logo

trugen jacn
15 Haziran 2016

D.TÜRKİSTAN ÇOCUK GURUBU, 51.ÖLÜM YILINDA M.EMİN BUĞRA’NIN KABRİNİ ZİYARET ETTİ.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Ankara’ya bağlı Kazan İlçe Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerine davet edilen Doğu Türkistanlı Çocuk gurubu Doğu Türkistan liderlerinden Devlet adamı, Din Bilgini ve Mücahit Mehmet Emin Buğra’nın Ankara Cebeci Asrı mezarlığındaki Kabrini ziyaret ettiler. İstanbul merkezli Doğu Türkistan Maarif ve  Dayanışma Derneği’ bünyesinde  faaliyet gösteren Çocuk Folklor Gurubuna  bağlı  ve  yakalaşık 30 kişiden oluşan Doğu Türkistanlı Çocuk , Kadın Kolları Başkanı Münevver Özuygur’un nezaret ve yönetiminde Mehmet Emin Buğra’nın vefatının 51.yıl dönümü münasebetiyle 14 Haziran 2016 günü saat 15,oo’te Mezarı başına geldiler.  Doğu Türkistanlı Çocuklardan 14 yaşındaki Selahattin Öztürk’ün Kur’an-i Kerim tilavetinden sonra topluca dua ettiler.Doğu Türkistanlı Çocuklar,  Büyük Mücahit Mehmet Emin Buğra’ya minnet ve bağlılıklarını  de ifade etmeyi unutmadılar.

Doğu Türkistan Çocuk Gurubu  Cumhurbaşkanlığı Külliyesini de ziyaret ettiler.
Kazan Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerine davet edilen İstanbul merkezli Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk gurubu 12 Haziran 2016’de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu tarafından kabul edildi.Yalçın Topçu Öğrencilere Külliyetinin içinde bulunan Millet Cami’isi ile  Cumhurbaşkanlığı Külliyesini gezdirdi ve kendileri çok yakın ilgi gösterdi ve  çeşitli hediyeler verdi.

Doğu Türkistanlı Cuçuk Gurubu Başbakan Binalı Yıldırım’ı de Ziyaret ettiler

” Doğu Türkistan Çiçekleri” olarak adlandırılan Doğu Türkistanlı Çocuklar  Ankara’da  adeta bir “Doğu Türkistan Rüzgarı” estirdi. Rengarenk Uygur Killi kiyafetleri ile dikkatı çeken Minikler,Başbakan  sayın Başbakan Binali YILDIRIM tarafından da kabul edildiler. TBMM.’de gerçekleşen kabul’de TBMM.Genel Sekereteri,bazı Milletvekilleri ve Doğu Türkistanlılardan  bir gurup ta hazır bulundu. ile görüştü.

Doğu Türkistanlı Çocuklar ve beraberindeki Heyet kabullerde  devlet büyüklerimize Doğu Türkistanlıların sıkıntılarının giderilmesine yönelik bazıı öneri ve talepleri de ilettiler. 

Doğu Türkistanlı Çocuk Gurubu Kazan Belediyesi Ramazan Etkinliklerine Renk kattılar

Kazan Belediyesi’nin daveti üzerine Ankara’nın Kazan ilçesine gelen Doğu Türkistanlı Çocuk gurubu Doğu Türkistan Maarif Ve Dayanışma Derneği   Kadın Kolları Başkanı Münevver ÖZUYGUR  yönetiminde  etkinlere  sergiledikleri çeşitli oyunlar ile renk kattı ve büyük beğeni topladılar.

Küçük Mücahit kaşgarlı’nın okuduğu bir birinden anlamlı ve güzel şiirler büyük beğeni topladı ve büyük alkış aldı.
Doğu Türkistanlı UYgur Çocuk gurubunun gösterileri ile Mücahit Kaşgarlı’nın okuduğu şiirler sosyal medya ve youtube ‘dan izlenebilir.   

Etiketler: » » » »
Share
1136 Kez Görüntülendi.