logo

trugen jacn

KANAL A GENEL MÜDÜRÜ TAN : 2017’DE DE DOĞU TÜRKİSTAN MESELESİNE YER VERECEĞİZ.

ئىختىيارىي مۇخبىرىمىز ئەركىن تارىم ئەپەندى ئەنقەرەدىن تارقىتىلىۋاتقان «قانال-ئا» تېلېۋىزىيەسىنىڭ مۇدىرى ئالپەر تان ئەپەندىنى زىيارەت قىلماقتا. 2017-يىلى يانۋار، تۈركىيە.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Ankara merkezli,Türkiyenin önde gelen ulusal özel Televizyon kanallarından ve mazlum Doğu Türkistan Türklerinin meselelerine verdiği önem ve yaptığı programlar ile öne çıkan Kanal A.Tv.Genel Koordinatörü Sayın Alper TAN,2017 yılında da Doğu Türkistan meselesine ekranlarda özellikle  ve önemle yer vereceklerini ve Uygur Türklerinin insan hakları sorunlarının gündeme getirmeye devam edeceklerin açıkladı.
Uygur Türklerine yönelik  yayın yapan Washington merkezli Hür Asya Radyosu’nun Ankara Temesilcisi Erkin Tarım’a 2016 yılında Türk-İslam alemi ve dünya meselelerini değerlendiren ve açıklamalarda bulunan Altan Tan,2016 yılının İslam dünyası için çok sıkınıtılı ve zor bir yıl olduğunu,Suriye’de büyük insanlık trajedilerinin yaşandığını,Çin işgalı altındaki Doğu Türkistan’da baskı ve zulmün  artarak sürdürüldüğünü belirterek şunları ifade etti, “ Suriye’de binlerce masum çocuk ve sivil öldürüldü.Doğu Türkistan’dan de yeni baskı,zulüm,asimilasyon ve soykırım uygulamalarına dair  iç karartıcı haberler geliyor.İslam dünyasının bir çok bölgesinde ırkı soykırım,cinayetler ve kanlı terör olaylarının zirve yaptığı bir yıl oldu.Mısır’da seçimle gelen meşru hükümeti güç kullanarak deviren ve askeri darbe ile yönetimi gasbeden   bir yönetim işbaşındadır.Ülkemiz Türkiye ise,terörizme karşı büyük mücadele veriyor.Irak’ta ise,hala istıkrar sağlanabilmiş değil.Türk-İslam dünyasındaki krizler,anlaşmazlıklar ve savaşlar hala devam ediyor. Bu durum  ise, günden güne de  artarak sürüyor.  Ancak,bu olumsuz genel durumun İslam dünyasının uyanışına vesile olacağına ve Müslümanların sılkınmelerine ve kendilerine yeniden dönmelerine  sebep  olacağına  inanıyorum. Suriye’de 6 yıl  süren kanlı bir savaştan sonra Türkiye’nin yoğun çabası ile bir ateşkes sağlanmış bulunuyor. Ben, her şeye rağmen,  2017 yılının daha iyi olacağına inanıyorum. “ şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan
Alper TAN : Türkiye, Mevcut Sınırlarından İbaret bir ülke Asla Değildir
Radyo muhabirinin kendisine yönelttiği “ Kanal A.Tv.Genel Müdürü olarak 05 Temmuz 2009 Urumçı katliamından beri sürekli olarak Doğu Türkistan sorununa özel yer verdiğinizi görüyor ve biliyoruz.Doğu Türkistan’a olan özel ilginizin sebebi nedir ?” sorusunu ise şöyle cevaplandırdı, “ Ben Türkiye’nin mevcut sınırılarından ibaret olmadığını düşünüyorum.Türkiye sadece bugünkü Anadolu ve Trakya topraklarından ibaret bir ülke asla değildir.Türkiye’nın çok geniş bir gönül coğrafyası vardır. Türkiye’nin çok önemli ve manevi etkileri  çok güçlü olan çok geniş bir de manevi sınırılar bulunmaktadır.Geçmişte Osmanlı Cihan devleti idaresindeki topraklarda günümüzde 52 bağımsız devlet  kurulmuştur. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bu ülkelerin tamamı Birleşmiş Millet Örgütü üyesidirler.Bu duruma basit düşüncelerle bakmak ve öyle değerlendirmek asla doğru değildir.Biz mevcut 1,7 milyon mevcutlu  İslam toplumunun sorunlarına din kardeşliği açısından bakmamız gerekir.İnancımız de bunu gerektiriyor.”dedi.

