logo

trugen jacn
07 Ağustos 2016

TAŞAN SARI TEHLİKE KOMÜNİST ÇİN’DEN ,TÜRKİSTAN VE ORTA ASYA’YA YENİ BİR TEHDİT

 Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ABD.,AB. ve diğer Batılı Ülkeleri ve diğer insan hakları ve Demokrasi yanlısı  iddiasındaki sözde küresel güçler Ortadoğu’da nüfuz, petrol ve doğal gaz kavgasını  insan hakları ve demokrasi’yi katletmek ile suretiyle devam ettirirken,  Sarı Tehlike Komünist Maskeli Faşist Çin yönetimi “Taşan Bir Sarı Tehlike ” olarak bölge ve dünya barışını tehdit etmeyi sürdürüyor. Yayılmacı ve Sömürgeci Çin’in en son girişimi birer arka Bahçe ve uydu haline getirdikleri Türkistan Cumhuriyetlerine daha çok nüfuz etmek ve onları daha çok kendine bağlamak  ve onları baskı  ve şantaj ve  tehdit  ile  daha çok kendi kontröllerine almak için   yeni oluşumlar peşinde koşuyor. İşgalcı,yayılmacı ve sömürgeci Sarı tehlike  Çin, İşgali altındaki Doğu Türkistan’in Kardeş,Dindaş ve tarihi   komşuları olan Tacikistan, Afganistan ve Pakistan ile birlikte   ” Orta Asya bölgesi”‘nde  ve  özellikle da Türkistan Cumhuriyetlerinde sözde muhtemel  teröre karşı yeni ittifak kurmak  istiyor.Bu yeni oluşum ise, Çin’in gelenekseL çaktırmadan sinsice  yayılma,ele geçirme ve sömürme  milli siyasetinin geliştirilmiş bir versiyonu olan “Uzaktaki Düşmanı Kullanarak Yakındaki Düşmanı Yok Etmek”  uygulamasının bir sonucu olarak  tanımlanıyor.

Asya Haritası

 Çin, Pakistan, Afganistan ve Tacikistan arasında bölgede gittikçe artmakta olan silahlı ayrılıkçı gruplara karşı yeni bir terörle mücadele birliği oluşturacağı bildirildi.

BBC Özbekçe bölümünde yayınlanan bir yorumda  bu birliğe uluslararası arenada yakın işbirlikçileri olan Özbekistan, Türkmenistan ve İran’ın davet edilmemesinin ilginç olduğu yorumunu yaptı.

Yeni kurulacak birlikte Çin’in stratejik ortağı olan ve Afganistan’daki mevcut durumdan en çok endişe eden Rusya’nın bulunmaması da dikkat çeken bir diğer nokta.

Çin ve Tacikistan bu bölgenin en güçlü işbirliği örgütü olan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ)’nün üyeleri. Pakistan ve Afganistan ise ŞİÖ’nde gözlemci statüsüne sahip.

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Taşkent’te yaptığı son zirve toplantısında, Afganistan’daki çatışmaları önlemek için örgütün aktif rol üstleneceğini bildirilmişti.
Xi-SavaşKaynak : Dünya Bülteni.net.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
964 Kez Görüntülendi.