logo

trugen jacn
15 Kasım 2015

İŞGALCI ÇİN,PARİS SALDIRISINI BAHANE EDEREK UYGURLARA BASKI’YI DAHA DA ARTTIRIYOR

Çin, resmi devlet haber sitesi’nde yayanladığı bir haber-yorumda  Paris saldırıları ile Uygurlara uyguladığı baskıyı eşleştirdi.çİN, Bu  yorumu ile, Uygur Türklerine baskı ve devlet terörünü daha arrtıracağı sınyalını de vermiş oldu.

Hitay-Gazete

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Çin Devlet Medyası Uygur bölgesinde Uygur  militanlardan ele geçirildiği iddia edilen   çeşitli silah ve dökümanların fotoğrafını yayınladı.
Nerden alındığı belli olmayan fotoğraflarda Uygur Müslümanlarına ait bölgede terörist faliyetler olduğu gerekçesiyle terörle mücadele etmeleri gerektiği belirtildi. Uygur bölgesinin batısında terörist örgütlerin saldırılar gerçekleştirdiğini iddia etti.
Uygur müslümanlarına ait evlerin etrafında polis kaskı ve maske takmış insan fotoğraflarının olduğu dokuz görüntüyü yayınlayan Çin medyası kendi BASKI ve şiddet eylemlerine gerekçe bulmaya çalıştı. Fotoğraflarda Fransa’da meydana gelen saldırılara atıf yapılarak ” Fransa’nın Paris şehrinde, yüzlerce kişinin öldüğü tarihinin en kötü terör saldırısı meydana geldi. Dünyanın diğer tarafında, Çin’in Sincan’daki polis, teröristlere büyük bir saldırı gerçekleştirilmiş ve harika sonuçlar alınmıştır” denildi.
Dünya Uygur Kongresi sözcüsü Dilşat Raşit, Çin’in  Müslüman Uygur Türklerine baskı,şiddet ve devlet terörünü daha da arttırmak  ve  Çin toplumundaki İslam kar ve Uygur karşıtlığı ve düşmanlığını  körüklemek için Paris patlamasındaki görüntüleri kullandığını söyledi.

Kaynak : Dünya bülteni.net  14.11.2015

Etiketler: » » » » » »
Share
1215 Kez Görüntülendi.