logo

trugen jacn
02 Aralık 2016

ÇİN’İN 1949’DA D.TÜRKİSTAN’DA BAŞLATTIĞI YANGIN,ARAKAN’I DA YAKARAK HALEP’E ULAŞTI

Refikimiz Diriliş Postası “Halep’ten Başlayan Duman Arakan ve Doğu Türkistan’a Ulaştı” başlığı ile bir haber-yorum yayınlamıştır.Hassasiyeti için teşekkür ederiz.Allah kendilerinden razı olsun. Ancak,biz olayların başlangıcı,  seyri,gerçekleri  göz önüne alarak ve  kendilerinin de hoşgörüsüne inanarak   başlığı ” ÇİN’İN 1949’DA DOĞU TÜRKİSTAN’DA BAŞLATTIĞI YANGIN ARAKAN’I DA YAKARAK HALEP’E ULAŞTI.”  olarak değiştirdik. Çünkü,Arakan ve Halep’te  günümüzdeki gibi yangın yok iken  İşgalcı Komünist Çin 67 yıl önce Bağımsız Doğu Türkistan Cumuhuriyeti’ni yıkarak İslam aleminde ilk yangınlardan birini başlatmıştı.Belki,bu durumdan  dünyanın ve alemi islam’ın bilgisi yoktu ?

Halep’ten yükselen duman Doğu Türkistan ve Arakan’a ulaştı

Uygur Haber ve Araştırma Merekezi(UYHAM)

Doğu Türkistanlı Müslümanlar Çin zulmü ile sistematik bir şekilde yok edilmeye çalışılırken, Myanmar hükümeti, BM yetkilileri tarafından “dünyanın en çok zulüm görmüş olan ve bu zulümden kaçamayan halkı” olarak nitelendirilen Arakanlı Müslümanları katletmeye devam ediyor. Myanmar’da ekim ayından bu yana Arakanlı Müslümanlara yönelik büyük bir operasyon yürütülüyor. Operasyonda ekim ayının başından bu yana ölenlerin sayısı 400’ü aştı. İnsan hakları örgütleri, ordunun Arakanlı Müslümanlar’a ait köyleri tamamen haritadan sildiğini, pek çok sivilin yaşadıkları yerleri terk etmek durumunda kaldıklarını söylüyor.

Arakan’da şiddet soykırıma dönüştü

Arakan Rohingya Birliği Başkanı Prof. Dr. Vakar Uddin, Rohingya Müslümanları’na yönelik şiddetin, bir soykırıma dönüştüğünü belirterek, bunun durdurulması için uluslararası müdahale çağrısında bulundu. “Myanmar askeri kuvvetleri birçok köye saldırıyor, sivilleri öldürüyor ve evleri ateşe veriyor. Birçok kadın ve çocuk yanan evlerden kaçmaya çalışıyor. Kadın ve çocukları yakalayıp yanan evlerin içine atıyorlar. Kaçarken yakalayamadıklarını ise helikopterlerden açtıkları ateşle öldürüyorlar. Açık alanlar, pirinç tarlaları katledilen Arakanlı Müslümanlar’ın cesetleriyle dolu” ifadelerine yer verdi.

Kadınlar ya yakılıyor ya toplu tecavüze uğruyor

Müslümanlara yönelik şiddeti görenlerin bunun soykırım tanımına birebir uyduğunu anlayacağını dile getiren Uddin, “Yüzlerce insanı öldürdüler ve biz bazı toplu mezarlar da bulduk. Kurşuna dizilerek öldürülmüş birçok insan bulduk. Birçok kadın yakılarak öldürülmüş. Bunun dışında birçok toplu tecavüz vakası yaşanmaktadır. Hükümet güçleri köylerdeki evlere baskınlar düzenliyor. Bu yüzden erkekler evlerinden öldürülmek korkusu yüzünden uzaklaşmak ve kaçmak zorunda kalıyor. Evlerde yalnız kalan kadınlar polisler tarafından toplu tecavüzlere uğruyor” şeklinde konuştu

İşgalcı Kızıl Çin’den Doğu Türkistan’da Her  Gün Yeni Bir Zulüm

Çin, 1949 yılında Doğu Türkistan’ı işgal edip bu kadim müslüman Türk Ülkesini sözde  “Sincan Uygur Özerk Bölgesi ”  olarak adlandırdı. İşgal’den  bu yana, Müslümanlara yönelik etnik temizlik ve asimilasyon politikası uygulamakta. İşgalden bu yana 35 milyon Doğu Türkistanlı katledildiği tahmin ediliyor. Ülkede İslami eğitimi yasaklayan işgalci Çin, namaz kılınmasına engel oluyor. Başörtülü ve uzun elbiseli kadınların sokağa çıkmasına müsaade etmeyen Çin yönetimi Doğu Türkistan toprakları içerisinde pasaport uygulamasını da yürürlüğe koydu. Son olarak Aktu bölgesinde meydana gelen deprem bölgesine giriş çıkışı yasaklayan Çin yönetiminin sansürü sebebiyle, Doğu Türkistanlılar uyguladığı zulüm dünya tarafından bilinmiyor.

Kaynak : Diriliş Postası.com.tr

Etiketler: » » » » » » »
Share
914 Kez Görüntülendi.