederek gizlemek ve  özellikle Türkiye ile Türk-İslam dünyası ile insanlık aleminin vicdanından kaçırmak için her türlü sahtekarlık ve yalanlara başvurmaktan kaçınmıyor. Özellikle  Doğu Türkistan Türklerinin Yaradanı’mızdan sonra dünya’daki  tek dostu.dert ortağı ve hamisi  Türkiye Türkleri Kardeşlerimizi ve T.C.Devletimizi ve Türkiye kamu oyu kandırmak için  girişim ve eylemlerini  aralıksız sürdürüyor. 

Çin heyeti, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'a, hat sanatıyla yazılan Arapça ve Çince olarak "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" yazılı afiş hediye etti.

Çin’in  bu amacına yönelik son girişimi  İzmir  Başkonsoluluğu’ndan gelmiş bulunuyor.

Aydın’da yayınlanan Aydın Denge com.tr. haber sitesinde  Sayın Nacı Eriş’in bu konu ile ilgili haberi şöyle ;
” Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu ve Çin Halk Cumhuriyeti Gansu Eyaleti Siyasi Danışma Konferansı Başkan Yardımcısı Huang Xuanping ile beraberindeki heyet, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret ederek “dost şehir” olma teklifinde bulundu. Vali Koçak, diplomatik yollardan gelecek bir talebi belediye meclisine ileteceklerini belirterek, “Onlar da bu talebi memnuniyetle karşılayacaktır” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen 12 kişilik heyet, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı, Aydın Ticaret Odası’nı ve Aydın Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette iki şehrin “kardeş şehir olması” gündeme geldi.
Çin heyetini ağırlayan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Çin halkıyla Türk halkı arasında çok köklü, tarihi, kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkiler bulunduğunu hatırlattı. İki ülkenin ekonomik büyüme anlamında benzerlik gösterdiğini ifade eden Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İki ülke, dünyada hızlı büyüyen iki ekonomiye sahip ülkelerdir. Son 10-15 yıla baktığınızda, ortalama büyüme hızı ilk 5’te olan iki ülkeden bahsediyoruz. Aynı zamanda her iki ülke de G20 üyesidir. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olması nedeniyle uluslararası ilişkilerde önemli yeri var ve bizim uluslararası alandaki önemli partnerlerimizden biridir. İki ülkenin hızlı büyümesinin sonucu olarak, ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi hızlı bir şekilde gelişmektedir. Diplomasinin türlerinden biri de doğrudan diplomasidir. Bunlar, iş dünyasının kendi arasında geliştirdiği milletler arası ilişkiler ve şehirlerin ön plana çıktığı ilişkilerdir. Bugün, bunun örneklerinden birini yaşıyoruz. Biliyoruz ki, hem Gansu Eyaleti’nin hem de Aydın’ın, bu iş birliğini geliştirmek için önemli potansiyelleri var. Özellikle, turizm, tarım ve ticaret konusunda çok önemli iş birlikleri geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Tabii kaynaklar, iki şehrin aralarında ilişkileri geliştirebilecekleri başka bir alandır. Önümüzdeki 10 yıl için, Gansu Eyaleti’nin önemli bir strateji geliştirdiğini biliyoruz. Biz de Aydın olarak 5 yıl içinde ihracatımızı 5 kat artırarak 3 milyar dolara çıkarmayı planlıyoruz. Bu konudaki önemli partnerlerimizden birinin Gansu Eyaleti olacağını ümit ediyoruz. Ziyaretin bu ilişkilerin güçlü başlangıcını tesis etmesini temenni ediyoruz.”

Çin heyeti, Aydın Sanayi Odası'nı ve Aydın Ticaret Odasını ziyaret etti.

