logo

trugen jacn
23 Şubat 2016

İŞGALCI ÇİN; UYGUR VE KAZAK GENÇLERİNİ CASUS OLMAYA ZORLUYOR

NYT.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
İşgalçı Çin yönetimi, Doğu Türkistan’daki baskı, zulüm, etnik ayırımcılık ve dini ve etnik soykırım uygulamalarında kullanmak ve çalıştırmak için Uygur ve Kazak Türkü gençler ile Doğu Türkistan ile aynı kaderi paylaşan Tibet ve Moğol gençlerini Çin İşgal Yönetiminin casusu olarak çalışmaya teşvik ettikleri ve zorladıkları açıklandı.,
Newyork Times gazetesinin 19 Şubat tarihli nüshasında yer alan bir habere göre Casus alımına ait ilan, Kuzey Çin Üniversitesi’nin Kurumsal internet sitesinde yer aldığı bildirildi, İlan tarihi bilinmemesine rağmen, casus alımına ait ilan, adı geçen gazete’de haber olarak yer almasından kısa bir sonra ilanın kaldırıldığı belirtildi. İlan’a göre 2016 yaz döneminde Çin’deki Üniversiteleri bitirecek,yeni mezun öğrencilerden Uygur ve Kazak Türkçesini iyi bilenler ile Tibet ve Moğul lisanına ve diğer bir çok yabancı dili iyi derecede konuşup yazabilenlerin ilan’ın altında yer alan adrese baş vurmaları isteniyor. Ayrıca, ilan’da müracaat sahibi gençlerin “ÇKP.Önderliği ile onun hakimiyetini kabul etmek-Çin devletinin güvenlik ve istikrarının korunmasını samimi olarak inanmalarının şart ve gerekli olduğu ve bunu da ideolojik olarak kabul etmeleri bilgisi de yer alıyor.

Ramazan'dae Su -1
İşgalcı Çin, kutsal Ramazan’da Müslüman Uygur Öğrencilere zorla su içirerek oruçlarını bozuyor.Bu kez ise,onları Casus olmaya zorluyor.

Bu casus eleman alımı ile ilgili ilanın teyidi için Kamu Güvenliği Bakanlığı Şanghay Şehri Teşkilatına telefon eden Özgür Asya Radyosuna konuşan bayan yetkili Hi, casus alım ilanını doğruladı ve şimdiye kadar kendilerine onlarca baş vurunun yapıldığını belirterek, ” Kamu Güvenliği Bakanlığı’nda çalıştırılacak Uygur,Kazak,Tibat;Moğol ve diğer yabancı dil bilenlerden eleman alımı bundan sonra her yıl devam edecek ve bu alımlar Şanghay şehir Teşkilatı’nca gerçekleştirilecektir.” Şeklinde konuştu.

Uzmanlar, Çin işgal yönetiminin işgalı altındaki Çinli olmayan bu bölgelerdeki demografik assimilasyon, etnik ve dini assimilasyon ve soykırım uygulamalarını daha da hızlandırmak ve bölge’nin bir an önce tamamen Çinlileştirilmesini sağlamak için bu tür tedbirlere başvurduklarını ifade ediyorlar.

Ramazan'da bira

İşgalcı Çin Müslüman Uygurlara Ramazan’da Zorla Bira içiriyor.

Bilindiği gibi, ÇKP.iktidarının işgali’ndeki Doğu Türkistan,Tibet ve İç Moğolistan’dan bin bir zorluklarla merkezi Çin’deki Çin Üniversitelerini bitiren gençlere kendi ülkelerinde iş verilmemekte ve işsizliğe mahkum edilmektedir.Bu bölgelerdekeki her yeni iş ve istihdamı imkanı etnik Çinli göçmenlere tahsis edilmekte ve bu suretle insanlık dışı etnik ayırımcılık suçu işlenmektedir. Bu yeni işe alım teşviki ise,Uygur,Kazak,Tibetli ve Moğol gençlerin İşgalcı Çinlilere casus olarak zorla çalıştırılmalarının yeni bir yönetimi olarak kabul ediliyor. (450 kez)

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1400 Kez Görüntülendi.