logo

trugen jacn
31 Mayıs 2016

Doç.EKREM : ÇİN, SÖZDE ” XİNJİANG” PROPAGANDASINA HİÇ BİR TÜRKÜ İNANDIRAMAMIŞTIR.

tor-gezite-chiqqan-xewer.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
İşgalcı Çin’in son günlerde Ankara  Büyükelçesini Doğu Anadolu’daki Doğu Türkistan hassasiyeti olan şehirlere yollayarak  yetkililer nezdinde temas kurdurması,Üniversitelerde İpek yolu projesi,Rüyası vebenzeri göz boyama ve yalan söylemlerle Doğu Türkistan sorununun gündeme getirilmesinin önlenmesine yönelik temasları sürdürdüğü bilinıyor.

İşgalcı Çin, Türkiye’de bu  yalanlarına birilerini inandırmaya çalışırken, Öte yandan ise, İşgalı altındaki  Doğu Türkistan’a Çin yanlısı Akademisyen, medya mensupları ile iş adamlarını  peş peşe davet ederek ve tüm yol ve seyahat giderlerini karşılayarak ziyaret ettirmesi ve yalan propagandası yaptırması dikkat çekiyor. Çinli işgalcıların bu ziyaret ve temaslarının esasa amacı işgali altındaki Doğu Türkistan’daki Çin baskısı,zulmü,işkencesi etnik asimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamalarını gizlemek ve kamufle etmek amacı taşıdığı açık ve net olarak görülüyor.
İşgalcı Çin Mayıs ayı içerisinde ÇKP.iktidarının emrindeki Çin Uluslar arası devlet Radyosu Kurumu’nun Türkiye’deki uzantısı olan ve her gün 2 saat   Uygur Türkçesi ile Çin propagandası yapan bir radyo’nun sahibi  ile Çin yanlısı  bir STK.nun temsilcini ve bir diğer Akademisyeni Doğu Türkistan’a götürerek gezdirdiği ve seyahatları dönüşü ise kendi medyalarına açıklamalar yaptırdığı görülüyor. Bu sözde Gazeteci.STK.Yöneticisi ve Akademisyen olan kişiler, Çin’in Uygur Türklerinin kanına bulaşmış kanlı parası karşılığı yaptığı bu seyahatları esnasında ziyaret ettikleri Doğu Türkistan’da Uygurların her türlü hak ve hukuklarına sahip olarak çok mutlu ve huzurlu bir hayat sürdüklerini iddia eden demeçler verdiriyor ve Müslüman Uygurların dini ibadetlerini serbestçe yapabildiklerini iddia ediyorlar.
Çin’in Türkiye’deki destekçilerinin seyahat dönüşü yaptıkları heyezan ve yüz kızartıcı yalan beyanları ile Çin propagandası ve güdümlü demeç ve ifadelerini Özgür Asya radyosuna değerlendiren Hacettepe Ün.Tarih bölümü öğretim üyesi ve Strateji uzmanı Doç.Dr.Erkin Ekrem şunları ifade etti;

DOÇ.EKREM

Çin,Türkiye’de 20 yıldır,bu tür Propagandalar yaptırıyor. Ancak buna Kimseyi  inanrıabilmiş değil. 
Çin işgal yönetimi geçtiğimiz günlerde Türk devletinde çalışmış muvazzaf ve emekli bir çok devlet memuru ve Akademisyenleri Türk Ocaklı olduğu iddiası ile Urumçi hava alanından geri çevirdi ve Doğu Türkistan’ı ziyaret etmelerine izin vermediler.Buna mukabil aynı Uçakla Urumçi’ye giden Türkiye’de Çin propagandası yapan medya mensuplarını hemen içeri aldığı ve karşılayarak götürdüğü söyleniyor. Türk Vatandaşlarına karşı uygulanan bu çifte standartlı davranış ve tutum Çinlilerin kimlerin kendisine hizmet edeceğini ve kimlerin ise,Çin yalanlarına alet olmayacaklarını çok önceden belirlediklerinin bir kanıtıdır.Çin Türkiye’de her kesi çok iyi izlediği  ve takip ettiği bu olaydan çok iyi anlaşılıyor. Çin, kendilerinin Doğu Türkistan Türklerine karşı uyguladıkları baskı,zulüm,etnik asimilasyon dini ve ırkı soykırımlarını perdelemek ve Türk kamu oyundan gizlemek için bu  tür propaganda gezilerine  baş vuruyor, Çin,20 yıldır bu propaganları yürütüyor, Ancak,ben bu propagandalara hiçbir dürüst Türk Vatandaşının inanacağı kanısında değilim. Çin gidenleri en başta Urumçi’deki bilinen bir Cami’ye ve İslam Enstitüsünü ziyaret ettiriyor.Bundan amaç tamamen onları  Çin propagandası olarak kullanmaktır.  Çin komünist sistemle yöneltilen bir ülkedir. Komünizim İslam dini başta bütün dinleri reddeder ve düşman görür.Buna rağmen aldatma ve göz boyama amaçlı buralara ziyaret ettirirler. Batı’da son yıllarda ortaya çıkan İslamfobi,Çin’de yıllardan beri mevcut.Çünkü,rejim İslam dinini rakip ve düşman olarak görüyor ve bu dinle mücadele halinde.Halbuki Doğu Türkistan’da Çin işgal yönetimi Cami’lere 18 yaşından küçükleri sokmuyor.Kadınıların ibadet etmelerini yasaklıyor.Çin Müslüman Uygurları ÇKP. İle onların samimiyetle inandıkları Allah arasında tercihe zorluyor.Elbette ki Müslüman Uygurlar Allah’i tercih ediyor.Bu kez Allah’ı seçtikleri için onları cezalandırıyor.Bunlar bilinen gerçekler,Buna rağmen kendilerine inandıklarını tahmini ettikleri  insanları ve bazı Akademisyenleri davet ediyor ve propaganda amaçlı gezdiriyor.Bir haber sitesinde yazanlar ve demeç verenler gibi onlarca insanı özellikle seçerek Çin’e götürmeye devam ediyor.Gerçekler yalanların düşmanıdır.Yalanlara kimse inanmaz.Gerçek,her zaman yalanları mağlup eder.Muhacerette yaşayan Uygur Türkleri ülkelerinde kardeşlerinin maruz kaldığı baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarını Türk kamu oyuna duyurmak için sadece gerçeklere dayanarak çok güzel ve inandırıcı olarak  anlatabilirler.Hiç bir mubalağa’ya de gerek yoktur. Bunun için kendi gözlem ve duyumları ile kendilerine ulaşan doğru ve gerçek bilgiler yeterli olacaktır. İnandırıcı ve bilimsel yollar kullanılarak bu Çin baskı ve soykırımları gündeme getirilmesini çok önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » »

Share
1854 Kez Görüntülendi.