logo

trugen jacn

AVRUPA PARLAMENTOSU: ÇİN’İN TERÖR BAHANESİ İLE UYGUR VE TİBETLİLERİ BASTIRMASI KABUL EDİLEMEZ

İlgili resim

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Parlamenetosu’unda  08 Şubat tarihinden beri devam eden “ Çin’in Terörle Mücadele Bahanesi ile    Uygur ve Tibetlileri Bastırması” temalı uluslar arası  toplantı’da Çin’in terörizm ile mücadeleyi bahane ederek Uygurlar ile Tibetlelire acımasızca bastırmasının kabul edilemeyeceği açıklandı.
Özgür Asya radyosunun verdiği habere göre, AP.’nun himayelerinde düzenlenen bu toplantının düzenleyicilerinden Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Teşkilatı(UNPO)’nın Genel Sekreteri Marino Buschakin Çin’in uluslar arası toplumun gündeminde olan ve terörizmle mücadelenin bilimsel ve gerçeği uygun yöntemlerinin tartışıldığı bir esnada Çin’in terörizmle mücadelesini bahane ederek idaresi altındaki Uygurlar ile Tibetlileri acımasızca bastırmakta  olduğunu ifade ederek şöyle konuştu , “ Çin,terörizmle mücadeleyi Uygur ve Tibetlileri bastırma ve insan haklarını ihlal için bir bahane olarak kullanmaktadır. Toplantı’da Çin’in işgal altında tuttuğu Uygur bölgesi ile Tibet’teki yerli halkların insani hakları ile temel hukuklarını en ağır derecede ihlal etmekte olduklar hususu masaya yatırılmış ve tartışılmıştır. Çin’in bu bölgelerdeki ağır insan hakları ihlalleri ile etnik ayırımcılık uygulamaları açık ve net olarak kanıtlanmış bulunmaktadır. Biz Uygur bölgesi ile Tibet’teki bu fiili durumu ülkeler,uluslar arazı kuruluşlar ile  topluma bir rapor şeklinde sunacağız.Diğer ülkelerde icra edildiği gibi Çin’in de demokrasi,  temel insan hakları ve bu haklardan bütün vatandaşların eşit ve adil şekilde yararlanma,etnik ayrımcılık ve aşağılamalara son verilmesi ve ülkenin yasalar ve hukuka göre yönetilmesi gibi üniversal değerlerin hakim olmasını talep edeceğiz.”şeklinde konuştu.
Diğer konuşmacılar da Çin yönetiminin insan hakları ihlalleri ve hukuksuzluk konusunda sabıkasının bir haylı kabarık olduğunu belirterek “ Çin bu kez Terör bahanesi ile bu icraatlarını yasal hale getirmek  peşindedir .”şeklinde konuştular.

Etiketler: » » » » » »
Share
680 Kez Görüntülendi.