logo

trugen jacn
23 Kasım 2016

KAZAK TÜRKÜ GAZETECİ NURGALI : ÇİN,TÜRKLERE SOYKIRIMİ BU ŞEKİLDE SÜRDÜRÜRSE 50 YIL SONRA DOĞU TÜRKİSTAN’DA TÜRK KALMAZ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu(TRT) tarafından Antalya  Belek’te 4.’cüsü düzenlenen Uluslar arası Medya  Eğitimi Programına  katılan  Kazakistanlı Kazak Türkü Gazeteci Nurgalı Jusipbay (Nurali Yusufbay) “ Çin yönetimi işgalı altındaki Doğu Türkistan’ın tarihi sakinleri ve asil sahipleri olan Uygur,Kazak Türkleri başta Türk halklarına karşı günümüzde uygulamakta olduğu etnik assimilasyon ile  dini ve ırkı soykırımı bu şiddette  sürdürürse 50 yıl sonra Doğu Türkistan’da  Uygur,Kazak ve Kırgizlar yanı Türk diye bir Millet kalmaz. Türkler Çinliler tarafından tamamen assimilasyon  ve soykırım uygulamaları ile yok edilmiş olurlar.”  dedi.

Trt Kurumu tarafından bu yıl 4.cüsü düzenlenen ve  4 kit’adan, toplam  44 ülkden 130 gazeteci’nin katıldığı Eğitim Seminerine Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri adına katılan Uygur Medya Müdürü  Abdulahat Er’e  Kazak Türkü Gazeteci Nurgalı Jusupov özel açıklamalarda bulundu.

Kazak Gazeteci Nurgali : Çin Doğu Türkistan’da  Türklere Soykırımı Bu Şiddette sürdürürse 50 Yıl Sonra Bu ülke’de Türk Kalmaz

Antalya’daki Trt,nin düzenlediği Eğitim Programına  Kazakistan’dan davet üzerine katılan  Kazak Türkü Gazeteci Nurgalı  Jusipbay Kazakistan’da yaşayan Uygur Türkleri ile Doğu Türkistan’da Çin esareti altında yaşayan  Türkler hakkında  önemli bilgiler verdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Kazak Türkü Gazeteci Nurgalı Jusupov  şöyle konuştu , “ Doğu Türkistan’da yaşayan Türk halkları Uygurlar,Kazaklar ve diğer halklar  Çin işgal yönetiminin çok ağır baskı,ve  günden güne türü ve şiddeti artarak devam ettirilen Çin yönetiminin faşist temelli Hitayist baskı,zulüm,etnik asimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamalarına maruz kalmaktadırlar. Kazakistan’da yaşayan Türk Halkları olarak bu durumun çok iyi bir şekilde farkında ve bilincindeyiz. Bu bizleri çok üzüyor.Bu durumu aynı zamanda vatanımız Kazakistan’ın geleceği için kaygı  ve  endişe verici olarak görüyoruz. ” şeklinde konuştu.

NURGALI JUSPBAY : TÜRKLER, GASPIRALI ATAMIZIN FİKİRLERİ ETRAFINDA BİRLEŞMELİYİZ.
Çin’in Türk-İslam alemi ve özellikle Çin’e komşu durumda olan  Türkistan Cumhuriyetleri için çok büyük bir tehlike olduğunu belirten Kazak Türkü Gazeteci Nurgalı Jusupbay . konuşmasını şöyle sürdürdü ; “ Türk Halkları olarak Çin yayılmacılığı başta  diğer tehdit ve tehlikelerden kurtulmanın yegane ve tek yolu birlik ve beraberliğimizi yeniden sağlamak ve  kurmaktır. Uygurlar,Kazaklar,Kırgizlar,Özbekler Türkmenler ve  diğer bütün Türk Halkları geçmişte olduğu gibi yeniden birleşmeliyiz.Türk Dünyasının geleceğini ve yolunun aydınlatan büyük Türk Fikir adamı ve Yolbaşçısı İsmail Gasprıralı Atamızın “Dilde,Fikirde ve İşte Birilik” sloganına Türkler olarak hepimiz uymalı ve onun merkezinde toplanmalıyız. Bizler bütün Türk Halkları birleştiğimiz taktirde bizleri Çinliler dahil hiçbir güç bizi aşağılayamaz ve asla ezemez.Topraklarımızı işgal  edemez ve değerlerimize saldıramaz ve bizleri de  asla yok edemezler.”dedi.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1228 Kez Görüntülendi.