logo

trugen jacn
13 Haziran 2016

İŞGALCI ÇİN’DEN UYGUR DİN ADAMLARINA”İSLAMİ SOSYALİZME UYARLAMA” ZULMÜ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetimi, esaret altında tuttuğu Doğu Türkistan’da   yaşayan Müslüman Uygur Türklerine  baskı,zulüm,etnik asimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamalarına  yenilerini ilave ederek   sürdürüyor.
Kutsal Ramazan ayı başlamadan Çin işgal yönetimi  Sözde ” Çin Halk Kurutuluş Ordusu” adını taktikleri  İşgal ve Sömürge   Ordusu  başta  bütün İşgal kurum ve kuruluşları ile  tayakküz durumuna geçtiği ve Kutsal ramazan ayında yeni önleyici tedbirlere başvurduğu bildiriliyor. Bunların en önemlilerinden birine   de  petrol bölgesi olan Karamay  şehrinden başlatması dikkat çekiyor.
Doğu Türkistan’in başkenti Urumçi’nin 500 Km.kuzeyinde bulunan  Karamay  şehrinde mevcut 10   Mescit ve Cami’de görevli, imam-Hatip,Müezzin ve diğer görevlilerden toplam 58  din adamını  “İslam dinini Sosyalizmin Prensiplerine göre Uyarlama” adı altında bir eğitim seminerine tabi tuttukları bildirildi.
Almanya merkezli Doğu Türkistan Enformasyon merkezi ( ETİC.)’nın Karamay Sitesi(Tori) adlı resmi Çin  resmi internet sitesini kaynak göstererek verdiği habere göre düzenlenen seminerin Karamay  ÇKP.yerel sekreterliği’ne bağlı Birleşik Cephe(Birilik Saf) Ofisi ile yine ÇKP’ye bağlı Siyasi Danışma Konseyi’ne bağlı Dini işler İdaresi tarafından ortaklaşa  düzenlendiği belirtildi.

ÇKP.Parti Okulu öğretmenleri ile yerel yöneticeler tarafından verilen  Sözde “Eğitim Semineri “nin  18 mayıs 2016 tarihinde başladığı  ve bir hafta devam ettiği  bilgisi yer alıyor.

Karamay
Eğitim Semineri’nda şu temel konular hakkında eğitim verildiği belirtildi ;

  1.  İslam dini’nin Sosyalizm’ın  temel Prensiplerine göre uyarlanması
  2. İslam dini’nin temel prensiplerini esas alarak aşırı akımlar ve radikalizmdan uzak durmanın ve mücadele etmenin yolları
  3. İslam dini ile çağdaş kültür ve medeniyetin ilişkilendirilmesi

   Uzmanlar,bu Eğitim seminerinin esas amacının CKP.’ye bağlı olmalarına rağmen,yine de Uygur din adamlarına inanmadıkları ve onlara bu ve benzeri “Eğitim semineri” adı altında psikolojik baskı ve manevi işkence olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1976 Kez Görüntülendi.