logo

trugen jacn

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DA KURBAN BAYRAMI NAMAZI KISITLAMA ZULMÜ : SÜRE 30 DAKİKA

Uygur Haber ve Araşırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’da   her dini  bayramda uyguladığı baskı ve zulümlerini çeşitli engeller,kısıtlamalar vee yasaklamalar  ve şiddetini arttırarak devam ettiriyor.

İşgalçı Çin, bu yılkı Kurban Bayramı   gününün  başlama tarihini  12 Eylul 2016 Pazartesi    olarak açıkladı ve ve bayaram namazı  için yarım(30 dakika) süre verildiği  de bildirdi.
Sözde Uygur Özerk Bölgesi Halk Hükümeti tarafından 08 Eylul 2016 tarihinde kurban bayramı tarihi ve bayram namazının okunması ile ilgili ÇKP. Siyasi Danışma Konseyi’ne bağlı Urumçi İslam Cemiyeti imzalı bir genelge yayınlandı. Genelge’ye göre 2016 yılı Kurban bayramı 12 Eylul tarihinde başlayacak ve bayram namazının Pekin saatı ile sabah 08,45-09,15 saatleri arasında kılınacağı belirtildi. Genelge’nin başkent Urumçi’deki İslam Cemiyeti’ne bağlı bütün mesecid ve cami görevlilerine elden imza karşılığı ulaştırıldığı bildirildi.

DOĞU Türkistandaki cami resimler ile ilgili görsel sonucu BİR ZAMANLAR AZİZANE KAŞGAR’İN  SEMBOLÜ  ÜNLÜ EYİDGAH CAMİİ’NDE BAYRAM NAMAZI BÖYLE EDA EDİLİYORDU.

Çinli İşgalcılar, Son yıllarda Cuma ve bayram namazlarının kılındığı  merkezi Camilerin çevresine İşgal yönetimine ait Özel Jandarma ve Polislerini  savaş kıyafeti giydirilmiş ve tam teçhizatlı  askerlerini   güvenlik amaçlı olduğunu ileri sürerek diziyor. Ayrıca,Cami çevresi ile ana yol ve cami’ye giden yol kavşaklarına  çok miktarda zırhlı araç ve TOMA’lar yerleştiriyor.  Çin işgal Polisleri   bayram namazı kılmak için  cami’ye girenleri kimlik kontrölüne tabii tutuyor ve  ve üst aramasından geçiriyor.  Çiinli İşgalcıların bu  uygulamalarının esas amaçlarının  bu Mübarek günlerde Müslüman Uygur Türklerine  korku salmak ve tehdit amacı ile  yaptığı biliniyor.
Uzmanlar, Pekin’in Doğu Türkistan’a  eskisinin yerine  yolladığı  taze  Diktatörü ÇKP.genel sekreteri Çin Çuenggou’nun göreve başalar başlamaz yayınladığı genelgeler ve yaptığı konuşmalar ile kendisinin ÇKP.ve onun Pekin’deki patronlarına ne kadar sadık olduğu kanıtlamak amacı ile,bu korku ve tehdit amaçlı Çin devlet terörünü yansıtan  aşırı güvenlik tedbirlerinin seviyesini birkaç misli daha arttıracağını  tahmin ettiklerini belirtiyorlar.


İşgalcı Çin’in Kurban Bayramı Genelgenin Tercümesi

URUMÇİ ŞEHİR İSLAM CEMİYETİ XİNJİANG – ÇİN HALK CUMHURİYETİ
Sayı : ( 2016 ) 22

2016 YILI KURBAN BAYRAMI NAMAZINI OKUMA VAKTİ’NİN BELERLENEMESİ İLE İLGİLİ GENELGE

Çin Halk Cumhuriyeti Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Halk Hükümeti 2016 yılı içinde kutlanacak Kurban bayramının 12 Eylul 2016 tarihinde başlamasını kararlaştırmıştır.
Urumçi’de İslam Cemiyetine bağlı Cami ve Mescitlerde, Kurban bayram namazı Pekin saatı ile sabah 08,45’de başlayacak ve saat 09,15’te  sona erdirilip tamamlanacaktır.
Durum hakkında özel olarak bilgi edinilmesini  ve işbu genelgede belirtilen hususlara   titizlikle riayet edilmesi  ve gereği  hususu önemle  rica olunur.

URUMÇİ ŞEHİR İSLAM CEMİYETİ BAŞKANLIĞI
08.09.2016
Resmi Mühür

sak-uygur-hitay

İşgalcı Çin’in Korkak ve Alçak Üniformalı Katiller Sürüsü : Çin’in  Halkları Kadınları,Çocukları ve Bebekleri Katletme Ordusu Katliam’a Hazır ve Nazır !

Etiketler: » » » » » »
Share
1965 Kez Görüntülendi.