logo

trugen jacn
11 Kasım 2015

DÜNYA, DOĞU TÜRKİSTAN SINAVINDA !

Çin esareti altındaki Doğu Türkistanlıların sorunları, Avrupa’da gerçekleştirilecek uluslararası bir sempozyum ile dünya gündemine sokulmaya çalışılacak. Sempozyuma Türkiye’den akademisyenler de katılacak.

Uygur Konferans

Osman Akdoğan \ Ankara- Vahdet Gazetesi

Komünist Çin yönetiminin zulmü altında hayatta kalma mücadelesi veren Doğu Türkistan’da yaşanan sorunların gündeme getirilmesi amacı ile Avrupa’da ‘Uluslararası Uygur Araştırmaları Sempozyumu’ düzenlenecek. Türk halklarının yaşadığı sorunların da konuşulacağı etkinlik, 17 Kasım’da Belçika’nın Brüksel kentinde başlayacak ve 20 Kasım’da Fransa’nın başkenti Paris’te son bulacak.

Nale kılgan Ayal

DÜNYA UYGUR TÜRKLERİNİ  KONUŞACAK

ABD. merkezli George Washington Üniversitesi Orta Asya Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen etkinliğe Türkiye, Belçika, İsrail, Amerika, İngiltere, Hollanda, Fransa, İsveç, Rusya, Avusturalya ve Japonya’daki birçok üniversiteden bilim adamı katılacak. Sempozyumda Uygur Türkleri ve Türk dünyası ile ilgili hazırlanan bilimsel görüşler tartışmaya sunulacak. Türkiye’den Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Koç ile Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkin Emet organizasyona iştirak edecek. Dünyaca ünlü akademisyenlerin de katılacağı öğrenilen etkinlikte geçen yıl Çin yönetimi tarafından ömür boyu hapse mahkum edilen Uygur Demokrasi ve Hukuk Hareketi Lideri Doç. Dr. İlham Tohtı’nin durumu da gündeme getirilecek. Birçok Uygurlu aydın da organizasyona katılım gösterecek.

Kaynak : Vahdet Gazetesi 10.11.2015

 

Etiketler: » » » »
Share
1125 Kez Görüntülendi.