logo

trugen jacn
05 Ağustos 2016

FETÖCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ’NÜN TÜRK DÜNYASI VE DOĞU TÜRKİSTANA BAKIŞI

Fetöcü terör örgütünün Türk dünyası ve Doğu Türkistana bakışında iki önemli nokta göze çarpar.Bunlardan bağımsız olan Batı Türkistan cumhuriyetlerinde okullar açarak bu okullardan yetişen kadrolarla devlet yönetimini  ele geçirmek, işgal altındaki Türk yurtlarından Doğu Türkistan,Kırım, Batı trakya,Irak Türkmenelindeyse orada sadece okullar açmak Türkleri yok saymak üzerine kurulmuştur.

yÜCEL tANAY-1

YÜCEL TANAY

Bu Terör örgütün Türk dünyasıyla ilgili politikalarının işaretlerini Doğu Türkistanla ilgili açıklamalarında görürüz Fethullah Gülen’’ Çin’de Doğu Türkistan’la, Sincan’la meşgul olamayız. Hiçbir ülkenin yara gördüğü noktayı kaşıyamayız’’ diyerek Doğu Türkistanla G Türkiye’nin güneydoğusundaki  PKK terörüyle paralelik kurma  ard niyet,  basiretsizlik ve terbiyesizliğine sığınıyor. Hem Doğu Türkistan’a Çin sömürgeciliğinin verdiği “Xinjiang” ismini kullanarak Türkiye’deki Çin yanlısı Maocu guruplarla aynı bakışı sergiliyor.
FETÖ Teröristbaşısı  Gülen Batı Trakya konusunda Yunan tezlerini savunarak Batı Trakya’ya sahip çıkılmamalı. Çünkü orayı onlar kanayan bir yara olarak görüyor diyerek,Batı Trakya Türklerinin sorunlarıyla ilgilenilmemesi gerektiğini söylüyor.sadece buralarda okullar açmaktan bahsediyor.
Teröristbaşı, Irak Türkmenelinde Türkmenlerin uğradığı kıyımdan hiç bahsetmez. Telafarda  Türkmenlere uygulanan  baskı,zulüm,yerlerinden zorla koparılma  ve soykırımlara  kulaklarını tıkamıştır. ABD desteğiyle kurulan Irak kürt bölgesindeki okullarına dokunulmaması bu örgütün CİA ile paralel çalışmalarının olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor. Ne hikmetse PKK bile bu örgütün okullarına dokunmuyor. Bu  durum bile tek başına bize aynı üst akıldan emir aldıkları gerçeğini söylüyor.


Bir ahtapotun kolları gibi her tarafı saran bu örgütün Suriye politikası eğer bu ülkede okulları olsaydı Beşşar Esad buna izin verseydi tabiki var gücüyle Esadı destekleyecekti, yoksa Türkmenlerin burada kıyıma uğramasına gözlerini kapatır, kulaklarını tıkarlardı.Nitekim Suriye’de bu terör örgütüyle PKK’nin Suriye kolunun ilişkileri su yüzüne çıkarsa şaşmayın; çünkü Ağababaları ABD Suriyede PYD’yi destekliyor.
Rusya Federasyonu içindeki özellikle Tataristan’daki….okullarının kapatılması okullarda İslamcı yetiştirmekten çok,Rusya’nın buralarda çalışanları CİA ajanı olarak görmesinden kaynaklanıyor.Yoksa bu terör örgütü Rusya’nın Kırımı işgalini asla kınamamıştır.
Bağımsızlığını kazanan Türk Cumhuriyetlerinden Azerbaycan’da hala okulları varlıklarını kismen sürdürüyor,sadece Azerbaycan ordusuna sızmaları önlenmiştir.
Batı Türkistan Cumhuriyetlerinden Özbekistanda okulları kapatılmış Fakat Kırgızistan ve Kazakistan ve Türkmenistanda okulları faaliyettedir.
Kırgızistan, şu an Fetöcü terör örgütünün Batı Türkistandaki üssü konumundadır.Kırgız Ordusunda henüz güçlü değiller fakat Okulları faaliyettedir.
Bu kanlı terör örgütünün Batı Türkistan siyaseti ABD ile paralelik taşımaktadır. Demokrasıyle uzaktan yakından ilişkisi olmayan çoğu diktatörlük olan bu ülkelerde demokrasinın olup olmadığından bash etmez sadece okullarının geleceği ile  ilgilenir ve söz eder.
Yıllarca Türkçe olimpiyatları düzenleyerek Türk milletinin gözünü boyayan bu Örgüt,Irak’ın Kürt bölgesinde de kürtçe olimpiyatları düzenlemiştir.

Bunu Asla Unutmayalım !

Kaynak: https://www.facebook.com/notes/y%C3%BCcel-tanay/fet%C3%B6c%C3%BC-ter%C3%B6r-%C3%B6rg%C3%BCt%C3%BCn%C3%BCn-t%C3%BCrk-d%C3%BCnyasi-ve-do%C4%9Fu-t%C3%BCrkistana-baki%C5%9Fi/10154344215871358

Etiketler: » » » » » » »
Share
1795 Kez Görüntülendi.