logo

trugen jacn
13 Haziran 2016

ÇİN’İN KÖPEK YEME FESTİVALİ’NA KARŞI TOPLANAN İMZA SAYISI 11 MİLYONA ULAŞTI

Çin’in güneybatısındeki Yulin kenti’nde Çinlilerin  her yıl  köpek eti Yeme Festivali adı altında düzenledikleri Köpek Katliamının  yasaklanması için  küresel düzeyde   başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar 11 milyon kişinin  destek verdiği açıklandı.
Hayvanseverler ile Köpek öldürülmesine karşı olan Doğal hayat aktivistleri  festivalin durdurulması için internette kampanya başlatmıştı.
Festivalin Yulin kentinde 21 Haziran’da başlaması planlanıyor.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin’in güneybatı kesiminde bulunan Yulin Kanti’ nde Çinlilerin geleneksek olarak Köpek eti yeme Festivalı için yaptıkları Köpek katliamına karşı Hayvan Hakları savunucularının uluslararası çapta düzenlenledikleri  imza kampanyası artarak sürüyor. 20’den fazla aktivist, yanlarında köpekleriyle birlikte, topladıkları imzaları Yulin kentinin başkent Pekin’deki temsilcisine iletti.

Eylemciler üzerinde “Ben sizin yemeğiniz değilim” yazılı olan bir pankart da açtı.


Her yıl düzenlenen festivalde binlerce köpek, eti için öldürülüyor.
Hayvan hakları savunucuları festival için öldürülen köpeklerin birçoğunun sokak köpeği ya da çalıntı köpek olduğunu, öldürülmeden önce kafeslerde çok kötü şartlarda tutulduklarını belirtiyor.
Washington Post gazetesinin haberine göre, üçte biri Çin’de olmak üzere Asya’da her yıl 30 milyon köpek, yenmek üzere öldürülüyor.
Aktivistler Yulin’deki durumun “festival değil bir kâbus” olduğunu söylüyor.


Festival birkaç yıl önce başladı
Festivalin devamından yana olanlar ise köpek etinin insanlara yararlı olduğunu ve diğer hayvanları etleri için öldürmekten bir farkı olmadığını savunuyor. Çin, Güney Kore ve bölge ülkelerinde köpek eti yemenin yaklaşık 500 yıllık bir geçmişi var.

Köpek etinin sıcak yaz aylarında harareti aldığına inananlar var. Ancak Yulin kentindeki festival sadece birkaç yıl önce başladı.
Yulin kenti yetkilileri ise festivale mesafeli duruyor, köpek eti festivalinin özel şirketler tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

Kaynak : BBC.Türkçe  10.06.2016

Etiketler: » » » » »
Share
876 Kez Görüntülendi.