logo

trugen jacn
02 Haziran 2016

TARİH’TE EN ÇOK SOYKIRIMA UĞRAYAN MİLLET TÜRKLERDİR

Tarihte en çok soykırıma uğrayan Milletlerin  başında Türk Milleti gelmektedir.  Bu soykırımın   en acımasız ve  en vahşi Uygulamalarını  Çinliler Doğu Türkistan Türklerine yapmıştır ve yapmaya de devam etmektedir.    Çinlilerin Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine 20. Yüzyıl boyunca yaptığı baskı,zulüm,işkenceler,etnik assimilasyon dini vee ırıkı soykırım uygulamaları ile  nükleer denemeler ve toplu ölümlerle sonlanan katliamlarını  Çin, BM.Güvenlik Konseyi’nin veto hakkı olan 5 daim  üyesinden biri olduğu  için  dünyanın gözü önünde pervasızca   sürdürmektedirler.

Akif POROY

1918 – 1941 arasında Rusların Kırım Tatarlarına yaptığı soykırım Türkiye’de bilinir. Çinlilerin Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine 20. Yüzyıl boyunca yaptığı işkence, nükleer denemeler ve toplu ölümlerle sonlanan katliamlar Çin veto hakkı olan BM daimi delegesi olduğu için günümüzde de dünyanın gözü önünde sürmektedir. 1912 -1974 arasında Yunanlılar Kıbrıs Türklerine defalarca katliam yapmıştır. Yunanlıların 19. Yüzyılda Mora Yarımadasında Türklere yaptığı katliamlar büyük bir soykırımdır. Nerede bizim tarihçiler? 1. Dünya savaşı sırasında Osmanlı orduları Çanakkale, Kafkas, Arabistan ve Romanya’daki Galiçya cephelerinde savaşırken, Fransa, İngiltere ve Rusya’nın kışkırtıp silahlandırdığı Ermeniler ayaklanıp yüzyıllardır birlikte yaşadığı yüz binlerce Türk ve Müslüman oldukları için Kürdü, arkasından vurarak katletmişlerdir. Bu katliamları yapan Ermenilerin 30.000 tanesi bu katliamlar sırasında Fransızlar tarafından verilmiş olan Fransız asker üniformaları giymişlerdi. Ermeniler tarafından Türkler 1906 – 1922 yılları arasında Van Erciş, Van Zeve, Kars, Erivan Sarıkamış Çıldır, Akbaba, Göle, Zarşat, Oltu, Kağızman, Iğdır, Zengibasar, Maraş, Erzurum, Bitlis, Bingöl ve Kafkaslarda soykırıma uğramıştır. Utanmadan Amerikan sigorta şirketlerinin tazminat koparma çabası ile yalan sözde Ermeni soykırımı propagandası ile uğraşmaktadırlar. Esas soykırıma uğrayan Müslüman Türk ve Kürt nüfustur. Ermeniler toplam 519.000 Türk öldürdüler. Papa ve AB parlamentosu da utanıp sıkılmadan Haçlı ruhu ile bu yalana sarılıp Türkiye’ye saldırmaktadırlar. Ermenilerin yaptığı Hocalı katliamını Avrupa neden hatırlamaz? 1988’de başlayan Azeri Türkleri ve Ermeniler arasındaki Karabağ Savaşı devam ediyordu. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisindeki Hocalı kasabası Ermeni güçleri için önemli bir askerî hedef niteliği taşıyordu. Azerbaycan resmî kaynaklarına göre, 1992 yılında Ermeni güçleri 25 Şubatı 26 Şubat’a bağlayan gece Hocalı kasabasının giriş ve çıkışını kapadılar. 1992’de 25 – 27 Şubat günleri Ermeniler Hocalı’da Azerbaycan Türklerine katliam yaptılar. 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 Azeri Türkü vahşice öldürüldü, toplam 487 kişi ağır yaralandı. Sekiz aile tamamen yok oldu, 487 kişi sakat kaldı ve 1275 kişi esir alındı. Esir alınanlardan 68’i kadın ve 28’i çocuk toplam 150 kişinin yaşayıp yaşamadığı belli değildir.
Bulgarların Türklere uyguladığı etnik ve kültürel soykırımdan kaçabilen Türkler Türkiye’ye göçmüştür. Türklerin mağduru olduğu bu soykırım ve katliamları artık tarihçilerin halkımıza anlatma zamanı çoktan gelip de geçmiştir. Bunlar biraz kitap okuyan birinin şöyle bir anda aklına gelen insanlık dışı olaylardır. Cumhuriyet yeni bir sayfa açarak bu mağduriyetimizi ve acıları unutmaya çalışmıştır. Ancak dost bildiklerimizin hala düşmanlık yaptığını görme zamanı gelmiştir denebilir. Bu konuları her Türk’ün okuyup öğrenmesi gerekir. Tarihten ders almayanlar için tarih tekerrür eder!

