logo

trugen jacn
14 Şubat 2017

LİDER KIRIMOĞLU : KIRIM’IN KURTULUŞUNA HER GÜN BİRAZ DAHA YAKLAŞIYORUZ

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Kırım’dan çekilmesinin kaçınılamaz olduğundan emin  olduğunu dile getirdi.

"Her geçen gün Kırım'ın kurtuluşunu yaklaştırıyor"

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, yarımadanın geri alma sürecini harekete geçirecek ve işgalinin sonunu yaklaştıracak eylemleri hakkında konuştu.

Apostrof haber sitesi için konuşan Kırımoğlu, “Her geçen gün bu sonu yaklaştırıyor. Benim Putin’le yaptığım konuşmamdan sonra (sözde referandum öncesi 2014 yılında), Brüksel’e NATO toplantısı için gittim, oradaki konuşmacılar her şeyin yavaş yavaş, ama emin adımlarla hareket ettiğini söylüyorlardı. Rusya’nın Kırım’dan çekilmesi kaçınılamaz, belki de Rusya dağılır ve Kırım’ı geri vermeye öyle mecbur kalır.” diye kaydetti.

Putin’in kendi politikasını değiştirmemesi durumunda Rusya’nın dağılmasının kaçınılamaz olduğundan emin olan Kırım Tatar milli lideri, “Putin böyle devam ederse bu sonuç kaçınılmaz. Rusya’nın çıkarlarını düşünerek hareket edilseydi, o hiçbir zaman Kırım’a girmemeliydi” ifadeleri kullandı.

Kırım sorununun askeri yolla çözülemeyeceğini vurgulayan Kırımoğlu, “Bu seçenek olanaksız. İnsanlar desteklemez, Batılı ortaklar da anlamaz. Batılı ülkelerde Ukrayna’da olduğu gibi, Rusya ile karşılaştırılırsa, insan hayatına olan yaklaşım bambaşka. Totaliter rejim ne kadar insan ölürse ölsün insan hayatlarının sorumluğu üstlenmiyor. Bizde ise hemen sokağa dökülürler, akrabalar Cumhurbaşkanına giderler. Batılı ülkelerde de aynı. Onlar için insan hayatı çok önemli. Bu kozu da Putin çok iyi kullanıyor. Orada halk susuyor, demokratik ülkelerde her şey bambaşka.” diye konuştu.Kırımoğlu: Kırım sorunun çözülmesi için tüm ülkeler katkı sunmalı

Kırım sakinleri ve uluslararası toplumunu etkilemek için şantaj, rüşvet gibi baskı araçları kullanan Rusya hükümetinin ayrıca propagandaya büyük yatırım yaptığını belirten Kırımoğlu, “Binlerce çeşitli ajan yerel gazeteleri, küçük partileri, siyasi adamları satın alıyor. Bunların arasında Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeleri de var hepsini kolayca tespit edebiliyoruz. Konuşmaya başladı mı, hemen nereden geldiğini anlaşılıyor” dedi.

Kırımoğlu: Kırım sorunun çözülmesi için tüm ülkeler katkı sunmalı
Daha önce, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu 2017 yılının Kırım’ı geri alma konusunda belirleyici bir yıl olacağını ifade etmişti.

 

Kaynak : http://qha.com.ua/tr/siyaset/quot-her-gecen-gun-kirim-in-kurtulusunu-yaklastiriyor-quot/152716/QHA -Kiev

Etiketler: » » » » » »
Share
604 Kez Görüntülendi.