logo

trugen jacn
20 Mart 2016

ENDONEZYA, KAÇAK OLDUĞU İDDİA EDİLEN 4 UYGUR TÜRKÜ İÇİN YAKALAMA EMRİ ÇIKARDI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Endonezya yönetimi , Ordu’nun ülke’de geçen hafta yürüttüğü bir operasyon sırasında öldürdüğü 2 Uygur’dan sonra ülkesinde kaçak olarak kaldığını iddia ettiği 4 Müslüman Uygur Türkü için yakalama emri çıkardığını açıkladı.
Özgür Asya radyosu internet sitesi’nin “Diplomat” adlı bir gazetede yer alan bir haberi kaynak göstererek bildirdiğine göre Endonezya’nin merkezi Sulawasi Eyaleti Polis Müdürü Rudi Sufariad’in 16 Mart 2016 Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada Mart ayının başlarında Poso bölgesinde Doğu Endonezya Timur Mücahitleri adlı bir Örgüt’ün Lideri Ebu Verdah Santusi’yi yakalamak   için yapılan operasayonlarda öldürülen 2 Uygur Türkü’nden  sonra, bu Örgüt içerisinde yine 4 Uygur’un de olduğunu tesbit ettiklerini ve bu 4 kişi  için de tutuklama emri çıkarıldığını bildirdi.


Polis Müdürü Rudi açıklamasında,Ebu Wardah Santosi Cihat gurubu’nda olduğu bildirilen toplam 6 Uygur’un ülkelerinden Tayland’a ve bu ülke’den de Malaysiya yolu ile ülkesine yasa dışı yollardan giriş yaptıklarının tesbit edildiğini belirtti.
Son yıllarda Doğu Türkistan’daki Çin işgal yönetiminin baskı,zulum ve assimilasyon ve soykırım uygulamalarından kaçarak Güneydoğu Asya ülkelerine kaçarak gelen Uygur Türklerinden bazılarının Endonezya ’ya geldikleri biliniyor.
Kaçak yollardan bu ülkeye gelen Uygur Türklerinden 4 kişi Eylül 2014’te yakalanmış ve 13 Temmuz 2915’da toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

2016 yılı Mart ayının başlarında merkezi Sulawası ülkesinde Ebu Werdah Santosi Liderliğindeki bir cihat örgütü bünyesinde olduğu iddia edilen 6 kişiden 2 Uygur askeri operasyonlar esnasında öldürülmüştü.
Mart ayı itibariyle Endonezya’da 4’u mahkum ve 4’u de yakalama emri çıkarılmış olarak  8  Uygur Türkü’nün olduğu biliniyor.

Etiketler: » » » »
Share
1590 Kez Görüntülendi.