logo

trugen jacn
18 Şubat 2016

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV : PUTİN’İN POLİTİKASI HİTLER VE STALİN’DEN ESİNLENME

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rusya’nın mevcut Devlet Başkanı’nın çağdaş politikası ile Nazi Almanyası’nın baskıcı rejimi ve Sovyetler Birliği’nin komünist diktatörlüğü arasında paralellik kurdu.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rusya’nın mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Hitler ve Stalin’in yaptıklarını kopyaladığı fikrini paylaştı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kiev’de bugün 17 Şubat tarihinde düzenlenen “Rus İşgalciler Tarafından Kırım Tatarlarına Yönelik Baskıların Artması” konulu basın toplantısında, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kırım Tatarlarına karşı şiddetlenen baskı dalgası ve son günlerde Rus işgalcileri tarafından baskıya uğrayan kişiler hakkında bilgi verdi.

Rusya’nın Devlet Başkanı’nın mevcut politikası ile Nazi Almanyası’nın baskıcı rejimi ve Sovyetler Birliği’nin komünist diktatörlüğü arasında paralel kuran Çubarov, “Putin, Hitler ve Stalin’in yaptıklarını kopyalıyor. Stalin, Kırım daha Nazilerin, Almanların işgali altındayken Kırım Tatar halkının sürgün planını hazırlıyordu” diye konuştu.

Günümüzde benzer bir sürgünün gerçekleştirilmesi olasılığının olup olmadığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Refat Çubarov, “Günümüzde işgali kabul etmeyen insanlar Kırım’ın dışına itiliyor. Bu insanların yerine, Rusya’dan getirilecek kişiler yerleştirilecek. Kuzey Kafkasya’yı nasıl bastırdıklarına bir bakın, buna Çeçenler, İnguşlar ve diğer milliyet temsilcilerinin bölgenin dışına itilmesi yoluyla ulaşıldı” diye kaydetti.

Kaynak :  Qırım Haber Ajansı (QHA) -Kiev Ukrayna

 

Etiketler: » » » » » »
Share
1026 Kez Görüntülendi.