logo

trugen jacn

DOÇ.DR.KÜRŞAD ZORLU’DAN, ESARETTEKİ DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN RAMAZAN ÖZEL MESAJİ !….

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Ülkemizin önde gelen  genç ve aktif fikir ve düşünce  adamlarımızdan  Yeniçağ gazetesi köşe yazarı ve aynı zamanda Kırşehir merkezli   Ahi Evran Üniversitesi öğretim Üyesi de  olan  Doç.Dr.Kürşad Zorlu,mübarek ramazan ayı münasebeti  ile  Türk Dünyasının kanayan yarası  ve hala kanamaya devam etmekte olan Çin işgalindeki Doğu Türkistan için özel bir mesaj yayınladı.

Türk dünyasına yönelik çalışmaları ile de tanınan Sayın  Doç.Dr.Kürşad Zorlu’ın  bu özel Doğu Türkistan mesaji Doğu Türkistan’da muhacerette yaşayan Uygur Türkleri tarafından  sevinç,minnet ve şükranla karşılanmıştır.

Doğu Türkistan Türkleri   Türk Dünyasının geleceği için büyük bir ümit besledikler genç bilim ve düşünce insanı Doç.Dr.Kürşad Zorlu’nun şu mübarek ramazan ayında kendileri için çok anlamlı  bir mesaj  ve büyük bir moral ve teselli kaynağı olduğunu belirtiyorlar .

K.Zorlu-Uygur

Sayın Doç.Dr.Kürşad Zorlu’nun  kendi sosyal  Medya hesabından 06 Haziran 2016 tarihinde yayınladığı Doğu Türkistan Özel mesaji şöyle ;

  • Kadim Türkistan’ın vazgeçilmez parçası

  • Türk ve İslam Dünyasının kanayan yarası Doğu Türkistan her Ramazan’da yasaklarla gündeme gelir…

Allah hepimize orada bir Ramazan geçirmeyi nasip etsin..

Bu arada Tayland’a sığınan ve 3 yıldır hapishanede tutulan Uygur Türk’lerinin Türkiye’den yardım istediğini ve açlık grevine başladıklarını  de  belirtelim…

‪#‎DoğuTürkistanaÖzgürlük‬

KÜRŞAD ZORLU KİMDİR?

Kürşad Zorlu, 9 Nisan 1977 tarihinde Yozgat’ın Yerköy ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Yerköy’de tamamladı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Aynı Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. 2009 yılında Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme bilim dalında “Demokratik Yönetim Sürecinde Karşılaşılan Sorunlar ve Bir Uygulama” başlıklı tezi ile “Bilim Doktoru” unvanı aldı. Sağlık Bakanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Ulaştırma Bakanlığında Bakan Danışmanlığı, PTT Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Danışmanlığı, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığında Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü.

25 Ekim 2012 tarihinde “Yönetim ve Strateji” alanında Doçent unvanı aldı. 2010-2012 yılları arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, İşletme Bölüm Başkanlığı yaptı. 2013 yılında YÖK Bursuyla Amerika Birleşik Devletlerinde “Liderlik” konulu akademik araştırmalarda bulundu. Halen Ahilik Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu, Kırşehir İl İstihdam Kurulu ve KOBİ Proje Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Kürşad Zorlu Türkiye’de “Yönetim Strateji” alanında Yapay Zeka uygulamalarına yönelik sayılı araştırmacılar arasında yer aldı. Kürşad Zorlu bu alanda çok sayıda bilimsel dergide yayın kurulu üyeliği yürütmektedir.

Türk Dünyası ile ilgili çok sayıda makale ve bilimsel çalışma gerçekleştiren Kürşad Zorlu özellikle Orta Asya Türk Cumhuriyetleri konusunda çeşitli projeler hazırladı. Bazı televizyon kanallarında “Gönül Mimarlarımız”, “Avrasya Dünyası” ve “Büyük Satranç” adlı programları hazırlayıp sundu. Bu konuda ulusal ve uluslararası gazete ve dergilerde çok sayıda makale kaleme aldı. Kazakistan başta olmak üzere Türk Cumhuriyetlerine yönelik belgesel ve tanıtım filmleri hazırlayan Kürşad Zorlu,  Türk Cumhuriyetlerinde Uluslararası Gözlemci olarak bulundu. Türk Diaspora Konseyi Basın Onur Kurulu, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kürşad Zorlu, Yeniçağ Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi olan Zorlu, 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Strateji Kurulu Üyeliği, Yankı Dergisi yayın kurulu üyeliği ve köşe yazarlığını sürdürmektedir. Kürşad Zorlu katıldığı çok sayıda uluslararası toplantının yanı sıra “2010 yılı Zeki Velidi Togan Hizmet Ödülü”, “2011 Yılı Dış Türkler Medya Hizmet Ödülü”, “Kazakistan Üstün Hizmet madalyası”, “Azerbaycan DGTYB Fahri Fermanı”, “Türkistan Hizmet Ödül”lerine layık görülmüştür. Doç. Dr. Kürşad Zorlu, halen Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

TEŞEKKÜR : Sayın Doç.Dr.Karşad Zorlu’nun bu Doğu Türkistan Özel mesaji için teşekkür eder,sağlıklı,huzurlu ve hayırlı  bir yaşam niyaz ederken,  Türk dünyası için yapacağı bir birinden değerli çalışmalarına  başarılar  nasip etmesini Yüce Allah’tan diliyoruz. (Uygur Haber ve Araştırma Merkezi-UYHAM)

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1501 Kez Görüntülendi.