logo

trugen jacn

İŞGALCI ÇİN, “AŞIRILIK VE TERÖRLE SAVAŞ ” YASASI UYGULAMASINI DİN EĞİMİNDEN BAŞLATTI

خىتاي تاجاۋۇزچىلىرى مىسىرىدىكى ئۇيغۇرلارغا ساراي موللىرىنى ئالداشقا ئەۋەتتى

 İşgalcı Çin’in Dinsiz Hitay Saray Mollaları Kahire’de   Görevlerini (!) yaparlarken ; 

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin işgal yönetimi sırf Doğu Türkistan’da uygulanmak üzere çıkardığı   ve 01 Nisan 2017’den itibaren uygulamaya koyduğu faşizm ve Çin devlet Terörü temelli “Aşırı Dinciler ve Terörle Savaş” yasalarının uygulamasını ilk olarak  yurt dışında din eğitimi görmekte olan Uygur öğrencileri geri çağırmakla başladığı bildirildi.
Sosyal medya üzerinden paylaşılan  Uygurca Bilgilendirme Formu(Ukturuşname) bütün ülke çapında ailelere imza ve kayıt karşılığı dağıtılarak yurt dışında öğrenim görmekte olan çocuklarının er geç 20 Mayıs 2017 tarihine kadar geri dönmelerini sağlamalarını aksi takdirde,çocukları ve aileleri hakkında yasal işlem başlatılacağı tehdidinde bulunuyor.
Çin Kamu Güvenliği’ne bağlı eyalet,il ve ilçe bazında faaliyet gösteren birimleri tarafından takip edilmekte olan bu Bilgilendirme Formu özellikle Türkiye,Mısır,Suudi Arabistan ve diğer İslam ülkelerindeki çeşitli Medrese ve yüksek öğretim kurumlarında dini bilimler tahsili gören öğrenecileri etkilemesi  ve onları hedef alması bekleniyor.
Bilindiği gibi geçen Şubat ayında ÇKP.’ne bağlı Çin İslam Cemiyeti ile Siyasi Kengeş’e bağlı bazı Hitay Mollaları Mısır’ın başkenti Kahire’ye giderek sayıları bin’i bulan Uygur öğrenciler ile görüşmeler yapmış ve ülkelerine geri dönmeleri için bir takım girişimlerde bulunmuştu. Ayrıca Mısır yönetimi Çin’in talebi üzerine geçtiğimiz ders yılı başından itibaren Uygur öğrencilerin Mısır’daki Al- Ezher Üniveresitesi başta yüksek öğretim kurumlarına kayıt olmalarını yasaklamıştı.Burada kayıt yaptıramayan bir çok öğrencinin Türkiye ve diğer bazı İslam ülkelerine gittikleri biliniyor.
Ayrıca,Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz geçtiğimiz Mart ayında Pekin’i ziyaret etmiş ve Çin ile yaptıkları Stratejik İşbirliği anlaşmalar çerçevesinde Eğitim ve Öğretim alanında da bir anlaşma imzalamıştır.Uzmanlar , Çin’in bu anlaşma ile bu ülke’de din öğrenimi gören Uygurlara burs ve diğer imkanlar sağlayan Suudi yönetiminin bu imkanı ortadan kaldırmak şeklinde yorumluyorlar.
İşgalcı Çin’in bu Bilgilendirme Formununu imza karşılığı dağıttıkları ve yurt dışında tahsil gören çocukları olan aileleri şifahi olarak tehdit ettikleri ve çocuklarının gelmemesi halinde kendilerinin hapsedileceklerini ihtar ettikleri bildiriliyor.

خىتاي تاجاۋۇزچىلار چەتئەلەردە ئىسلام دىنىدا ئوقۇۋاتقان ئوقۇغۇچىلارنى قايتۇرۇپ كېلىش ئۇقتۇرۇشنى تارقاتتى

Bilgilendirme Formunun önemli maddelerinin Türkçe’ye Aktarımı Şöyle :

Formun Tebliğ Edildiği tarih : gün ve saat
Formu Teslim Alan : adı,soyadı
Adres ve tel.No.su :
Formu Tebliğ eden Organ : Uygur Özerk Bölge Hükümeti,Kamu Güvenliği Bakanlığı Artuş Şehir Üstünartuş Polis Merkezi
Tebliğ edilen Konu ve Kanun : Hudut Kapıları Yönetimi kanunu ile Uygur Özerk Bölgesi Dini işler yasası gereğince yurt dışına çıkış yaparak yabancı ülkelerde din eğitimi ve öğrenimi yapmaları  yasa dışı ve ilgili yasalarımıza aykırı ve ceza gerektiren suçlardandır.
Bilgilendirme Formu Okundu ve Anlatıldı : yurt dışında din öğrenimi gören aile bireylerinizden reşit olmayan ve yasal olarak sizin vesayetiniz altında olan çocuklarınız var ise,mutlaka 20 Mayıs 2017 tarihine kadar oturduğu yerde ailesinin yanına kesin olarak dönmesi yasa gereğidir ve bunu kesin olarak kabul etmelidir.Eğer velisi olduğunuz çocuklarınız belirtilen tarihe kadar oturduğu mahale  yanı ailenize geri dönmeyi kabul etmediği itakdirde Kamu Güvenliği Bakanlığı ve ilgili birimleri din öğrenimi gören bu kişiler ve ailer hakkında soruşturma açacak ve yasal işlemlere başlanacaktır.
Tebliğ eden : Adı,Soyadı imzası ve tarih
Tebellüğ eden : Adı,Soyadı imzası ve tarih
NOT : Bu Bilgilenderme Formunun aslının bir nüshası Kamu Güvenliği Bakanlığı Devlet Güvenliğini Koruma Merkez Arşiv İdaresine yollanacak ve burada muhafaza edilecektir.

 

Etiketler: » » » » » » »
Share
1216 Kez Görüntülendi.