logo

trugen jacn

ORTAKÖY REİNA GECE KÜLÜBÜ KATLİAM ZANLISININ KİMLİĞİ AÇIKLANDI

ئىستانبۇلدىكى تېررورلۇق ھۇجۇمچىسىنىڭ كىملىكى ۋە ئىسمى ئېنىقلاندى

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

01 Ocak 2017 gecesi İstanbul’un Beşiktaş İlçesinin Ortaköy semtinde bulunan Reina adlı eğlence merkezini basarak kana bulayan ve 39 kişiyi öldüren ve 71 kişiyi yaralayan katil zanlısının kimliği hakkında resmi açıklama geldi.
Trt.Türkiye’nin Sesi Radyosu Uygurca internet sitesinin haber Ajansları ve Milliyet başta ulusal gazeteleri kaynak göstererek verdiği bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nun resmi açıklamalara göre katil zanlısınin adının Özbekistan doğumlu ve Kırgizistan uyruklu Abdulgadir Maşarıpov olduğu ve Terör Örgütü DAİŞ’in Orta Asya yapılanmasına bağlı olduğu bildirildi. Katil zanlısının Kırgizistan’ın Oş kenti’ndeki bir Üniversiteyi bitirdiği de açıklandı.

Medya’nin   “ Doğu Türkistan Uyruklu Uygur Türkü “ Adlandırmasının  de  Yalan Olduğu Anlaşıldı
Olay gecesinin hemen sonrasından başlayarak bazı medya organları ortada hiçbir açıklama veya kanıt yoktan katil zanlısının Uygur olduğu iddiasını ortaya atmış ve bu iddiayı ısrarla sürdürmüştür.Çin işgal yönetimi yıllardan beri kendilerine angajeli ve taşeronluk yapan Çin yanlısı medyasının çalışmalarını kendilerince yeterli görmemiş olacak ki,Türkiye’de yeni müttefikler ve işibirilikçiler edinme yoluna gittikleri böylece de anlaşıldı. Bu medya kuruluşlarının olayın hemen sonrasında aniden “ Sincan-Xinjiang “ tanımlaması yerine aniden terör zanlısı için “ Doğu Türkistan Uyruklu Uygur Türkü” adını teleffüz etmeye başlaması Doğu Türkistan’i işgal altında tutan Çin’in Doğu Türkistan = Dong TOu Teröristleri” itham ve iftırası ile bire bir örtüştüğü görüldü. Kendilerine Büyük ve yüksek traj yakıştırmalı bu maksatlı bir şekilde Uygur Türklerine yönelik algı operasyonlarına aracı olması ve İşgalcı Çin ile işbirliği ve dayanışma içinde hareket etmesi Diaspora Uygurlarının büyük tepki ve hayal kırıklıkları yaşamalarına neden olduğu belirtildi.
Uzmanlar,  bu menfur saldırı ve katliamın arkasındaki güçlerin özellikle Türkistan coğrafyasından gelen ve Türkiye’de yaşayan  Türkistan Türklerini bu menfur  katliam ile ilişkilendirerek  bu anavatan topraklarından gelen insanları zan altında bırakarak fesat yaratmak istediklerini ifade ediyorlar. Ayrıca, bir kısım medya’nın zanlının önce Kazak,sonra Kırgiz ve daha sonra Uygur olduğunu iddia etmesi ve bunların içinde bazı medya organlarının israrla failin “Doğu Türkistan Uyruklu Uygur Türkü” yakıştırması ve iftırasının bir kez daha başarısızılkla sonuçlandığını ifade ediyorlar.

Etiketler: » » »
Share
842 Kez Görüntülendi.