logo

trugen jacn
10 Ocak 2016

UYGUR KIZI GÜLENAY’A HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖĞRENCİ OLMASI İÇİN DAVET

z01_gulenay

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
1980’lı yıllarda tahsil amacı ile ABD.’ne gelerek buraya yerleşen bir Uygur Türkü ailenin en küçük evladı olan Gülenay’a dünya’nın ve ABD.nin en prestijli ve önde gelen üniversitelerinden Harward Üniversitesinden,kendi kurumlarında öğrenim görmesi için davet geldiği açıklandı.

z02_guleynay_havard
Bu uygulama, bu ülke’de Lise öğrenimini  çok başarılı bir şekilde tamamlamış bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik ve yarışmalarda  derece  almış  ve öne çıkmış kendi sahasında tanınmış öğrencilerin daha üniversite sınavları ve okul formaliteleri başlamadan önce kendilerine kendi üniversitelerinde okumalarını teklif için yapılan bir özel işlem olarak biliniyor.Bu davet yazısına Early Notification deniliyor.
Sosyal medya platformlarından Bilhumar’ın kaynak gösterilerek, Uyghurnet.org Sitemizin Uygurca kısmında yer alan bilgilere göre geçtiğimiz yılının 15 Aralık tarihinde Harward Üniversitesin’den kendisine yollanan gelen davet mektubu ile diğer bilgiler yer alıyor.

z03_gulenay (1)

Bu Çok Başarılı Uygur Türkü Öğrenci Gülenay kimdir ?
Doğu Türkistan’dan 1990’lı yılların başında ABD.’ne öğrenim amacı ile gelen bir Uygur Türkü ailenin 3 çocuğunun en küçüğüdür.
Babası Şöhret Seyid Ahmet ve Annesi Dr.Gülnaz Abdulkadır’dı.

z11_gulenay
Annesi Dr.Gülnaz Abdulkadir, Wells Fargo adlı bir ABD.Bankasında Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.


Gülenay,ABD.’de dünya’ya gelmiş ve burada büyümüş bir kızdır. İlk Okuldan itibaren derslerinde çok başarılı olmuş,uyumlu, güzel ahlakı ve çevresine olan saygısı ve ilgisi ile öne çıkmıştır. Öğrenim hayatında bilimsel,sosyal,kültürel ve sportif bütün dallarda üstün bir başarı göstermiş ve dereceler almıştır. Güzel ahlakı ve  çevresi ile barışık ve uyumlu ve inançlara bağlı bir devranış,tutum ve hayat sergilemesi ile ABD.cemiyetinde kendi toplumunu en güzel şekilde temsil etmiştir. Geçen yıl annesi ile birlikte Suudi Arabistan’a giderek Umre yapmıştır. Bu arada bir çok bilim ve sportif yarışmalara ve projelere katılarak ödüller kazanmıştır.

z04_gulenay
ABD. Tarih Onur Derneği ile ABD. Matematik Onur(Şan-Şeref) Derneği’ne üye olarak kabul edilmiştir.
2015 yaz tatilinde ABD.Uzay ve Havacılık Kurumu(NASA)’nın bir bilimsel araştırma  bursunu kazanmış ve bu Kurum’da öğrenci – Eleman olarak çalışmıştır.

NASA’nın Mars’a insan gönderilmesi projesine Ağabeyi Baburcan ile birlikte kabul edilmiş ve bu projede bir süre devam etmiştir.
Gülenay çevresinde güzel ahlak ve faziletlı davranışları,inançlarına olan engin bağlılığı ve Vatanı Doğu Türkistan ve Uygur toplumu ve mensubu olduğu Türk Milletine yüreğinin derinliklerinde daima sevgi ve saygı duymuş ve içten bağlı kalmıştır.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi : Muhaceretteki Uygur Türklerinin yüz akı,gururu ve iftiharı olan  Gülenay Kızımızı  ve Gülenay’i yetiştiren değerli Ailesini tebrik eder,başarılıların  devamlı olmasını Cenab-i Allah’tan niyaz ederiz.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2384 Kez Görüntülendi.