logo

trugen jacn
14 Aralık 2016

BBP. GENEL BAŞKANI DESTİCİ : DOĞU TÜRKİSTAN’İN VE SOYDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Mustafa Destici'den Yeniçağ'a ziyaret

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi  (UYHAM)

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,geçtiğimiz hafta bir gurup tarafından saldırıya uğrayan Yeni Çağ gazetesinin Yeni Bosna’daki geçmiş olsun ziyareti esnasında yaptığı konuşma’da son günlerde pek gündeme  getirilmeyen adeta unutturulmaya çalışılan Doğu Türkistan ve Türk dünyasının meselelerine değindi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Çağ gazetesine Yapılan Saldırıları Şeddetle kınıyoruz 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, gazetemize yapılan saldırının ardından Yenibosna’daki ana merkezimize gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yapılan hain saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Destici, “Biz öncelikle geçmiş olsun diyoruz. Bir daha inşallah böyle bir hadiseyle, böyle bir saldırıyla Yeniçağ Gazetemiz veya başka bir gazetemiz karşı karşıya kalmasın. Şiddet kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın bu doğru bir şey değildir, tasvip edilemez. Özellikle şu içinden geçtiğimiz şartlarda, ülkemizin en çok birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı olduğu dönemde Yeniçağ Gazetesi de bu duyguları savunanların sözcülüğünü yapıyor. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan başta Tüm Soydaşlarımızın Yanında Olacağız

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bizim davamız, sadece Türkiye sınırları içerisindeki 78 milyon önceliğimiz, Türkiye’nin huzuru, refahı, eğitimi, ahlakı önceliğimiz. Ama bunun yanı sıra Doğu Türkistan da bizim önceliğimiz. Doğu Türkistan ve tüm soydaşlarımızın yanıında olacağız.”dedi.

Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimiz zulüm gördüğü sürece biz protesto ederiz, eylem yaparız

 BBP.genel Başkanı Destici  Doğu Türkistan ve Türk dünyasının meselerini ve gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ettiklerini belirterek şunları de ifade etti ; ”  Bakın en son Çin’le de bir anlaşma yaptı hükümet. Biliyorsunuz  barışçıl ve yasal eylemleri  bile yasakladılar son anlaşmayla. Tek ben açıklama yaptım; kim hangi anlaşmayı yaparsa yapsın biz oradaki Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimiz zulüm gördüğü sürece biz protesto ederiz, eylem yaparız.Ben bu ifadelerimi  Çin üyesinin geçen hafta yüzüne de söyledim; zulüm devam ettiği sürece devam ederiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak : Yeni Çağ Gazetesi  14.12.2016

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1766 Kez Görüntülendi.