logo

trugen jacn
06 Haziran 2016

İRAN’İN , UYGURLARA DESTEK EYLEMİNE ÖNCÜLÜK ETTİĞİ İÇİN HAPSETTİĞİ 2 TEBRİZ TÜRKÜ DE AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

بازداشت حامیان اقلیت مسلمان اویغور چین در راهپیمایی روز قدس تبریز

Güney Azerbaycanlı dindaş,  Dildaş ve Kandaş  Kardeşlerimiz Tebriz’de 2015  yılı Ramazanı’n ın Son Cuma günü Gerçekleştirdikleri  KUDUS  günü gösterilerinde  Müslüman  Uygur Türkü Kardeşlerini de unutmadılar. Bu nedenle Çin’in Nükleer ve stratejik Ortağı İran rejimi tarafından baskı zulüm ve Cezalandırmalara maruz kaldılar. Başlattıkları Ölüm Oruçları sürüyor.  ALLAH YAR VE YARDIMICILARI OLSUN.

DUALARIMIZ ölüm orucundaki Resul Rezai  Kardeşlerimiz içindir.Şu mübarek Ramazan’da hep Birlikte Amin diyelim !…..

GÜNEY AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZE MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ . TÜRK TEBRİZ’E SELAM OLSUN !

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin komünist-Faşist rejiminin işgalindeki Doğu Türkistan’daki baskı, zulüm,etnik asimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamaları ve İgalçı Çin’in 2015’deki ramazan yasakları Güney Azerbaycan Türkü Kardeşlerimiz tarafından protesto edilmiş ve bu protestolara katılanlardan bir kısmı İşgalcı Çin’in Nükleer ve stratejik ortağı VE  En Samimi Dostu “İslam Cumuhuriyeti” iran rejimi tarafından tutuklanarak çeşitli cezalara çarptırılımışlardı.
Tebriz’de yaşayan bir Soydaşımız’ın Haber Merkezimize ulaşatırılan bir bilgi’ye göre 2015 yılı Temmuz ayında Uygur Türkü Kardeşlerine destek olmak amacı ile Türk Tebriz’de yapılan bu protesto gösterilerine katılan Protestocu Türklerden onlarca kişi tutuklanmış ve çeşitli ihapis cezalarına çarptırılmışlardı. Bunlardar bu eylemlere öncülük ederek katılan Tebriz Türklerinden Resul Rezai 3 yıl ve ……. İse .. yıl hapisle cezalandırılmışlardı. Bu iki Soydaşımız Hapishane şartlarını ve Çin’in Uygur Türklerine yaptığı soykırım uygulamaları ile Siyunist İsrail devleti’nin Kudus ve Filistin topraklarını işgal etmesi ve Filistinlilere katliam yapmalarını protesto etmek amacı ile açlık grevine başlamışlardır.Bunlardan …. Serbest bırakılmış olup, 3 yıla hükümlü Resul Rezai’nin açlık grevini sürdürdüğü ve sağlık durumunun kötüye gittiği bildiriliyor .

Tebriz’den Haber Merkezimize ulaştırılan Haberler şöyle :

İran’ da her yıl ramazanın son cuma gününde kudus adıyla israil karşıtı gösteriler geçirilir geçen yıl ramazanda Doğu .Türkistan’dan gelen oruç yasağı haberleri üzere İran’ın güney Azerbaycan Eyaletinin merkezi Tebriz şehrinde geçirilen kudus günü gösterilerinde Resul rezevi ve arkadaşları israil’in yanı sıra Komünist Çin ve Azerbaycan toprağı Karabağ’ı işgal ederem burada yaşayan Kardeşelerimizi katleden ve topraklarını terk etmesine sebep olan saldırgan Ermenistan’ı de protesto etmişlerdi. Bu Çin,İsrail ve Ermenistan’ı protesto gösterilerinden sonrasında İran güvenlik güçleri Protesto eylemine katılan Kardeşlerimizden onlarcasını tutuklayıp hapsettiler.Bunlardan Resul Rezai ile Abbas Lisanı adlarındaki 2 kardeşimizi Müslüman din kardeşlerini savundukları ve Uygur Türklerinie yapılan baskıları protesto ettiği için Pan Türkist ve Bölücülük yaptıkları iddia ve suçlaması adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde yangılayıp mahkum ettiler.

Tebriz şehrinde Hapiste bulunan bu kardeşlerimiz Resul Rezai ve arkadaşı Abbas Lisani 19 gün önce(17 Mayıs 2016) birlikte  açlık grevine başladı Bunun üzerine Abbas lisani özgürleşti(Serbest bırakıldı.) Ancak diğer mahkum kardeşimiz Resul Rezevi ise,açlık grevini sürdürüyor. Onun ölüm orucu hala devam ediyor . Onun İran yönetimi’ne sorusu : Neden beni tutuklamışsınız ?
Resul Rezai’ lütfen destek olun..Ne olur ? O, ölmek üzere hiç bir suçu yok hiç bir yasa dışı bir şey yapmamış sadece islamı Cumhuriyet iddiasında olan bir ülkede müslümanları savunmuş.

Etiketler: » » » » » »
Share
2081 Kez Görüntülendi.