logo

trugen jacn
11 Ocak 2017

REİNA KATLİAMI VE ALMANYA’NIN DURDURULMASI

Ömer ÖZKAYA

ABD, Almanya’yla çatışma halinde, Washington şimdi, yıllardır küçümsediği Berlin’i hafife almanın sıkıntılarını yaşıyor. Berlin, Washington’un tüm hesaplarını bozabilme potansiyeline sahip artık. ABD, Almanya’yla savaşı mı tercih eder, yoksa Almanya’yı kabullenmek zorunda mı kalır, bunu zaman gösterecek. Almanya, ABD’nin politikalarından rahatsız ve şimdi ABD’yi bunları iptal etmeye zorlamak istiyor. Almanya, Washington’un kendisini artık hesaba katmasını bekliyor, aksi halde sahaya ineceğini fiilen gösteriyor.
Reina’da olanlar, iki yabancı servisin güç mücadelesidir, aralarında güç gösterisi savaşları yaşanan iki devletin karşılıklı meydan muharebesi ve restleşmesidir. “Reina”, ağlara takılan üç balığın yakalanmasıdır. Reina’da olanlar, dünyayı paylaşım mücadelesinin bir sonucudur.
“Reina”, katliamı önleyen katliamdır. Türkiye, “Reina”yla çok daha büyük bir katliamdan kurtulmuştur. “Reina”, Türkiye’nin Washington’la çatıştırılmasının önünün kesilmesidir. Acımız ve üzüntümüz sonsuz olmakla beraber “Reina”, tam da “iyi ki de olmuş” denilecek bir hadisedir, çünkü, yaklaşmakta olan çok daha büyük bir katliam başka türlü önlenemezdi. Mesela 17-25 Aralık yaşanmasaydı, 15 Temmuz atlatılamazdı.
“Reina” olmasaydı, zaten çok kötü olan ABD-Türkiye ilişkileri tamamen kopabilirdi. “Reina” yalnız Türkiye-ABD ilişkilerini değil, Almanya-Türkiye ilişkilerini de kurtarmıştır. “Reina”, Türkiye’nin ağır bir zan altında kalmasını önlemiştir.
“Reina”, Almanya’nın, Küresel Oligarşi’nin neredeyse tamamen esiri olmasının önlenmesidir. Eğer “Reina” olmasaydı Almanya, birkaç yüzyıl geçse dahi unutulmayacak bir kara lekeye bulanacaktı. Almanya, “Reina”ya itibar borçlu.
Tetikçilerin seçimi
Atatürk Havalimanı saldırısı Tacikler tarafından gerçekleştirildi, Reina ise bir Kırgız tarafından. Müslüman-Türkler, bir Müslüman-Türk yurdunda kanlı eylemlere imza atıyorlar. Bu nasıl oluyor da oluyor?
“Reina” gibi eylemlerde kullanılacak militanlar daha çocukken seçilir. Kendisini keşfeden güç hesabına, yerel suç ve terör örgütlerinde bir süre istihdam edilir, bu esnada gözlenirler. Kabiliyetleri, zaafları, görev aşkı, silah tutkusu, gizliliğe dikkati, amacı, yetiştiği ortam, kendisine hitapta kullanılmasından hoşlandığı ad ya da lakap (kurt, timsah gibi), ağlayıp ağlamadığı, üzülüp üzülmediği, ülkesine sadakati, egosu var mı yok mu, ahlaka bakışı, yuva kurma hayali var mı yok mu, aileye bakışı, ailesiyle ilişkileri, akrabalık bağları, genetik mirası, adalet anlayışı, adaletsizlik karşısındaki tutumu, af duygusu, affetmeye yaklaşımı vs. tüm bunlar derlenir ve her militanın sicili tutulur. Envantere girecek kabiliyette olanlar ayrı bir izlemeye daha alınır, bunların takibini gizli servisler yapar.
Kabiliyetli militanların küresel pazara çıkmasıyla servisler arasında adam kapma yarışı başlar. Her bir servisin ihtiyacı ve aradığı adam, farklı farklıdır. Adamını bulan servis, militana, hiç şüphelenmeyeceği şekilde yanaşır, sonra başlar onun üzerinde çalışmaya. Çalışma en az 7 yıl sürer. Hedef belli olunca da sürerler namluya! Militanın, hedefin gerçek kimliğinden haberi olmaz. Ona, hedefin, uğrunda ölmek istediği şeyin önünde engel olduğu söylenir.
“Reina”, gizli servisler arası bir çatışmadır, bilinen manada bir terör hadisesi değildir. Türkiye, eylemin direkt hedefi değildir, yan etkilenendir. Almanya-ABD çatışması sürecektir.

Kaynak : http://www.gunes.com/yazarlar/omer-ozkaya/almanyanin-durdurulmasi-751342

Etiketler: » » » » » » »
Share
683 Kez Görüntülendi.