logo

trugen jacn
25 Ağustos 2016

DOĞU TÜRKİSTANLI HACI ADAYI MUHAMMED,BİSİKLETİ İLE MEKKE-İ MÜKERREME’YE ULAŞTI

Doğu Türkistan’dan Bisikilet ile yola Hacı adayı Muhammed,  bisikleti ile yaptığı hac yolculuğunu başarı ile tamamaladı ve kutsal Toprakalara ulaştı.  Uygur Türkü Muhammed,Doğu Türkistan’daki evinden Mekke’ye kadar bisikletiyle 8 bin 150 Km.yol katederek     bir ilke imza attı. 

Hac için Çin'den Mekke'ye bisikletle gitti
Uygur Haber ve Araştırmla Merkezi(UYHAM) 
Hac ibadeti için Doğu Türkistan’daki evinden bisikletiyle yola çıkan hacı adayı Müslüman Mekke’ye ulaştı.
Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’dan bisikletiyle hac yoluna çıkan hacı adayını Suudi Arabistan’ın Taif şehrinde bulunan yerel bir bisiklet kulübü karşıladı.

Doğu Türkistan’daki evinden yola çıkan Hacı adayı evinden Suudi Arabistan’a kadar yaklaşık 8 bin 150 kilometre yol katetti. Taif’e ulaştıktan sonra şehirde kısa bir süre dinlenen Muahmmed isimli hacı adayının şehir turuna Taif bisiklet kulübü üyeleri de eşlik etti.
Taif bisiklet kulübü başkanı Nayef Al Rawas, “Suudi Arabistan’ın ilk bisiklet kulübü olarak Çin’in Doğu Türkistan bölgesi’nde yaşayan bir biniciyi karşıladık. Diğer kulüplerle de bağlantı kurarak onu tanıtmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Suudi Arabistan Diyanet İşleri Devlet İdaresi (SARA) tarafından cumartesi günü yapılan açıklamada bu yıl Çin ve Doğu Türkistan’dan yaklaşık 14 bin 500 Müslümanın hac ibadeti için geleceği söylendi.
Cuma günü  başkent Pekin’de düzenlenen 37 charter sefer ile 11 bin Çinli  Müslüman hacı adayı Medine’ye ulaştığı açıklandı.

Kaynak : dünya bülteni.net

Etiketler: » » » » » »
Share
1597 Kez Görüntülendi.