“DOST ŞEHİR OLALIM”
Sözlerine “Selamünaleyküm” diye başlayan Çin Halk Cumhuriyeti Gansu Eyaleti Siyasi Danışma Konferansı Başkan Yardımcısı Huang Xuanping, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vali Koçak’a, yoğun programı içinde zaman ayırdığı için teşekkür eden Xuanping, “Ziyaretimizin amacını, iki dost şehir oluşturmaktır. İki büyük ülke, kültür olarak birbirine bağlıdır. İpek Yolu’nun birbirine bağladığı iki ülkenin dostluğunun sonsuza kadar sürmesini ümit ediyorum. İpek Yolu toplam 4 bin kilometre uzunlukta. Gansu, bu İpek Yolu’nun “altın kısmı” olarak adlandırılıyor. Gansu bölgesi, doğal kaynaklar bakımından zengin bir bölgedir. Yenilenebilir enerji, metal ve biyomedikal ürünler bakımından çok geniştir. Tarım bakımından Aydın ile benzeşiyor. Sayın Vali’nin de söylediği gibi tarım, turizm ve ticaret konusunda geniş iş birliği yapabiliriz. Sayın Vali’yi ve Aydınlı firmaları Gansu eyaletine davet ediyoruz. Gelip görün, neler yapabileceğimizi değerlendirelim. Önce Gansu ve Aydın’ı iki dost şehir yaparak daha fazla ticaret için yol açabiliriz. Gansu’da her yıl 6-9 Temmuz günleri arasında turizm ve ticaret fuarı yapılıyor. 22 yıldır yapılan bir fuar. Bu sene sayın Vali’mizi ve ticaret yapan firma temsilcilerini davet ediyoruz. Bu fuar, Gansu’yu anlamak için çok iyi bir fırsat. Bu sefer, ben kendim buraya geldim. Aydın ile Gansu’nun iki dost şehir olması talebimizi size sunuyorum. Siz de kabul ederseniz, 6-9 Temmuz’daki fuarda dost şehir olma kararını imzalayabiliriz.”

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu ve Çin Halk Cumhuriyeti Gansu Eyaleti Siyasi Danışma Konferansı Başkan Yardımcısı Huang Xuanping ile beraberindeki heyet, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret ederek “dost şehir” olma teklifinde bulundu.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, 6-9 Temmuz arasındaki fuara Aydın’dan ticaretle uğraşan bir heyetin katılacağını düşündüğünü, kendisinin de programı uygun olması halinde katılmayı istediğini belirtti. “Dost şehir” olma talebini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Koçak, “Ancak bizde bu yetki, belediye meclislerinde. Eğer talep, diplomatik yollardan ulaşırsa belediye meclisine bildiririz. Eminim onlar da bunu memnuniyetle kabul edeceklerdir” dedi.
Çin heyeti, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’a, hat sanatıyla yazılan Arapça ve Çince olarak “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” yazılı afiş hediye etti. Vali Koçak da misafirlerine zeytinyağı ve incir yer alan hediye sepeti verdi.
Çin heyeti, valiliğin ardından Aydın Sanayi  Odası ve Aydın Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyaretlerde, iki şehir arasında yapılabilecek ticari faaliyetler konuşuldu. Temasların önümüzdeki süreçte de devam etmesi için fikir birliğine varıldı.Erdoğan'ın Urumçi Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Aydın İli’mizin  Sayın Valisi başta olmak üzere bütün yetkililerimize seslenmek istiyoruz ;

Çin’in İzmir Başkonsolosu  Sayın Vali’mizi ziyaret ederek devletimiz nezdinde  Aydın vilayetimiz ile Çin’in  Doğu Türkistan’a komşu  bir Çin kenti ile Kardeş Şehir olma  teklifini sunmaktadır. Ayrıca, Doğu Türkistan’a komşu  Çin’in ünlü Çin seddinın batı sınırının  bittiği Gansu eyaletinin merkezi Lencu ile “DOST ŞEHİR OLALIM” teklifinde bulunduğunu  ifade ediyor.  Valiliği ziyareti’ne başlarken  Çin Başkonsolosu Sayın Vali’mize  kendi inanmadığı halde,sadece bu teklifi kabul ettirebilmek ve gönlünü kazanarak Patronlarına işini iyi yaptığını gösterebilmek için Müslümanca “Selamün Aleykum”  diye selam veriyor.Ayrıca Sayın Vali’mize  hat sanatıyla yazılan Arapça ve Çince olarak “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. ”  yazılı bir afiş hediye ediyor.

