logo

trugen jacn
30 Kasım 2016

TÜRKİYE’YE ŞANGHAY İÇİN RUSYA’DAN DA AÇIKLAMA : TÜRKİYE’Yİ ŞİÖ.’DE GÖRMEK İSTİYORUZ

Rusya ve Çin’in  Türkiye’ye karşı  ortak  manevraları sürüyor. Halep’te her gün  sivillerin üzerine bombalar yağdırarak Müslümanları katleden,Tatar Türklerinin ana vatanı Kırım’ı işgal ederek ilhak eden,  İşgalcı Çin’in Uygur Türklerini katledilmesine göz yuman ve tarihten beri Çin’ın Uygur Türklerini  katletmesini ve ezmesini  destekleyen Rusya,bu kez Türkiye’yi Batı’dan kopararak kendi Uydusu haline getirmek için işbirliği halinde düzenbazlıky apmaya ve yeni oyunlar kurmaya  ve tezgahlamaya çalışıyor.İşgalcı Çin’den sonra, onun baskı  ve zulüm ortağı İşgalcı Rusya da Şanghay konusunda  Türkiye’ye sözde jest yapmaya çalışıyor.

rus-karalov

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Hem Çin’in hem Kazakistan’ın Türkiye’yi Şanghay’da görmek istediğini belirterek “Her şey tamamen Ankara’nın kararına bağlıdır. ŞİÖ’ye üyelik sürecinde biz Rusya olarak Türkiye’den Avrupa Birliği’yle (AB) ilişkilerin soğutulmasını veya durdurulmasını hiçbir şekilde talep etmeyeceğiz.” dedi.

Büyükelçi Karlov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yarın Antalya’ya, Başbakan Binali Yıldırım’ın ise 5-6 Aralık’ta Rusya’ya yapacağı ziyaretlerin öncesinde Türkiye-Rusya ilişkilerini ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg’ta, 4-5 Eylül’de Çin’de düzenlenen G20 zirvesinde ve ekimde İstanbul’da bir araya geldiklerini hatırlatan Karlov, bu görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin ve uluslararası gündemin etraflıca ele alındığının altını çizdi.

İki ülke dışişleri bakanlarının Alanya’da yapacakları Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı’nın ise ilişkilerde başlayan yeni dönemde ilk kez yapılacak olmasının simgesel bir anlam taşıdığını belirten Karlov, toplantıda ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye ve Ukrayna’daki son durum gibi bölgesel gelişmelerin de ele alınacağını kaydetti. Karlov, “Bu toplantının dışişleri bakanlıkları arasındaki işbirliğinde kilit rol oynayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Kaynak : Yeni Akit Gazetesi 30.11.2016

Etiketler: » » » » » » »
Share
1337 Kez Görüntülendi.