Hitay-Bala Mahkum

DÜNYA KATLEDİLEN TÜRKLERİ GÖRMÜYOR
2015’de ABD ve Fransa’daki son çalışmaları paylaşan Yusuf Halaçoğlu, soykırım yalanıyla ilgili yeni bilgiler veriyordu:
“Dünya, katledilen 518 bin Türk’ü konuşmuyor. 1924’te Türkiye’de 1.5 milyon değil 624 bin Ermeni vardı”
Binlercesi camilerde yakılarak öldürüldü. Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı da olan Halaçoğlu, “Dünya sözde Ermeni soykırımı iddialarını görürken, bunların katlettiği 518 bin 301 Türk’ün adını bile anmıyor. Binlerce insan çoluk çocuk samanlıklarda, camilerde yakıldı. Papa ve Batı, katledilen Türklerden neden bahsetmiyor” diyordu. Ermeniler sömürgeci Fransız’a yardım etti.
ABD ve Fransız arşivlerinde yer alan bilgileri kamuoyu ile paylaşan Halaçoğlu, Ermenilerin çirkin iftirasının asılsız olduğunu, buna karşın Batı’nın katledilen 518 bin Türk’ten hiç bahsetmediğini söylüyordu.
Papa Francesco’nun açıklamaları ve AP’nin kararının ardından çok sayıda AB ülkesi sözde soykırım iddiaları ile ilgili Ermenilerin istekleri yönünde tavır alırken Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı da olan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, ABD ve Fransız arşivlerinde yer alan bilgileri kamuoyu ile paylaştı.
Sayılarla yalan: 1922’de yapılan nüfus sayımında dünyada toplam 3 milyon 4 bin Ermeni’nin yaşadığını kaydeden Halaçoğlu, bunlardan 624 binin Türkiye’de bulunduğunu söyledi, “O zaman 1.5 milyon Ermeni nasıl katlediliyor?” diye sordu. Tehcir sırasında yaşanan adli olaylara karşı bile Osmanlı’nın taviz vermediğini anlatan Halaçoğlu, soygun amaçlı yapılan saldırılarda yakalananların mahkeme kararı ile idam edildiklerine dikkat çekti. Osmanlı belgelerinde Çete Reisi Sirozlu Çerkez Ahmet Bin Recep ve Dersaadetli Halil Bin Mehmet Ali adlı kişilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda eşkıyanın Ermenilerin sadece mallarına zarar verdikleri için cezalandırıldıklarına dikkat çeken Halaçoğlu şöyle diyordu: “Ermeni muhacirlerini soyanlar, mallarına zarar verenler idam cezasına çarptırılmış. Ortada herhangi bir öldürme olmamasına rağmen sadece mala zorla zarar verenleri bile Osmanlı Devleti idamla cezalandırmış. Dolayısıyla bu belgeler bile ortada bir soykırım olmadığını açıkça ortaya koymakta.” Halaçoğlu, dünyanın, sözde Ermeni soykırımı iddialarını görürken, bunların katlettikleri 518 bin 301 Türkün ise adlarını bile anmadıklarını söyledi. Halaçoğlu, “Papa ve diğerleri, Ermenilerin katlettiği Türklerden neden bahsetmiyor. Binlerce insan çoluk çocuk samanlıklarda, camilerde acımasızca yakılarak öldürüldü” dedi.
İhanet belgesi: Yusuf Halaçoğlu, ABD’nin dönemin Suriye-Halep Konsolosluğu’nun arşivinden çıkan 1916 yılına ait bir belgede de Osmanlı sınırları içinde yaşayan 486 bin Ermeni’ye yapılan yardımların listesinin gösterildiğine dikkat çekiyordu. “Bu kadar Ermeni’ye yardım yapılıyor. Bunu sosyal yardım kuruluşları da yapıyor, hayırsever vatandaşlar da yapıyor. Devlet de yardım ediyor. Dolayısıyla Halep’teki kayıtlara göre Ermenilere tehcir sırasında yardım edildiği, herhangi bir şekilde kötü davranılmadığı kayıtlara geçmiş durumda.” Halaçoğlu, ayrıca Ermenilerin, Osmanlı topraklarını işgal eden Fransızlarla işbirliği yaptığını kaydederek, Fransız diplomatik belgelerinde Ermeni olayları anlatılırken 150 bin Ermeni’nin kendileriyle birlik

Kaynak : Sayın Akıf Poroy’un  kişisel facebook sosyal  medya hesabindan alınmıştır.Kendilerine teşekkür ederiz.Yüreğine ve kalemine sağlık.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1963 Kez Görüntülendi.