logo

trugen jacn
16 Haziran 2016

2009 URUMÇİ KATLİAMI TANIĞI : ÇİN ASKERİ KADIN VE ÇOCUKLARI ATEŞ EDEREK ÖLDÜRDÜLER

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin’in 05 Temmuz 2009’da Urumçi’de gerçekleştidiği Müslüman Uygur katliamında yabancı medya’ya katliamla ilgili gördüklerini  canlı programda anlatan Ahmet Sakal  Urumçi katliamında şahit olduklarını anlattı.Çin işgal askerlerinin Uygur çocuk ve kadınılara sopa ve özel yapılmış tokmaklarla saldırdığını ve daha sonra onların üzerine yayalım ateşi açarak  acımasızca katlettiklerini açıkladı. 9 yaşındaki Oğlunu Kur’an Kursuna gönderdiğini bunun için   oğlu’nun tutuklanarak  hapse atıldığını  Çin İşgal askerlerinin oğluna  ceza evinde kendisine işkence yaptıklarını  bildirdi.
Geçtiğimiz yıllarda  Doğu Türkistan’dan kaçarak  Güneydoğu Asya ülkeleri üzerinden  Türkiye’ye gelen ve halen Ülkemizde yaşayan Ahmet Sakal olarak anılan Uygur Türkü Aktivist yaşadıkları ile gördükleri ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.
Özgür Asya Radyosuna  konuşan  Ahmet Sakal şunları ifade etti ;

emet-saqal-2009-7-iyul-muhbir-ziyaret.jpg
Yabancı Medya’ya Urumçi Katliamlarında gördüklerimi anlattım : Urumçi Katliamlarında bizzat şahit olduklarımı  07 Temmuz 2009’da Urumçi’ye gelen   yabancı Tv.ların canlı yayınına katılarak anlattım.Medya’ya de açıklamalarda bulundum.Bunun üzerine Çin polisi beni tutuklayarak hapse attı.Beni önce Ulanbay Hapishanesine attılar. Küçücük bir hücre’de 20-25 kişi sıkışık durumda kaldık. Ben dahil bütün tutuklulara  Çinli işgalcılar sürekli ve programlı işkenceler yapıyorlardı.  Beni daha sonra Maytağ Hapishanesine naklettiler.İşkenceler burada de devam etti. Kollarımı tersinden yukarıya astılar.4 gün süre ile Çin askerleri sıra ile bana dayak atarak işkence yaptılar. Ölmeyecek kadar su ve yemek verdiler ve 4 gün boyunca aç ve susuz bıraktılar. Bana yaptıkları başka Uygur Kardeşlerime yapılanların yanında devede kulak ve hafif kalıyordu.Hele 17 yaşındaki bir Çocuğa günlerce işkence yaptılar.Onun feryatlarına dayanamadım ve ağladım.Daha sonra işkence yaptıkları bu çocuğu bizim hücreye attılar.Kendinde değildi.Elimizden geldiğince ilgilenmeye calıştık.Büyük ihtimalle o hayatını kaybetmiştir.Çünkü vucudünda sağlam yeri kalmamıştı.Ayağa kalkamıyordu ve belini hareket ettiremiyordu. Beni devleti Parçalamaya Çalışmakla suçladı.11 ay Maytağ Hapishanesinde kaldım.

Çin Yönetimi biz Müslüman Uygurları İnsan olarak görmüyor : At Beygisi(At Yarışı)Meydanı semtinde genellikle dar gelirli olan ve diğer bölgelerden iş bulmak amacı ile  Urumçi’ye göç edenler  ikamet eder.Katliamın başladığı ilk gün Çinli askerler bu mahalleye saldırdı. Bölgenin elektrik ve suyunu kesti.Bölgeyi ağır silahlarla kuşattı.Bütün erkekleri evlerinden döverek,işkence ederek ve tarataklayarak insanlık dışı bir şekilde tutuklayıp götürdüler.Bunun üzerine onların eş ve çocukları Askerlere giderek onların nerede olduklarını ve kendileri ile görüştürülmesini talep ettiler.Bu zavallı kadın ve çocuklara sopalar ve tokmaklarla saldırdılar. Zaten Çinliler bizleri insan olarak görmüyordu.Bu kez bunu bizzat kanıtlamış oldular.Kadınları ve çocukları acımasızca ateş ederek katlettiler.Ben bunlara bizzat şahit oldum.Benim Kız kardeşimi de Akmescit civarında ateş ederek katlettiler.


Çinli Doktorlar Uygur Yaralılara Bakmadılar : Çin katliamlarında yaralanan Uygurları olaya en yakın olan 2.No.lu Hastaneye götürdük.Etnik Çinli Doktorlar Müslüman Uygur olduğumuz için almadılar ve tedavi etmeyi de reddettiler.

9 Yaşındaki oğluma 1,5 yıl hapsettiler : 2008 yılında 9 yaşındaki oğlumu mahallemizde bulunan  Kur’an Kursuna göndermiştim.Kur’an Kursunu bastılar.Diğer öğrenciler ile birlikte Hocaları da tutukladılar.Benimi oğlumu  yasa dışı dini eğitime katıldığı suçlaması ile 1,5 yıl hapis cezasına çarptırdılar.Ulanbay Çocuk Hapishanesine kapattılar.Ancak, çocuk mahkumlara burada aynı büyük mahkumlar gibi davranıyorlardı.Oğluma Mahkum kıyafeti giydirerek 10 gün hücreye atmışlar.Daha sonra ellerini açtırarak ağaç çubuklarla vurarak işkence ettiklerini ağlayarak anlattı.

Patigül _ Free

Çin İşgal Polisi oğlu Kaybolan Analardan Rüşvet aldılar : Tutuklanan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Çocuklarının akibetlerini öğrenmek için Polis merkezlerine baş vuran zavallı ailelerden  Çinli Polisler sırf kayıp listesine yazmak ve dosya açmak için külliyetli miktarda rüşvet alarak Uygurları soydular.Benim bildiğim Hoten şehrinden olan bir hanım’dan 6 bin Yen( Bin $) rüşvet parası aldılar.


Bütün Uygur Gençlerini Tutukladılar : Çin işgal askerleri Uygurların yaşadıkları bölgeleri tank ve ağır zırhlılar kuşatarak abluka altına aldılar.Su ve elektriği kestiler sabaha kadar bütün evleri tek tek aradılar ve bütün gençleri tutuklayıp götürdüler.Bunların sayısı belki onbinlerle ifade edilebilir.Kesin sayıyı Çinlilere ancak.bilebilir.Kızları dahi tutukladılar.Onlardan zulüm ve işkenceden hayatta kalanları toptan düzmece mahkemelerde yarglayarak 1,5- 7,5 yıl arasında hapis cezalarına çarptırdılar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1689 Kez Görüntülendi.