logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’I DEVLET TERÖRÜ İLE KUŞATIYOR

Çin işgal yönetimi, esaret altında tuttuğu   Doğu Türkistanı  Çin devlet terörü ile adeta kuşatıyor. Merkezi Çin’den   intikal ettirdikleri  onbinlerce  asker,özel  eğitim ve donanımlı Birlikler ile  ve Çin Polisleri  ile ülkenin her yanını dolduruyor. Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi başta olmaüzere,Turfan,Kuçar,Aksu,Kaşgar,Yarkent, Hoten gibi Müslüman Uygur Türklerinin  çoğunluğu oluşturduğu şehirlerde ve bağlı bütün İlçe,Kasaba ve hatta Köylerde  dahi onbinlerce Çin işgal asker ve Polisleri  tam teçhizatlı ve ağır silahları ile birlikte  askeri,manevralar,savaş tatbikatları yapıyor. Çinli işgalcılar  14  Şubat’ta Hoten’in Guma ilçesinde etnik Çinli göçmenler ile Müslüman Uygur Türkleri arasında meydana gelen etnik çatışmaları bahane ederek  göz dağı verme amaçlı askeri operasyonlarını ısrarla devam ettiriyor.    Çin İşgal Güçleri bütün Doğu Türkistan genelinde  devlet terörü estirmeyi sürdürüyor.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin yönetiminin 28 Şubattan buyana  Doğu Türkistan’a özel donanımlı polis ve jandarma yğınağı yapması neyin habercisi ?  

Çin, Uygur Türklerine karşı büyük bir kıyım hazırlığı mı yapıyor‬?
Kaşgar , Artış,Aksu , Urumçi ve Hoten başta bütün kentlere  şubat sonundan itibaren büyük askeri sevkiyat yapıldığı  bildiriliyor. Doğu Türkistan halkı Şuan Çin tarafından başlatılan tek taraflı bir savaş taarruzu ile karşı karşıya kalmıştır. Güvenlik ve istikrar sağlama adı altında başlatılan militarist ve devlet terörü temelli  politikası nedeniyle Doğu Türkistan büyük bir askeri kışlaya dönüşmüş durumdadır. Bölge’de yaşayan Uygur Türklerinin  bir  kaç ay önce  alabildiği  pasaportları ellerinden alındı, yurt dışı ticaret ve para akışı abluka altında alındı. Yurtdışında akrabası olan bütün ailelere potansiyel terörist muamelesi yapılarak göz hapsine alınmakta ve ülke adeta bir  kızıl Çin cehenneme çevrilmiş durumdadır.
Çin yönetimi Doğu Türkistan’da onlaraca yıldır sürdürdükleri  baskı,zulüm ve devlet  terörü yermiyormuş gibi uzun zamandır.  Suriye’de hazırladıkları IŞİD senaryosunu devreye sokarak bütün dünyaya teröre karşı birlikte savaşalım yaygarası  koparmaktadır,Çin, her zaman yaptığı gibi sofradan ekmek çalmayı devam ettirmek istemektedir.  Çin,sinsi ve yer altından yürüttüğü adice algı operasyonları ve alçakça tezgahlar ile TÜrkiye’de ve dünyadaki Doğu Türkistan mücadelesinin meşruiyetini  lekeleyerek yoketme  gayretlerini devam ettiriyor.


Kudreti Sonsuz Ulu Allah’ım !

Bu Yecüc ve Mecücün  yanı Çinlilerin şerrinden bizleri ve 40 milyon Müslüman Doğu Türkistan halkını Koru,

 

Kaynak :  http://www.tercuman.gen.tr/2017/03/22/cin-dogu-turkistani-adeta-asker-polis-ile-dolduruyor/

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
740 Kez Görüntülendi.