logo

trugen jacn
10 Kasım 2015

İŞGALCI ÇİN, 18 YAŞINDAKI ALİ’Yİ “TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ” OLARAK MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRDI.

Eli-Mamut-muddetsiz-qamaq-turme-sot-305.jpg

Ali Mahmut’un İlk Okulu Bitirdiğinde çektirdiği Resim 

 

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Komünist maskeli Fasişt Çin yönetimi Doğu Türkistan’da her gün şiddetini arttırarak sürdürdüğü, insanlık dışı baskı,zulm,işkence etnik assimilasyon ve ırkı soykırım ve ayırımcı ekonomik ayrımcılık ve devlet terörü uygulamalarına her gün yenilerini katıyor.İşgalcı Çin artık,terör devletini İsrail’le yarışarak Çocukları de cezalandırmaktan çekinmiyor.
Çin işgal yönetiminin, Doğu Türkistan’ın Aksu Vilayeti’nin Ayköy ilçesinde oturan 18 yaşındaki Teknik Meslek Lisesi  öğrencisi 18 yaşındaki Uygur genci Ali Mahmut’u “Terör Örgütü kurmak ve bu örgütün Liderliğini yapmak” suçlaması ile ömür boyu hapis cezasına çarptırdığı bildirildi.
Özgür Asya radyosu Uygurca  haber sitesinde yer alan bilgilere göre,İşgalı Çin’in 27 Mayıs 2014 tarihinde Hoten merkezli güney bölgelerinde başlattığı “Terörle savaş ve Sert Darbeler Vurma” operasyonları adı altında sürdürdüğü Çin devlet terörü’nün  Aksu ve civarında Resmi olarak tam bir siyasi Kuyun’a(hortuma)” dönüştüğü Müslüman Uygur Türklerini gerekçeler ve sebepler uydurarak toptan  bastırma ve tutuklama kampanyasını bölge genelinde daha da şiddetlendirdiği belirtiliyor.
İşgalcı Çin yönetiminin en dikkat çekici son tutuklama operasyonlarından biri de daha çocuk yaşta,18 yaşındaki Ali Mahmut’u “Terör Örgütü Kurmak ve Liderlik Yapmak” suçlaması ile 2014 yılının Eylul ayında tutuklamasıdır.  Ali Mahmut 2013/2014 döneminde Orta Okulu tamamlamış  ve aynı yılın Eylül ayında Aksu merkezdeki Teknit Lisesine(Tehnik Terbiyeleş Mektesi’ne) kayıt olmaştır. Okula kayıt olup çok geçmeden Eylul sonlarında tutuklanmıştır. Çin İşgal yönetimi tutukladığı Ali Mahmut’un kurduğunu iddia ettiği örgüt’ün adını,bu örgüt’un programı ve yaptığı eylemler ve bunlara ait  bilgi ve belgeler ve işlediği suçlar  hakkında her hangi bir açıklama ve bilgi vermemiş olması dikkat çekicidir ve bu konuda   şüpheleri de arttırmaktadır. Ali Mahmut’un 1515 Temmuz 2015’te  ailesinin ve yakınlarının alınmadığı ve gizli yapıldığı söylenen gizli duruşmada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı belirtilmiştir.
Ailesi Ali Mahmut mahkum edildikten sonra Hapishane yönetiminden kendilerine gönderilen bir resmi yazıdan evlatlarının müebbbed hapse mahkum edildiği haberini öğrenmiştir. Resmi yazı’da 18 yaşındaki Ali Mahmut’un gizli Terör örgütü kurduğu ve bu örgüte üyeler topladığı ve “güç Toplayarak” devletin güvenliğine yönelik yıkıcı ve terörist faaliyetlerdeç bulunduğu bilgisi de yere almaktadır.
Ailesine de ne ile suçlandığı ve bu suçlamalara ait her hangi bir belge, kanıt ve bilgi de verilmemiştir.
Aksu Vilayeti’nin Ayköl İlçesinden olan Ali Mahmut,2013’de Orta Okulu tamamladıktan sonra Aksu il merkezi’ndeki Teknik Lisesi’ne “İşçi-Tehnik Terbiyeleş Mektebi) kaydedilmiştir. Ali Mahmut Okula kaydolduktanbir süre sonra Çin devlet terörünün  “Terörle Savaş ve Sert Darbeler Vurmak Operasyonları” adındaki uygulamalarından  nasibini almıştır.
Özgür Asya Radyosuna açıklamalarda bulunan Aksu Teknik Lisesi çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen bir kişi,  Ali Mahmut’un cezalandırılması ile ilgili şunları ifade etmiştir.” Tutuklanan yalnız Ali Mahmut değildir.Onun kendisine yakın yaşlarda 13 arkadaşı da birlikte tutuklanmış ve yargılarak çeşitli hapis cezalarına çarptırılmışlardır. Ali Mahmut ise “Terör  Örgütü kurmak ve bu örgüte liderlik yapmak ve yönetmek” suçlaması ile ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu 13 öğrenci cep telefonları aracılığı ile yasa dışı bilgi ve belgeleri görmek ,bir birlerine yollamak,bir birlerine bu konuda tavsiyelerde bulunmak ile suçlanmaktadır.Bunlar tek bir kere bir yerde toplu olarak cep telefonları ile dini içerikli yazı ve belgeleri birlikte okudukları ve müzakere ettikleri için Ali Mahmut Terör Örgütü Lideri olarak en ağır cezaya çarptırılmıştır.”şeklinde konuşmuştur.

Uzmanlar,18 yaşında daha çocuk denilebilecek bir Uygur Türkü gencin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını Çin’deki baskı ve zulmün tarihte misili görülmemiş bir tarzda olduğunu bu uygulamalara  Nazi Almanyasında dahi  rastlanmadığını ifade ediyorlar.Ayrıca,Çin’in bu insanlık dışı uygulamalarına uluslar arası toplum sessiz kaldığı sürece bu  Faşist Çin’in bu tür Nazi içerikli uygulamalarını sürdüreceğini belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1559 Kez Görüntülendi.