logo

trugen jacn
21 Haziran 2016

İŞGALCI ÇİN’DEN,KAŞGAR’DA “HİCRET VE CİHAD İLE MÜCADELE ” KONFERANSI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin İşgal yönetimi’nin Doğu Türkistan’in önemli merkezlerinden Kaşgar’da “ Radikal Dincilerin Başvurdukları Hicret ve Cihat İle Mücadele ”    adı altında bir konferans düzenledikleri bildiriliyor.
Çin’in resmi “ Halkın Günlüğü” gazetesi’nde 14 Haziran 2016 tarihli nüshasında yer alan “İslam Dininin Gerçek yüzü İle Gerekçelerini Ortaya çıkarmak,Çin vatandaşlarının Radikalizmden uzakta durmasını temin etmek ve Sözde 3 Türlü Güce karşı koymak ve onların dinden faydalanarak eylem yapmalarını önlemek” amacı ile bu konferansın düzenlendiği iddia edildi.
İşgalcı Çin’in resmi gazetesi’nde konferansin amacı ile ilgili şu ifadeler de yer alıyor ;

  1.  İslam dininin topluma yönelik talimatlarında vatanperverlik ruhunun öne çıkararak,Milletlerin birlik ve beraberliği ve barışı  tesis etmek ve korumaktır.
  2. İslam radikalizmının toplumun katmanları arasında yayılmaması için gerekli tedbirler alınacaktır. Mililetlerin birlik vee beraberliği daha da güçlendirerek toplumun ve devletin barış ve isitikrarını korunacaktır.
  3.  Hicret ve Cihad eylemelerinin  önlenmesi için konferans’ta kabul edilen kararların bütün Cami ve Mescitlerde teşvik edilerek halka duyurulması sağlanacaktır,
  4.  Çin anayasasına göre din ile yasalar arasındaki ilişkiler yeniden düzenlenecektır,
  5. Bu meyanda memur ve öğrenecilerin dini faaliyetlere katılmaması sağlanacaktır.
  6.  Kadınların tesettürlü ve dinin hükümlerine uygun şekilde giyinmeleri engellenecektir.
  7. Erkeklerin sakal bırakmaları ve dini çağırışıtıran anormal kıyafetler giyimelerine kesinilikle müsaade edilmeyecektir.

Uzmanlar,Çin’in bu Hicret ve Cihad Konferansının İslam dini aleytarı yeni yaptırım ve uygulamaların ön habercisi olduğunu,Mayıs ayında Çin Devlet Konseyi tarafından yayınlanan Beyaz Kitap’taki talimatların bir yansıması olduğu fikrinde birleşiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1446 Kez Görüntülendi.