logo

trugen jacn
01 Haziran 2016

“XİNJİANG” ZİYARETÇİLERİNİN İFADELERİ TAMAMEN DÜZMECE VE İŞGALCI ÇİN İLE AYNI

gÖKTÜRK tV-14

Hamit Göktürk

İşgalcı Çin’in Müslüman Uygur Türklerinin kanına  bulaşmış kanlı paralarını harcayarak Doğu Türkistan’a bir “Xinjiang” ziyareti gerçekleştiren malum Çin yanlısı gurup Tarihi Türk- İslam yurdu Doğu Türkistan’ı tam Çin ağzı ile “Xinjiang ” olarak tarif ediyor ve   güdümlü ifadeler kullanıyorlar.

İşgalcı Çin’in daveti ve onların parası ile Doğu Türkistan’ı ziyaret eden  sözde bu Gazeteci,STK.Temsilcisi ve Akademisyenlerden oluşan sözde heyet, esaret altındaki bu ülke’yi Çin’in istediği gibi görmüş ve onların arzuladığı gibi tarif ederek yazı kaleme alarak yayınlamışlardır. Bu zavallılar, Çin’in baskı,zulüm etnik ve dini assimilasyon ve ırkı soykırım uygulamalarını görmemezlikten gelerek tam bir vicdan ve hakikat yoksunu bir tavır ve ifade sergilemiştir. Çin esaretinde varlık mücadelesi vermekte olan mazlum Uygur Türklerinin dramatik durumunu  Çinlilerin  istediği şekilde görmemizlikten gelmiştir. Faşist Çin’in baskı ve zulmünü  övmüş adeta bir insanlık ayıbı vicdan yoksunu ve ÇKP. usulü bir tavır sergilemişlerdir. Bu sözde Heyetin bu tavrı bana Doğu Türkistan’da çocuk iken.yaşadığım bir olayı hatırlatmaktadır. Ben yatılı Orta Okul’da okurken, günlük iaşe miktarı 300 gram idi.Okul’da verilen yemekler bizi doyurmuyordu. Ac uyuduğumuz günler çoktu. Ancak,ÇKP.Diktatörlüğünün biz Piyoner olan çocuklara yönelik yayın yapan ve bize zorla satılan Piyoeer gazetesi muhabiri bizim Okulu’a gelmiş ve öğrenciler ile mulakat yapmış ve yayınılamıştı.Pioneer gazetesi’nde bize verilen yemek ile ilgili şu yalan ve gerçek dışı raportaj yayınlanmıştı. “Öğrenciler kendilerine verilen yemeklerin fazlalığından şikayet ediyor ve verilen yemeği reddediyorlardı.” yalanını okumuş ve çok de şaşırmıştım.

Bu  Çin güdümlü  “Xinjiang” heyetinin terkibinde yer alan  bir Akademisyen Doğu Türkistan’a yıllar önce kendisi gitmiş ve gezi notlarını doğru olarak yayınlamıştı. Bu kez Çin’in daveti ile gidince ifadeleri ve yazdıkları  hakikat hilafına tam tersine dönmüştü. Bu zat,Doğu Türkistan’da Uygurlar ibadetlerini tam olarak yerine getirebiliyorlar,ifadesini kullanıyor.Bu Akademisyene sormak lazım. Siz Urumçi’nin veya Kaşgar’ın veya Doğu Türkistan’in hangi şehrindeki bir camisine gittiniz ? Bunu orada mi gördünüz ? Sizin  gittiği ve ziyaret ettiği yer ÇKP.nın Propaganda amaçlı her gelen sizin gibi  resmi Çin ziyaretçilerine gösterdiği Urumçi İslam Enstitüsü’dür.Bu sözde İslam Enstitüsü’nde bir tiyatro oyunu oynanmıştır kendilerine.Bu zat,bu cümleleri görmediği ve bilmediği ve  gerçek dışı  söylemleri kullanma yerine  doğruları keşki gündeme getirse idi. Dese idi ki ; ben Urumçi İslam Enstitüsü’nde asalında Çin istihbarat elemanları olan  Mihmandarımızın gözetiminde öğrencilerin serbestçe namaz kıldıklarını ve ibadet ettiklerini gördüm. cümlelerini yazasa idi, doğru ve gerçekleri dile getirmiş ve Çin propaganda ve yalanlarına alet olmamış ve vicdanları kanatmamış olurdu .

tor-gezite-chiqqan-xewer.jpg

Etiketler: » » » » » »
Share
1270 Kez Görüntülendi.