Erdoğan'ın Urumçi Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Ancak,   Sayın Aydın Vali’mizi ziyaret eden Çin Başkonsolosu  bu çok güzel dini ritüel ile selam vererek “Arapça  Hat Sanatı ürünü Afiş” hediye ederken, Çin halk Cumhuriyeti   işgal  altındaki Doğu Türkistan’da  01 Nisan 2017’de yürürlüğe koyduğu “Aşırı  Dincilik ve Terörle Savaş ” yasası ile Müslüman Uygur Türklerinin bir birlerine Selümanaleykum diye selam vermesini  çıkardığı  kanun  ile yasaklıyor.   Doğu Türkistan Türkleri evlerinde değil, bu tür afişleri asmak, evlerine Arapça  yazılı afiş asmak,evlerinde Kur’anı Kerim ve dini kitaplar bulundurmalarını  “Aşırı Dincilik ve Terörle Savaş ” suçu kapsamına almakta ve buna karşı gelenleri tutuklamakta ve Çin’in cehennemden beter zindanlarına atarak katletmektedir.

İlgili resim

Çin Başkonsolosu’nun bu  girişim ve yaklaşımına karşılık,Çin işgal yönetimi    Uygur Türklerine karşı uygulamakta olduğu baskı zulüm.etnik ayırımcılık,dini  aşağılama-yasaklama  ve ırkı soykırım icraatlarını kimseye çaktırmadan büyük bir gizlilik içinde sürdürmektedir. Ayrıca,Gansu eyaleti ile Aydın Vilayetimizi ” Dost Şehir ” ilan etme isteği de çok manidar bulunuyor. Çünkü,bu Eyaletin adı 9.yüzyılda Orhon bölgesinde  kurulan Uygur Devleti yıkıldıktan sonra bu bölgeden dağılan Uygur Türklerinin   Doğu Türkistan bölgesi ile  birlikte en çok yerleştikleri bir yerdir.Uygur Türkleri bu bölgeye geldikten sonra buraya “Kengsu = Geniş Su ” adını vermişlerdir. Çin yönetimlerinin Doğu Türkistan üzerinden batı bölgelerine yanı Türkistan coğrafyasına  karşı en büyük askeri üssü  bu bölge’de bulunmaktadır.Çin’in  en ağırlıklı askeri yığınağı,Karargahı ve en modern silahları bu bölge’nin merkezi Lencu şehrindedir.  Doğu Türkistan’ın  1759- 1877 ve 1949’da Çin ordularınca işgalı buadan gerçekleştirilmiş  ve buradaki Çin Askeri Karargahından yöneltilmiş ve   komuta edilmiştir.  Çin İşgal yönetimi Doğu  Türkistan Türklerinin işgal karşıtı barışçıl ve yasal tepki amaçlı eylemlerini    “Dost Kent ” olarak  ilan edilmesini istediği bu kent’teki Özel Askeri Birliklerini sevk ederek   masum sivil halkı katliam yaparak bastırmıştır. 05 Nisan 1990 Kaşgar-Barın,05 Şubat 1997 Gulca,05 Temmuz 2009 Urumçi ve 28 Temmuz 2014 Yarkent ilişku katliamları buradan sevkedilen Çin işgal askerleri tarafından gerçekleştirilmiştir.

Erdoğan'ın Urumçi Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin’in Başkonsolosu “Kardeş Olma” protokolunu 6-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında yine Gensu eyelatinin Mencu kenti’ndeki Fuar esnasınıda imzalayabileceklerini de teklif ediyor.Yanı Çin’in  05 Temmuz 2009 Urumçi katliamınının yıl dönümünde bu  ” DOST VE KARDEŞ KENT ” anlaşmasını imzalamak istiyor.Ne kadar kelleşçe ve adice bir teklif ! Türkiye Türklerinin öz Kardeşleri olan UYgur Türklerini katliam yaptıkıları günde bu anlaşmayı bitirmek istiyor !