Erkin Emet resimleri ile ilgili görsel sonucu
Genel müdür Tan : Uygur Türkü Kardeşlerimizin Baskı ve Zulüm Altında Yaşamaları Kabul Edilemez
Kanal A.Televizyonu Genel Müdürü Altan Tan Doğu Türkistan’daki mevcut durumu ise,şöyle değerlendirdi ; Bugün bizim tarihte ata topraklarımız olan Doğu Türkistan’da yaşayan Kardeşlerimizin baskı ve zulüm altında yaşamaları bizi son derece rahatsız ediyor ve derinden üzüyor.Uygur Türkü Kardeşlerimizin baskı ve zulüm altında yaşamaları asla kabul edilemez.Doğu Türkistan’da yaşayan Kardeşlerimizin insanı temel hak hukuk ve vatandaşlık haklarını özgürce kullanabilmeleri noktasında hak ihlalleri  ve hukuk gasbı ile karşı karşıya olduklarını biliyoruz. İbadet ve dini özgürlüklerinin engellendiği ve yasaklandığı gizlenmesi mümkün olmayan bir gerçek.Doğu Türkistanlılar Müslüman ve Türk oldukları için Çin’in baskılarına maruz kalıyorlar. Doğu Türkistan halkı Müslüman olmalarının yanında bir de Türk Milletine mensup oldukları için Çin’in etnik ırkçılık.,ayırımcılık ve etnik uygulamalarına maruz kalmaktadırlar. Biz bir Müslüman Türk olarak ve onların Türkiye’de yaşayan Kardeşleri olarak Uygur Kardeşlerimizin sorunlarına eğilmek,ilgilenmek çareler ve çözümler üretmek bizim Türk Milleti ve Türkiye devleti olarak görezimiz olduğunu düşünüyorum.Bu düşüncelerimiz doğrultusunda Doğu Türkistan meselesi ile yıllardan beri Kanal A.Televizyonu sürekli olarak ilgi göstermeye ve gündemde tutmaya çabalıyoruz.Mazlum Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin sesi olmaya çalışıyoruz” şeklinde değerlendirdi.

Erkin Emet resimleri ile ilgili görsel sonucu
Alper Tan : Türkiye’nin Doğu Türkistan Politikasında Temelde Bir Değişiklik Olacağını Düşünmüyorum.
Özgür Asya Radyosu Muhabiri Erkin Tarım’ın bölge ve Ortadoğu’daki krize bağlı olarak Doğu Türkistan Meselesinin gündemden düşürüldüğünü ve Geri Planda kaldığını görüyoruz.2017 yılında Türkiye’nin Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri Politikası Değişebilirmi ? “ sorusunu ise şöyle cevaplandırdı ; “ Mevcut durumun geçici olarak algılanması gerektiğini düşünüyorum. Temelde ise Türkiye’nin Doğu Türkistan Politikasının değişmeyecektir.Çünkü.Türkiye’nin dış politikasında değişikliğe gidilmesi, ülkemizin temel ve geleneksel dış siyasetine tamamen aykırı olacaktır.
Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye olmayı dillendirmesine  bir siyasi taktik olarak bakıyorum.Zaten Türkiye ŞİÖ.üyeliğini resmi olarak gündeme getirmemiştir. AB.nin yıllardan beri Türkiye’yı kapıda bekletmesine karşılık bir politik taktik ve söylem olarak ortaya atıldığını tahmin ediyorum. Türkiye’nın Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye olma niyetinde olmadığını de düşünüyorum.” Şeklinde değerlendirdi.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1366 Kez Görüntülendi.