logo

trugen jacn
10 Eylül 2016

TÜRK/İSLAM’İN BAŞKENTİ İSTANBUL İLE AZİZANE KAŞGAR ARASINDA UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Asya İdari -Siyasi Haritası ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Türk-İslam dünyasının manevi başkenti İstanbul ile Doğu Türkistan’ın kalbi Azizane Kaşgar şehri  hava yolu ile bir birine bağlanıyor. Pegasus hava yolları  Kaşgar uçuşlarının  Bişkek bağlantılı olarak başlayacağını açıkladı.

Doğu Türkistan’da,Türkiye’de   ve Uygur diasporasında, İşgalcı Çin’in bütün olumsuz tavır ve uygulamaları ve her  türlü engellemelerine rağmen,  İstanbul-Kaşgar uçuşlarının başlaması  büyük  bir sevinç ve heyecan yarattı. Bu tarihi olayın haberi   Pegasus Hava Yollarının açıklaması ile  duyuruldu.
Pegasus Hava Yollarının  Kırgızistan merkezli iştiraki olan  Air Manas Havacılık Şirketi  Bişkek aktarmalı Kaşgar uçuşlarına başlayacaklarını bildirdi.  Pegasus Hava Yollarının   yüzde 49 hissesine sahip   Kırgızistan merkezli iştiraki Air Manas, Bişkek’ten  Doğu Türkistan’ın tarihi Kaşgar şehrine uçuşların 19 Eylul 2016  Pazartesi günü   Kırgizistan’ın başkenti Bişkek bağlantılı ve Manas Uluslaraa arası Hava alanı aktarmalı  olarak  yapılacağı açıklandı.

Pegasus Hava Yollarından yapılan açıklama’da Pegasus Hava Yolları  halen Türkiye’de 33, dünya’da ise  dünya’da toplam 40 ülke’ye  69 nokta’ya  olmak üzere  toplam 102 noktaya  uçuş gerçekleştiriyor. Pegasus Hava Yolları, yaz sezonu için uçuş ağına en son Kuzey Irak’ın önemli kentlerinden biri olan Süleymaniye’yi de eklemiş olup,Kaşgar uçuşunun  ise son  uçuş noktası olduğu bildiriliyor.

İSTANBUL – KAŞGAR UÇUŞLARININ GÜN VE SAATLERİ ŞÖYLE  :

İstanbul/Sabiha Gökçen Hava alanı  : Haftanın Pazartesi,Çarşamba ve Cuma günleri

İstanbul’dan hareket  : 06,oo     Bişkek’te  5,5 saat bekleme  Kaşgar’a Varış  21.40(Yerel Saat)

Doğu Türkistan/Kaşgar Hava Alanı  :  Salı,Perşembe ve Cumartesi günleri

Kaşgar’dan Hareket : 14,50 (Yerel Saat)     Bişkek’te  2,35 saat bekleme   İstanbul’a geliş 08,45

 

Etiketler: » » » » »
Share
1309 Kez Görüntülendi.