Ayrıca,bu İli’miz halkı 2014 yılında Çin baskı ve soykırımındarn kaçarak  Güneydoğu Asya ülkeleri yolu ile ülkemize sığınan bir çok Doğu Türkistanlı aileye kucak açmış ve onları bağırlarına basmış ve himaye etmiştir. Bu kentimiz halkı, bu şehrimize  yerleşen Uygur Türkü Kardeşlerimiz vasıtası ile  Doğu Türkistan meselesi   hakkında güncel olarak bir haylı  bilgi sahibi  olmuştur. Çin yönetimi  bu kentimizdeki bu durumu yakından takip etmiş olup, bu durumu çok iyi bilmektedir.

İlgili resim

Aydın  ile Doğu Türkistan’dan Bir Kent  Ancak, “Dost ve Kardeş Kent” Olmalıdır 

Madem Çin’in İzmir Başkonsolosu  Aydın ilimiz ile  “Dost Olmak”  istiyor.Yetkililerimiz de karşı teklif olarak  Çin’in Gansu’su  yerine  dini,dili,tarihi ve kültür ve medeniyeti bir ve ortak olan Türklerin tarihi ana vatanı    bulunan Doğu Türkistan’ın Gaziyana Kumul,Azizane Hoten,Hirane Yarkent,Şehidane Hoten ve Doğu Türkistan  Cumhuriyeti’ne ebaşkentlık yapmış olan  Kahraman Gulca şehrimiz ile “Dost ve Kardeş Olma ” önerisini   teklif edilebilir.

Kurtuluş Savaşımızın  yüz akı Kahraman Efelerimizin  Diyarı Aydın İli’mize ancak, Doğu Türkistan’ın bu Türk-İslam kentleri   ancak, Dost ve Kardeş olarak yakışır.

Kayseri Belediye Başkanı Niyazı Bahçecioğlu resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin’in Tienjin Şehri ile Kayseri’nin Kardeş Olma Girişimi De Reddedilmişti

25 yıl önce de  Çin yönetimi yine Doğu Türkistanlıların en kalabalık olarak yaşadığı Kayserimiz ile  Çin’in Tienjin şehrini kardeş şehir olması için  bir eski Milletvekilini   aracı koymuştu. Bu girişime karşılık bizler yine aynı şekilde de zamanın SHP.’lı Büyükşehir Belediye Başkanı  Niyazı Bahçecioğlu’na da  Doğu Türkistan’dan bir şehri teklif  etmelerini önermiştik.Ancak, bu önerimiz Sayın Bahçecioğlu tarafından “Biz insanların dost ve kardeş olmalarından yanayız.” cümleleri ile karşılanmıştı.Biz de buna karşılık “Sayın Başkan,elbette insanların dost ve kardeş olmaları çok güzel bir sonuçtur.Ancak,Çin yönetimi biz Uygurları Dost ve Kardeş değil,kendilerine rakip ve düşman görüyor.Çin bizim ülkemizi işgal etti ve bizleri de kardeş ve dost görmüyor.Dostluk ve Kardeşlik karşılıklı olur.” diye cevaplamıştık.  Bu zoraki kabülden sonra   yaptığımız   bir çok  etkin  çalışmalar  ve girişimler  neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanı   Belediye Meclisi’nde kendisi Çin’in  bu teklifini ” İnsan haklarına Saygısı Olmayan  Bir Ülkenin(Çin’in) Kayseri ile kardeş şehir olma teklifini  Belediye Başkanı olarak bizzat kendim reddedilmesini teklif ediyorum.” sözleri ile  Belediye Meclisine dinleyici ve izleyici olarak katılan Doğu Türkistanlı  Hemşehrilerinin   çoşkun alkışları eşliğinde  geri çevirmişti.

Bunun hikayesini de ileride ayrıntıları ile  birlikte yazacağız.

Kaynak :  http: www.aydindenge.com.tr/guncel/05/04/2017/aydina-cinden-dost-sehir-geliyor(NACİ ERİŞ)

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2630 Kez Görüntülendi.