logo

trugen jacn
02 Mayıs 2016

UYGUR TÜRKLERİNE ÇİN-HİNDİSTAN İŞBİRLİĞİ İLE ZULÜM .. !

Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesinde faaliyetleri bulunduğu gerekçesiyle Dünya Uygur Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Dolkun İsa’ya verilen vize Hindistan tarafından iptal edildi

Dolkun İsa-NGO

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Hindistan, ülkede düzenlenecek konferansa katılması planlanan Dünya Uygur Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Dolkun İsa’ya verilen vizeyi iptal etti.
Hindistan yönetimi, herhangi bir gerekçe göstermeden, İsa’nın vizesinin iptal edildiğini açıkladı.
İsa, bir Hint televizyonuna yaptığı açıklamada, vizesinin iptal edilmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.
Almanya’da ikamet eden ve ülkenin kuzeyindeki Daramsala kentinde düzenlenen konferansa katılması beklenen İsa, “Seyahatimin bu kadar yersiz tartışmalara sebep olması üzücü.” diye konuştu.
Çin yönetimi, Dolkun İsa’nın Müslümanların yoğun olduğu Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesinde faaliyetleri bulunduğu gerekçesiyle Yeni Delhi’nin vize vermesini eleştirmişti. Yeni Delhi’nin bu eleştirilerin ardından İsa’ya verilen vizeyi iptal ettiği yorumları yapılıyor.
Dolkun İsa, 1997’de ülkeden ayrılarak Avrupa ülkelerine sığınma talebinde bulunmuş, sonra Almanya’da yerleşmişti. Çin’in batısında Uygur Özerk Bölgesi’nde Uygurlar, uzun süredir Pekin’in bölgedeki uygulamaları ve yaptırımlarıyla yaşıyor.
Çin’de geçen yılın başında yürürlüğe giren terörle mücadele yasası kapsamında bölgede geniş güvenlik önlemleri alınıyor. Uluslararası gözlemci kuruluş ve yabancı gazetecilerin bölgede güvenlik gerekçeleri nedeniyle bağımsız olarak çalışmalarına izin verilmezken, yaşanan olaylar sadece resmi medya üzerinden kamuoyunsadece resmi medya üzerinden kamuoyuna duyuruluyor ve ayrıntılı bilgi verilmiyor.

KAYNAK : Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Etiketler: » » » »
Share
1009 Kez Görüntülendi.